Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Friptura de miel se consuma de obicei de Paste.

Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta.

Budinca de creier este un antreu cald care se poate servi atat la pranz, cat si la cina.

Pentru puiul cu ciuperci se formeaza un sos alb format din unt, faina si smantana, asemanator cu ciulamaua.

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.

La origine, scordoleaua este o mancare a lipovenilor si ucrainienilor din Delta.

O ciorba modesta si economica poate fi numita ciorba din crupe de porumb sau pasat.

Guvizii traiesc in Marea Neagra, dar se adapteaza cu usurinta si in apa dulce.

Bogat in ulei volatin, mararul este originar din zona medietaneana si din sudul Rusiei.

Verde sau uscat, patrunjelul este o adevarata explozie de vitamine (in special vitamina C si K).

Leusteanul este o planta aromata care da o savoare deosebita ciorbelor de porc, de perisoare sau de vita.

Deoarece leusteanul nu se gaseste pe piata pe tot parcursul anului, atunci cand nu il putem consuma in stare proaspata, leusteanul se congeleaza sau se usuca, asemeni patrunjelului verde.

Mod de pregatire :

Melcii sunt niste moluste care, desi nu arata apetisant, sunt comestibili si se prepara in diverse feluri in bucatarie.

Preparat asemanator cu papricasul, gulasul cu galuste este foarte gustos in special cu vita.

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb.

Preparat sub forma de ciorba, stufat sau friptura, masa de Paste poate fi completata cu o mancare de miel cu ciuperci.

Varza acra cu costita afumata de porc se pregateste la fel ca varza murata cu carne.

Pentru acest tip de crochete se foloseste creierul de vita.

Aceasta reteta este simplu de preparat, iar daca va place conopida cu sos alb o sa va placa si aceasta mancare.

Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la marinat.

Ingrediente:

- un iepure,
- zarzavat de supa,
- 3 cepe,
- 2 linguri ulei,
- o frunza de dafin,
- 150 g arpagic,
- un paharel cu vin,
- o lingura de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare

Renumiti pentru combinatiile de legume, oua, branza si alte ingrediente pline de savoare, bulgarii au creat in timp o multime de salate delicioase.