10 lucruri fascinante despre CREIERUL uman

10 lucruri fascinante despre CREIERUL uman

Creierul uman este uimitor. El te ajuta sa iti indeplinesti dorintele cele mai arzatoare, sa-ti atingi obiectivele cele mai indraznete, sa transformi visul in realitate. Pentru a te folosi, insa, eficient de creierul tau, e necesar sa stii cum functioneaza.

Asadar, astazi vorbim, pe scurt, despre creier, despre cum functioneaza acesta si cum trebuie sa il instruiesti.

1. Creierul nu face diferenta intre fictiune si realitate. Creierul reactioneaza la orice gand. Din acets motiv, exista oameni care experimenteaza fericirea indiferent de viata traita. Tot datorita creierului, organismul nostru accepta un placebo ca produs farmaceutic real.

2. Activitatile mentale nu obosesc creierul. Creierul oboseste din cauza emotiilor noastre, nu pentru ca il suspunem activitatilor intelectuale. Compozitia sangelui care pompeaza prin creier ramane neschimbata in timpul activitatii sale. Asta desi, spre exemplu, sangele din venele unui om care a lucrat toata ziua se modifica in mod considerabil.

3. In majoritatea timpului, creierul lucreaza automat. Mai mult de jumatate din gandurile cotidiene sunt de fapt gandurile din trecut. Din acest motiv, le este foarte greu pesimistilor sa isi schimbe conceptia despre lume. Ei au nevoie sa-si curete literalmente creierul si sa reactioneze mai des la lucrurile pozitive.

4. Vedem ceea ce vrem. Orice gand se transforma intr-o experienta de viata. De exemplu, daca visezi la o excursie in Paris, vei vedea memento-uri ale acstui oras pretutindeni. daca vrei sa schimbi lumea din jurul tau, schimba-ti felul de a gandi.

5. Creierul are nevoie de antrenament, la fel muschii nostri. Creierul nu e diferit de muschi: are nevoie de pregatire(antrenament). invatarea, aerul curat din natura, alimentatia sanatoasa, somnul de noapte, calatoriile, activitatile noi sau dansul sunt activitati foarte utile pentru creier.

6. Creierul nu se odihneste niciodata. Chiar si cand dormi, creierul tau continua sa functioneze. Mi mult, activitatea sa din timpul somnului este mai mare decat cea din timpul zilei!

7. Alungarea gandurilor negre. Pentru a nu ne ineca in ganduri negative e necesar sa ne resetam pentru a da o pauza sistemului imunitar. Nu uita de odihna activa(hobby-uri)! Pentru creier, este cel mai util mod de relaxare.

8. Uitarea e benefica. E bine sa uiti pentru ca astfel mentii flexibilitatea sistemului nervos. Pentru a pastra noi amintiri, creierul e nevoit sa scape de cele vechi. De dorit, ar fi sa alegem ce amintiri stergem. Pentru asta, e necesar sa folosim mai des informatiile pe care nu le vrem pierdute.

9. Creierul e insensibil la durere. Creierul tau reactioneaza la durere, dar nu o simte ca atare, din cauza lipsei de receptori(nociceptori).

10. Creierul poate fi educat. Orice activitate obliga creierul sa genereze noi conexiuni neuronale. Daca te gandesti, spre exemplu, ca o sa evoluezi la locul de munca, acest gand se va consolida in constiinta ta, cu trecerea timpului. Mai mult, daca ii transmiti creierului mesajul O sa reusesc! acesta iti va oferi oportunitatea de a atinge respectivul obiectiv.

Concluzie? Creierul ne ofera posibilitatea de a realiza orice. Cel mai important este sa credem.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...