Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Carnea de purcel cu varza acra se prepara intr-un timp mai indelungat decat reteta de varza dulce cu porc deoarece varza murata fierbe mai greu.

Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat. Creierul de vita se prajeste crud sau se fierbe mai intai ca sa ramana curat.

Ingrediente:

Puiul cu fasole verde este un preparat usor de realizat care poate fi servit la sfarsitul verii, inceputul toamnei cand fasolea pastai se gaseste din abundenta.

Asa cum stim deja, preparatele cu carne de iepure sunt sanatoase daca in loc de vanat se foloseste carnea de iepure crescut la curte.

Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.

Usor de preparat, ciorba de cartofi este una economica pentru ca se prepara din ingrediente putine si ieftine.

Atunci cand aveti posibilitatea sa preparati in aer liber o carne suculenta la protap, puteti inlocui carnea de porc, de oaie sau de berbecut cu un crap mare si proaspat, pescuit chiar de dumneavoastra.

Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna.

Pentru ca sezonul usturoiului verde este foarte scurt si acopera doar o parte din primavara, ca sa nu ii duceti dorul in celelalte anotimpuri, il puteti conserva in otet.

Dupa orez si grau, porumbul este a treia cea mai consumata cereala din lume, sub forma de faina (malai), sau sub forma de boabe.

Alaturi de preparatele marine, o reteta pregatita frecvent in Delta Dunarii sunt racii prajiti.

Ingrediente:

O alternativa a clasicului rasol de vita cu legume este rasolul de vaca cu sos de smantana.

Ingrediente:

Tocana de vitel este un preparat traditional romanesc care se prepara in special in sezonul rece si se serveste alaturi de muraturi.

Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale.

Carnea de purcel cu varza dulce este un preparat traditional romanesc la fel de apetisant ca si mancarea de varza acra si scazuta.

Creierul pane contine si mai multe grasimi decat cel fiert, de aceea nu este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul

Puiul cu mazare pastai este la fel de gustos ca si carnea de pui cu fasole pastai.

Carnea de iepure crescut la curte este mult mai hranitoare decat orice alt tip de carne folosit de majoritatea gospodinelor la obtinerea feluritelor preparate culinare.

Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa de vitamine din complexul B.