Dieta pentru creier

Dieta pentru creier

Dietele sunt multe, diverse si destul de controversate. Unele isi ating scopul, fara sa existe efecte adverse, altele sunt adevarate pericole pentru sanatate. In general, asociem o dieta cu dorinta de a slabi. In realitate, dieta inseamna un regim alimentar care sa produca efecte pozitive asupra organismului. Stiai, spre exemplu, ca exista o dieta pentru...creier? Despre aceasta, in cele ce urmeaza.

Dieta pentru creier. Creierul uman nu doarme niciodata, dar asta nu inseamna ca nu are nevoie de odihna pentru a functiona la parametri optimi. Stimularea sa inseamna repaus zilnic de la activitatile stresante, lectura, aer curat si o alimentatie potrivita. Daca il bombardezi toata ziua stand in fata calculatorului si a televizorului, vor aparea problemele. De asemenea, alimentatia este foarte importanta pentru sanatatea creierului uman.

Alimente potrivite in dieta pentru creier:

- consuma zilnic fructe de padure, nuci sau avocado. Aceste fructe previn aparitia bolilor neurodegenerative.

- mananca oua cat mai des(de la gaini crescute in libertate). Ouale contin o substanta numita colina, asemanatoare cu vitamina B. Rolul colinei este de a imbunatati memoria, dar si timpul de reactie al mintii.

- consuma somon, un peste bogat in omega 3, proteine si fier, toate excelente pentru mentinerea si imbunatatirea memoriei.

- bea cafea moderat - cofeina este bogata in antioxidanti si amino acizi, benefice pentru buna functionare a creierului.

- mananca vinete- contin antioxidanti, nutrienti pentru creier si substante antiinflamatorii.

- bea ceai verde - are efecte neuroprotectoare.

- cerealele integrale sunt bogate in vitamine si magneziu, substante necesare pentru buna functionare a creierului.

- bananele contin glucoza atat de necesara creierului.

Cum trebuie sa arate, pe scurt, o zi buna pentru creierul tau:

- dimineata, trezeste-te cu voie buna, zambeste, consuma o banana - contine necesarul zilnic de glucoza - si cateva bucatele de ciocolata neagra - creste fluxul de sange de la nivelul creierului.

- la pranz si seara, mananca sanatos(evita prajelile, limiteaza consumul de zahar, de sare si de grasimi saturate in exces) si introdu in dieta, unul sau mai multe dintre alimentele enumerate mai sus. 

- somnul cel mai bun pentru creier - incearca sa adormi cel mai tarziu la ora 22.00, fara telefon in apropiere si cu tv-ul oprit.

- dormi cat de mult poti pe o parte - in aceasta pozitie, sunt eliminate mai usor toxinele, iar creierul poate elimina si alti produsi asociati cu bolile Alzheimer sau Parkinson.

10 lucruri fascinante despre CREIERUL uman

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum...
Multe persoane vor sa scape rapid de kilogramele in plus. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, nu...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente. Altele nu dau randamentul scontat si...