Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii.

Pentru aceasta reteta dulce se folosesc alune prajite si pisate.

Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel:

Pentru serbetul de vanilie se folosesc batoane de vanilie.

Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii.

Surprinzator de aromat este serbetul de migdale amare al carui gust memorabil te va face sa il prepari atat iarna, cat si vara.

Pasta de gutui mai este cunoscuta in popor si sub denumirea de chitonag.

Dulceata se poate prepara atat din caise coapte, cat si din caise verzi.

Serbetul de cafea este un desert foarte aromat care poate fi preparat in orice sezon.

O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai.

Dulceata de cirese amare se prepara asemanator cu cea obtinuta din visine.

Un desert delicios care poate fi servit chiar la micul dejun este serbetul de ciocolata.

In luna octombrie dovleacul este vedeta de cand romanii au imprumutat sarbatoarea numita Halloween.

Dulceata de visine are un gust deosebit si este preferata copiilor. Iata cum se prepara:

Obtinut doar din zahar si apa, serbetul de zahar ars este un dulce de casa foarte usor de preparat.

Marmelada de portocale poate fi pregatita in orice sezon, insa este mai buna toamna sau iarna, cand portocalele sunt dulci, zemoase si aromate.

O reteta de vara dulce este si dulceata de cirese albe.

Serbetul de portocale poate fi preparat in orice sezon, dar incepand cu anotimpul rece, aceste fructe sunt mai gustoase si mai zemoase.

Pentru dulceata de nuci negre se aleg nuci tinere, la inceput de toamna, care sa nu fie uscate sau viermoanoase la mijloc.

Ingrediente:

- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

La fel de gustos ca o inghetata de fructe, serbetul de lamaie este un desert aromat si gustos.