Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pulpa de vitel pregatita la tava este un preparat culinar care nu necesita o indemanare deosebita in bucatarie.

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

O friptura apetisanta pregatita la cuptor poate fi si pulpa de porc cu chimen.

Sosul de ciuperci poate fi servit impreuna cu budinca de creier, dar si cu creierul de vita.

Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.

Consumata si in dieta Montignac, ciorba de stevie este ideala pentru sezonul de primavara si in Postul Mare.

Aterinele fac parte din grupul pestilor migratori care vin in lacurile de pe litoral sau in Marea Neagra pentru a se reproduce.

Din categoria zarzavaturilor pentru ciorba fac parte morcovii, ardeii grasi si fasolea verde.

Zarzavatul se pastreaza bine pentru iarna in pivnite uscate si aerisite, acolo unde exista conditii in acest sens.

Pentru a obtine melci prajiti in aluat este nevoie de pricepere si rabdare in bucatarie.

Cartofii cu carne de vita poate fi considerata o mancare satioasa, dar si usor de preparat chiar si de catre incepatori.

Pieptul de vitel umplut este o reteta cu grad mediu de dificultate, deoarece numai un bucatar priceput stie sa sculpteze in carne, sa ii dea forma dorita si sa "mestereasca" un buzunar pe care sa il coase.

Ingrediente:

Friptura de miel se consuma de obicei de Paste.

Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta.

Budinca de creier este un antreu cald care se poate servi atat la pranz, cat si la cina.

Pentru puiul cu ciuperci se formeaza un sos alb format din unt, faina si smantana, asemanator cu ciulamaua.

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.

La origine, scordoleaua este o mancare a lipovenilor si ucrainienilor din Delta.

O ciorba modesta si economica poate fi numita ciorba din crupe de porumb sau pasat.