Detoxifiere ficat, ceai verde

Lista articolelor despre detoxifiere ficat si ceai verde pe AflaCum.ro

Articole despre detoxifiere ficat si ceai verde

Citeste cele mai noi articole despre detoxifiere ficat si ceai verde publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre detoxifiere ficat si ceai verde, pe AflaCum.ro!

Dupa festinul culinar din timpul sarbatorilor de iarna, o cura detox este esentiala pentru protectia ficatului.

Vrei sa stii cum sa iti detoxifici ficatul dupa Anul Nou si sa revii la o forma fizica de invidiat in luna ianuarie? Afla care sunt alimentele esentiale care te scapa de toxine.
 
Usturoiul - acesta este un aliment minune care contine alicina. Alicina este un compus pe baza de sulf, care sustine procesul de detoxifiere a ficatului, te scapa de bufeuri si ajuta la reducerea excesului de estrogen din organism. De asemenea, usturoiul si ceaiul verde sunt un remediu eficient contra cancerului de pancreas.

Plante medicinale - printre cele mai populare plante care mentin sanatatea ficatului se numara ghimbirul, chimenul, coriandrul, cardamom-ul, planta cayenne, scorțisoara si feniculul. Toate acestea imbunatatesc digestia, ajuta la procesul de detoxifiere și stimuleaza secretia de enzime din pancreas, ajutand organismul sa absoarba mai multi nutrienti.

Ulei de cocos - acest tip de grasimi saturate sunt usor de digerat. Uleiul de cocos este bine tolerat de catre organism. Acesta protejeaza ficatul de factorii periculosi si ajuta la regenerarea celulelor.

Ceaiul verde - este bogat in antioxidanti si este recomandat in eliminarea grasimilor hepatice. In afara de aceasta, ceaiul verde protejeaza ficatul, inima si lupta impotriva expansiunii celulelor canceroase.

Avocado - acest fruct s-a dovedit a fi un mare prieten al ficatului. Avocado contine doze mari de glutation, un compus care poate stimula capacitatea ficatului de a auto-curatare. Introducerea fructului de avocado in dieta ta poate imbunatati starea de sanatate a ficatului.

Burta si colaceii care se depun pe abdomen in urma acumularii excesului de grasime sunt o problema estetica ce poate fi inlaturata cu ajutorul ierburilor.

Daca si tu te confrunti cu aceasta problema si nu esti multumita de aspectul tau fizic, iata cateva ierburi de top care te scapa urgent de burta, colacei si iti confera un abdomen plat si tonifiat.

Mararul

Nivelul marit al colesterolului sau hipercolesterolomia este o afectiune care poate cauza boli cardiovasculare si care nu tine cont de varsta, nationalitate sau gen, fiind cauzata de fumatul excesiv, circumferinta marita a taliei, alimentatia necorespunzatoare, lipsa de miscare, hipotiroidism si diabet.

Iata 10 superalimente care scad nivelul colesterolului:

1. Fulgii de ovaz sunt alegerea ideala pentru micul dejun, deoarece scad nivelul colesterolului, reducand absorbtia acestuia in sange si creand o senzatie de satietate prelungita.

Metabolismul este procesul prin care organismul transforma mancarea in energie. Rata metabolica de baza ajuta la buna functionare a organismului, cum ar fi regenerarea celulara, circulatia sanguina, respiratia si echilibrul hormonal, atunci cand se afla in repaos.

Exista o serie de factori carea influenteaza aceasta rata, cum ar fi varsta, genul, greutatea si alimentatia. Cu cat rata metabolica este mai rapida, cu atat indivizii sunt mai energici si mai activi.

Daca rata metabolica este lenta, pot aparea o serie de disfunctii cum ar fi oboseala, colesterolul marit, slabiciunea muschilor, pielea uscata, luarea in greutate, articulatiile inflamante, fluxul menstrual marit, depresia si pulsul slab. Asadar este important ca metabolismul sa fie accelerat, pentru a avea un corp sanatos.

Artrita este o afectiune, care duce la inflamarea incheieturilor. Exista 100 de tipuri diferite de artrita si de boli relationate cu aceasta, cele mai frecvente fiind osteoartrita, guta si artrita reumatida.  

Cele mai comune semne ale artritei sunt durerile, rigiditatea, inflamatia si umflarea si inrosirea incheieturilor afectate, iar simptomele pot avea intensitate diferita, in functie de tipul de artrita.

Aceasta boala poate cauza mobilitate redusa, slabirea muschilor si poate ingreuna activitatile zilnice, avand un impact major asupra calitatii vietii.

Ceaiul verde este foarte apreciat in intreaga lume, datorita gustului placut si proprietatilor sale antivirale, antioxidante, antiinflamatorii si de protectie a dintilor.

Iata 10 beneficii ale acestui tip de ceai:

1. Imbunatateste sanatatea creierului, impiedicand aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson si incetinind procesul de degradare a neuronilor. Consumati 1-2 cani de ceai verde pe zi, pentru a va imbunatati memoria si a preveni aceste boli.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O buna putere de concentrare este necesara pentru functionarea normala a creierului si pentru sanatatea acestuia pe...
Sanatatea ficatului este extrem de importanta, asadar trebuie sa ne ingrijim acest organ, pentru ca organismul sa...
Ciroza ficatului este cauzata de deteriorarea ficatului in timp, fiind o boala cronica progresiva in care tesutul...
In prezent, din ce in ce mai multi oameni adopta o alimentatie sanatoasa, fiind foarte atenti la...
Ficatul este un organ vital, responsabil cu digestia, metabolismul, imunitatea si stocarea de nutrienti necesari supravietuirii organismului. ...
Nimeni nu este imun in fata racelilor comune, deoarece acestea pot fi cauzate de 200 de virusi,...