Acizi grasi, fibre

Lista articolelor despre acizi grasi si fibre pe AflaCum.ro

Articole despre acizi grasi si fibre

Citeste cele mai noi articole despre acizi grasi si fibre publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acizi grasi si fibre, pe AflaCum.ro!

Daca un singur mar pe zi ne mentine sanatosi, consumul de nuci protejeaza inima si previne aparitia atacului vascular cerebral.

Conform unui studiu realizat la Centrul de cardiologie din Baltimore, SUA, s-a descoperit ca opt nuci pe zi tin arterele flexibile si inima sanatoasa.

Cand sa consumi nuci?

O alimentatie echilibrata trebuie sa contina neaparat fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti.

Iata 10 alimente hranitoare, ce nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica:

1. Iaurtul grecesc contine o multime de nutrienti, bacterii si proteine benefice pentru digestie si implicit pentru stomac, deci nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Totodata, acest aliment intareste sistemul imunitar, trateaza o serie de infectii, scade tensiunea arteriala si nivelul colesterolului. Consumati zilnic o cana de iaurt grecesc, ca atare sau cu fructe si/sau nuci.

Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, care afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta prin dificultatea in eliberarea scaunului sau prin scaun excesiv de tare.

Cauzele constipatiei sunt alimentatia neechilibrata, consumul insuficient de lichide, obiceiul neregulat de a defeca, lipsa activitatii fizice, slabirea muchilor abdominali, hemoroizii, tratamentul cu anumite medicamente si abuzul de laxative.

Iata cateva remedii naturiste impotriva constipatiei:

Inul se poate consuma sub forma de ulei, cat si sub forma de seminte.

Folosit in dieta vegetariana, inul aduce un aport nutritiv important pentru organism deoarece contine acizi grasi de omega 3 in cantitati mari.

Consumate in salate, uleiul si semintele de in sunt ideale pentru vegetarieni din urmatoarele motive:

Un tratament naturist recomandat pentru persoanele stresate sau care au probleme cu memoria sunt nucile.

Bogate in acizi grasi esentiali cum este omega 3, fibre si antioxidanti, nucile previn problemele de memorie si te ajuta ori de cate ori simti ca nu iti poti aminti ceva important.

Ideale pentru studenti, dar si pentru persoanele care isi solicita capacitatile intelectuale in mod curent, nucile sunt recomandate inclusiv de oamenii de stiinta in urmatoarele afectiuni: tulburari afective si neurologice, Alzheimer si boli cardiovasculare.

Cate nuci trebuie sa consumi zilnic?

Este suficient sa incluzi in dieta zilnica un pumn de nuci. Consumate crude in salate sau simple, nucile trebuie consumate in stare naturala, fara adaos de zahar sau alte alimente care le pot schimba gustul

Antioxidantii din nuci sunt benefice pentru organismul nostru dar mai ales pentru creier, organul cel mai important care nu doarme niciodata.

Despre portocalele rosii sicilienii spun ca este important sa le includem in meniul zilnic daca vrem sa tinem doctorul la distanta.

Portocalele rosii din Sicilia sunt cele mai recomandate din trei motive: contin o substanta numita antocian care da culoarea rosie a citricelor, sunt bogate in vitamina C si contin multe fibre benefice pentru organism. In timp ce antocianul din portocale distruge radicalii liberi, dozele ridicate de vitamina C scad riscul de a contacta cancer.

Pentru a demonstra eficienta consumului de portocale rosii, cercetatorii italieni au facut un experiment pe oamenii de varsta a treia pe parcursul a doua luni. De-a lungul proiectului, voluntarilor li s-a dat sa bea zilnic cate o cana de suc stors de portocale rosii. La finalul experimentului s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate in randul persoanelor care au luat parte la experiment.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bananele sunt o sursa inepuizabila fibre, proteine, glucide, vitamine si minerale de aceeatrebuie sa le consumam zilnic...
Daca aveti probleme cu cresterea in greutate, deoarece nu va puteti tine apetitul sub control, iata cateva...
Iata o serie de alimente ce ajuta la detoxifierea ficatului, in mod natural: - Nucile si alunele...
Uscarea merelor este o metoda usoara de conservare a acestora. Iata cum se fac merele uscate: Ingrediente ...
Quinoa! Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi...
Constipatia este un posibil efect secundar al oricarei diete cu putine calorii, mai ales in prima etapa. ...