Boli

Te simti rau? Crezi ca ai contactat vreun microb? Noi iti spunem care sunt simptomele sau semnele anumitor boli, insa, nu uita, pentru un diagnostic corect prezinta-te la medic!

Un atac de panica si un atac de cord au simptome asemanatoare, cum ar fi durere puternica in piept, transpiratie, senzatie de intepatura, respiratie sacadata si greata. Faptul ca un atac de cord poate induce panica nu face decat sa creeze confuzie printre oamenii obsinuiti. Totusi, in ciuda asemanarii aparente, exista diferente intre un atac de cord si unul de panica!

Coronavirusul pune, in continuare, probleme mari la nivel global. Lipsa unui antidot e principala problema, imbolnavirea putand fi evitata prin măsuri de carantina. In toata aceasta valtoare, oamenii de stiinta cauta o rezolvare, dar descopera si noi elemente despre virus.

Oamenii de stiinta din intreaga lume cauta solutii de combatere a noului coronavirus. Daca in China se presupune ca s-a gasit un ser bazat pe sangele celor infectati care actioneaza ca un antidot, in Franta un virusolog sustine ca o substanta banala, folosita in medicina de ani buni, actioneaza eficient in distrugerea COVID 19!

Coronavirusul s-a propagat rapid pe aproape intreaga planeta, ucigand mii de oameni si panicand alte zeci de milioane. In aceasta criza, apar tot felul de sfaturi despre cum sa ne ferim de virusul ucigas. Unele informatii sunt veridice, altele sunt false, ceea ce creste nivelul de confuzie printre oamenii de rand.

Coronavirusul e mai rezistent decat se credea! Oamenii de stiinta de la Institutul National de Alergii si Boli Infectioase , parte a Institutelor Nationale de Sanatate din SUA, au demonstrat asta, in urma unui studiu bine elaborat.

Romania se afla in stare de urgenta! Multe persoane s-au panicat peste masura, auzind declaratia presedintelui Klaus Iohannis. Inainte de toate, trebui sa stim ce inseamna o astfel de stare si ce implica ea! Starea de urgenta se impune in caz de razboi, de calamitati naturale sau in caz de revolte!

Coronavirusul se extinde pe intreg Mapamondul! Din pacate , nici Romania nu este ocolita de virusul ucigas. Desi nu avem foarte multe cazuri, riscul unei epidemii exista. Asta reiese din masurile pe care statul roman le-a luat in ultimele zile.

O epidemie de gripa poate provoca , in scurt timp, panica la scara larga, dupa cum am observat in cazul noului coronavirus! Frica este normala, insa ea nu trebuie transformata in groaza! Important este sa inveti cum trebuie sa te comporti in timpul unei epidemii declarate.

De la 20 grade Celsius , la 2 grade, in doar 24 ore! Apoi de la aceasta temperatura , iar la 20 grade, in decurs de 48 ore. Astfel de schimbari bruste de temperatura pot provoca mult rau organismului uman, mai ales daca exista anumite afectiuni. Din pacate, aceste metamorfoze ale vremii se intampla din ce in ce mai des, mai ales in sezonul rece.

Coronavirusul reprezinta un real pericol. Nimeni nu poate nega asta! La fel de periculoase sau chiar mai periculoase, insa, sunt si celelalte tulpini, precum SARS sau MERS. Exagerarile la scara larga si boom-ul informational care a explodat in jurul acestui subiect au creat panica si chiar isterie in multe colturi ale lumii. In Romania, teama de acest virus i-a determinat pe multi sa actioneze precum in filmele care promoveaza Apocalipsa.

Noul coronavirus a creat panica pe tot Mapamondul! Sau mai bine zis, canalele de stiri din intreaga lume au creat panica , folosind subiectul . Trebuie sa ne intrebam, insa: este pericolul atat de mare pe cat se transmite in mass-media? Exista riscul unei pandemii? Cat de periculos este virusul aparut in Wuhan? Ne propunem sa raspundem acestor intrebari in cele ce urmeaza.

Egocentrismul si narcisismul pot fi usor confundate, dar nu inseamna chiar acelasi lucru. Primul face referire la dorinta puternica de a raporta totul la sine, prin prisma sentimentelor si intereselor personale, fara a constientiza posibilul deranj pentru mediul inconjurator. Al doilea termen reprezinta o stare patologica ce presupune iubire de sine exagerata, in conditiile constientizarii raului creat in preajma.

Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa ne luptam cu ele. In schimb, exista imbolnaviri declansate, nemostenite, provocate. Mediul in care traim, felul in care gandim, alimentatia, stilul de viata, in general sunt elemente asociate cu diversele boli, mai mult sau mai putin periculoase. Mai mult, se poate spune ca orice boala vine de la cap. Creierul o ajuta sau o indeparteaza!

Coronavirusurile reprezinta o subfamilie de virusuri. Acestea pot provoca simptome precum scurgeri nazale, tuse, dureri in gat si febra. In situatii extreme, ultimul tip de coronavirus, cel descoperit in China la finele anului trecut, poate provoca pneumonie.

Meningita este o boala grava care presupune o inflamatie a membranelor ce inconjoara creierul si maduva spinarii. Netratata la timp, afectiunea poate duce la deces! Nu e specifica unei varste, putand aparea atat la copii cat si la adulti.

Plamanul nu da semne evidente de boala. Nu doare si nici nu doboara bolnavul la pat. In schimb, exista alte simptome mai putin clare, dar de luat in seama, care pot indica faptul ca plamanii sunt in suferinta. Iata cele mai frecvente simptome ale plamanului nesanatos.

Multi oameni confunda un vertij cu o stare de ameteala. Desi par identice nu e deloc asa. Daca prima stare este foarte periculoasa, putand indica afectiuni periculoase si grave, a doua reprezinta, de obicei, efectul unor obiceiuri banale. Iata de ce te simti ametit/a si cum poti deosebi vertigo de o ameteala comuna.

Durerile articulare sunt probleme de sanatate din ce in ce mai raspandite in societatea moderna. Ele pot avea o multitudine de cauze, precum sedentarismul sau alimentatia inadecvata. La fel de important de stiut, o jena/durere articulara nu trebuie tratata cu superficialitate, mai ales daca dureaza mult! Consulta rapid un medic reumatolog.

Tulburarea bipolara este o afectiune psihica cu episoade alternative depresive, maniacale sau hipomaniacale. Mai exact poti fi trist, nervos, pesimist sau foarte optimist intr-o perioada foarte scurta de timp si uneori in acelasi timp! In lume, exista aproximativ 46 milioane de persoane care sufera de tulburare bipolara.

Sa scoti limba e un gest nerecomandat in societatea europeana, deoarece denota lipsa de bun-simt. In Tibet, in schimb, acest gest presupune ca saluti. Pe langa insemnatatea sociala, scoaterea limbii te poate ajuta sa descoperi potentiale afectiuni. Poti face asta in fata oglinzii, dupa ce citesti articolul nostru.