Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.

Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.

Zacusca de peste face parte din grupa conservelor de iarna.

Pentru marinata de peste se poate folosi crap, caras, macrou, hamsii sau un peste din categoria sturionilor (nisetru, morun, cega).

Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt trecute prin faina, ou si pesmet.

Un aperitiv cald usor de preparat este parizerul pane.

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte (ca sa iasa mai fraged) si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

Puiul pane se prepara similar cu picioarele de vita pane sau cu parizerul pane.

Potarnichile la tava pot fi preparate cu unt, ceapa si sos alb de smantana.

O varianta a compotului de prune este chisalita de prune, specifica zonei Moldovei, dar si altor sate din Romania.

O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai.

Dulceata de cirese amare se prepara asemanator cu cea obtinuta din visine.

Un desert delicios care poate fi servit chiar la micul dejun este serbetul de ciocolata.

Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat.

Frecateii sunt o alternativa a clasicilor taitei de casa si se folosesc la supade legume cu sau fara carne.

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita.

Tuslamaua de burta este o mancare cu sos obtinuta din carne de vita la care se adauga legume pentru supa.

Pentru ficatul fript la gratar se foloseste o bucata consistenta de ficat de porc sau de vita.

Rulourile obtinute din piept de pasare sunt usor de realizat si pot fi umplute dupa preferinte.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.