Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Aceasta reteta se pregateste asemanator cu laptele de pasare, doar ca se adauga in plus cacao si migdale prajite.

Jeleul de fructe este un desert delicios apreciat atat de catre copii, cat si de catre adulti.

Jeleul cu rom este un adevarat rasfat pentru papilele gustative.

Intrebuintata inclusiv la celebra prajitura Tiramisu, crema de cafea are o aroma deosebita, de aceea merita sa o incerci si tu.

Aceasta crema, asa cum ii spune si numele se foloseste la prepararea cozonacului, dar si la umplerea torturilor.

Acest desert clasic este o crema usoara, aromatizata cu rom si vanilie care se poate servi rece daca este vara si cald daca este iarna.

Pentru ca jeleul sa se inchege, este nevoie sa se introduca in compozitie mai multe foi de gelatina.

Glazura marmorata se obtine din doua glazuri contrastante la culoare cum ar fi glazura alba de zahar si glazura de ciocolata.

Un desert international cu tenta exotica este crema braziliana aromata cu esenta de cafea si vanilie.

Crema de gris cu vanilie este un dulce excelent care poate fi preparat in orice sezon.

O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca.

Jeleul de cacao este un desert usor de preparat folosit adeseori la prajituri si torturi.

Numita mousse au chocolat in franceza, acest desert dulce si racoritor se prepara in mai multe variante si se foloseste pe post de bautura, la umplerea torturilor, prajiturilor sau la inghetate.

In ciuda faptului ca aceasta crema de cacao nu contine lapte si ou este una foarte fina. Iata cum se face:

O glazura la minut fara foc, folosita la imbracarea produselor de cofetarie este glazura de cafea cu zahar.

O glazura fara coloranti, usor de obtinut acasa este glazura de zahar ars.

O reteta dulce usor de preparat este spuma de albus cu capsune. Aceasta reteta poate fi preparata vara, cand apar pe piata aromatele capsunele romanesti.

Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori cacao, dupa preferinta.

Aceasta sarlota de casa se prepara asemanator cu sarlota de ciocolata si se orneaza cu migdale si frisca.

Preparata cu lapte si unt, crema de cacao fara ou are o consistenta pastoasa.