Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Rulourile obtinute din piept de pasare sunt usor de realizat si pot fi umplute dupa preferinte.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine compotul din prune uscate.

In luna octombrie dovleacul este vedeta de cand romanii au imprumutat sarbatoarea numita Halloween.

Dulceata de visine are un gust deosebit si este preferata copiilor. Iata cum se prepara:

Obtinut doar din zahar si apa, serbetul de zahar ars este un dulce de casa foarte usor de preparat.

Visinata este o bautura alcoolica preparata vara din visine pentru zile reci. Este o bautura delicioasa, digestiva care se prepara foarte usor. Iata reteta:

Somonul este printre cei mai apreciati pesti oceanici, pentru carnea sa de culoare rosu-portocalie bogata in acizi Omega 3.

Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si zahar.

Marmelada de portocale poate fi pregatita in orice sezon, insa este mai buna toamna sau iarna, cand portocalele sunt dulci, zemoase si aromate.

O reteta de vara dulce este si dulceata de cirese albe.

Serbetul de portocale poate fi preparat in orice sezon, dar incepand cu anotimpul rece, aceste fructe sunt mai gustoase si mai zemoase.

Un lichior aromat, potrivit pentru doamne este lichiorul de cafea.

Supa de carne cu legume poate fi imbogatita si servita cu turnatei de casa.

Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care  se fierbe pana devine frageda si se poate servi cu sos si smantana.

Reteta de calcan prajit nu are nevoie de un timp indelungat de pregatire.

Pentru dulceata de nuci negre se aleg nuci tinere, la inceput de toamna, care sa nu fie uscate sau viermoanoase la mijloc.

Ingrediente:

- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

La fel de gustos ca o inghetata de fructe, serbetul de lamaie este un desert aromat si gustos.

Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.