Mancare legume

Din legume se pot face foare multe retete extrem de delcioase. Descopera retetele noastre de mancaruri cu legume!

Mancarea de telina este un preparat cu legume si sos. Iata cum se prepara:

Pentru aceasta reteta se aleg gulii tinere.

Ghiveciul fara carne este un preparat de post cu legume diverse, cum ar fi fasole verde, mazare, cartofi, telina, conopida, varza etc.

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Din morcovi se poate prepara o mancare cu sos de smantana care poate fi servita ca atare sau pe post de garnitura pentru carne.

Daca deja stim cum se umple ceapa cu carne, iata si o reteta de post usor de preparat pentru ceapa umpluta.

Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.

Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:

Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un inlocuitor pentru musacaua de legume.

Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.

Se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

Pentru aceasta mancare cu oua, se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata.

Hribii se pot prepara la cuptor cu sos, dar le fel de gustosi sunt cu orez.

Stevia cu ciuperci se prepara asemanator cu spanacul la cuptor.

Stevia se prepara la cuptor asemeni spanacului.

Spanacul poate fi preparat simplu sau se combina cu o serie de ingrediente atunci cand este preparat la cuptor.

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.

O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.

Musacaua este o mancare gustoasa care se prepara din mai multe straturi de cartofi in combinatie cu alte legume, orez sau carne.