Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar.

Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata.

La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra.

Cartofii noi inabusiti in unt sau untura se rumenesc in cuptor pana capata o pojghita crocanta de culoare galben-maronie.

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi.

Pentru dulceata de gutui se folosesc cateva fructe rase sau taiate in bucatele mici.

La fel de parfumat ca serbetul din flori de salcam este si acest desert dulce obtinut din floare de tei.

Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti prepara vin fiert cu diverse arome.

Iata o combinatie parfumata pentru 4 cesti de vin fiert.

Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.

Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati pentru prajire.

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.

Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.

Daca va plac mancarurile grase, mancarea de cartofi cu slanina de porc si smantana sigur nu va va dezamagi.

Pentru aceasta reteta cu orez, se foloseste creier de vitel fiert cu ciuperci si sos

Cornul este un arbust de padure cu fructe acrisoare al caror gust se apropie de cel al visinelor si al merisoarelor.

Toporasii infloresc primavara, iar din aceste flori se poate prepara un serbet aromat.

Sodoul este un cocktail de iarna preparat din oua crude.  

Servit la curtea regala de la Londra in timpul nuntii dintre Printul William si Ducesa Catherine, punch-ul regal este o combinatie de London Dry, Dubonnet, combinat cu suc de rodii si limonada, la care se adauga o liniuta de bitter.    

Daca vrei sa servesti la nunta aceasta reteta regala pentru a-ti impresiona musafirii, o poti pune in practica folosind urmatoarele ingrediente:

- 100 ml de Londra Beefeater Dry
- 50 ml  Dubonne
- 50 ml de suc de rodie
- 100 ml de limonadă în stil America
- un strop de bitter Angostura.

Servita la sfarsitul nuntii, dupa tortul mirilor, milkshake-ul de ciocolata este un adevarat rasfat pentru papilele gustative daca stii cum sa il prepari.