Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol.

Supa de orez se prepara in principal ca si cea de gris cu deosebirea ca se schimba ingredientul principal.

Preparate cu orez, prunele uscate mai pot fi combinate si cu carne de vita.

Ca orice tip de snitel obtinut din carne de vita sau porc, pentru ca acest preparat la minut sa iasa bine, bucatile de carne se vor taia in curmezis inainte de a fi pregatite conform retetei.

Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Daca adeseori limba de vita sau de porc se foloseste la obtinerea diverselor mancaruri fierte ori la cuptor, de aceasta data va prezentam o reteta de limba prajita.

Puiul cu pere este o reteta usor de preparat si apreciata pentru gustul sau dulceag. Iata din ce se obtine si cum se prepara:

Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci cand sunt gatite. Fripte sau preparate la tava se obtin usor si nu necesita marinare.

Compotul de visine este o bautura dulce-acrisoara care se prepara in timpul verii cand apar visinele.

Aceste fructe de vara dulci se asezoneaza numai cu zahar pentru a prepara o marmelada buna de consumat pe paine la micul dejun sau in alt moment al zilei.

Se face la fel ca dulceata de fragi. Pentru a-i imbogati gustul, se adauga la fiert putina vanilie.

Acest desert racoros cu gust de inghetata si consistenta de dulceata se prepara la fel ca serbetul de fragi sau de zmeura.

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de mure,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada.

Fructele de padure au un gust aromat si acrisor si sunt perfecte pentru intarirea sistemului imunitar.

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Supa de gris se prepara din legume cu gris si poate fi consumata cu verdeata la ora pranzului sau la cina.

Ingrediente:

Daca salata de vinete este savurata cu placere vara, o reteta delicioasa de patlagele cu carne este mancarea de vinete cu carne.


Snitelul vienez se obtine din carne de vita data prin faina, ou si pesmet.

O reteta usor de realizat este carnea pregatita la gratar si servita cu garnitura de legume.

Muschiul de porc fript la gratar sau pus pe frigare este foarte gustos daca se prepara ca la carte.