Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti cu bucatile de peste ramase, noi va propunem o reteta de peste la cuptor cu sos alb.

Clasica supa de legume sau de gaina poate fi imbogatita cu puf de ou, adaugat spre sfarsitul procesului termic.

Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina, usor de realizat.

O reteta cu frigarui mai neobisnuita are la baza ficat de porc sau de vita portionat in felii de

Pentru un camping in aer liber, puiul la frigare este o alegere delicioasa, mai ales daca aveti la indemana niste usturoi, cartofi sau muraturi.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

 Cartofii prajiti sunt mancarea favorita a copiilor mai ales daca sunt serviti cu mujdei de usturoi.

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.

Pasta de gutui mai este cunoscuta in popor si sub denumirea de chitonag.

Dulceata se poate prepara atat din caise coapte, cat si din caise verzi.

Serbetul de cafea este un desert foarte aromat care poate fi preparat in orice sezon.

Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.

Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.

Zacusca de peste face parte din grupa conservelor de iarna.

Pentru marinata de peste se poate folosi crap, caras, macrou, hamsii sau un peste din categoria sturionilor (nisetru, morun, cega).

Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt trecute prin faina, ou si pesmet.

Un aperitiv cald usor de preparat este parizerul pane.

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte (ca sa iasa mai fraged) si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

Puiul pane se prepara similar cu picioarele de vita pane sau cu parizerul pane.

Potarnichile la tava pot fi preparate cu unt, ceapa si sos alb de smantana.