Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale.

Carnea de purcel cu varza dulce este un preparat traditional romanesc la fel de apetisant ca si mancarea de varza acra si scazuta.

Creierul pane contine si mai multe grasimi decat cel fiert, de aceea nu este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul

Puiul cu mazare pastai este la fel de gustos ca si carnea de pui cu fasole pastai.

Carnea de iepure crescut la curte este mult mai hranitoare decat orice alt tip de carne folosit de majoritatea gospodinelor la obtinerea feluritelor preparate culinare.

Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa de vitamine din complexul B.

Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla, valoarea nutritiva a unei ciorbe de legume creste considerabil.

Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.

Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta. Varza se pune la murat la mijlocul toamnei.

Nelipsiti din camara pe timpul iernii, castravetii in otet pot fi serviti in sezonul rece alaturi de preparatele din carne si legume, la masa de pranz sau la cina.

O alternativa de conservare a clasicilor castraveti in saramura este reteta de castraveti murati in otet cu boabe de mustar.

Racii sunt animale solitare al caror habitat il reprezinta baltile curgatoare, lacurile, raurile si Delta Dunarii.

Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada.

Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru valoarea sa nutritiva.

Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ».

Preparata sote sau combinata cu pui, mazarea este o leguma apreciata pentru gustul sau deosebit.

Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si patrunjel.

Dintre toate preparatele culinare pe care le consumam la un pranz obisnuit sau la cina, creierul contine cel mai mult colesterol  (2.000-2.600 mg de colesterol), fie ca este de vita, de porc sau de oaie.

Apreciata mai ales in Franta si Ungaria, carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa saraca in colesterol, dar cu numeroase proprietati curative pentru bolnavii de cancer.

Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale.