Mancare legume

Din legume se pot face foare multe retete extrem de delcioase. Descopera retetele noastre de mancaruri cu legume!

Pentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se servesc cu sos.

Galustele pot fi preparate din gris, faina sau cartofi.

Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb.

O mancare de legume consistenta, care poate fi consumata si de vegetarieni este mancarea de dovlecei cu mazare si verdeata.

O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate

Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele grecesti sunt gustoase si hranitoare.

Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu ardei rosii sau verzi umpluti cu orez.

Mazarea verde este o reteta cu legume usor de preparat care poate fi consumata ca atare sau in combinatie cu alte aperitive.

Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci si linte cu slanina afumata, care e la fel de gustoasa.

Pentru acesta reteta se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti.

O mancare de toamna consistenta si plina de substante nutritive este varza dulce cu taitei.

O mancare de legume mai putin obisnuita este pilaful de praz.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Aceasta reteta se poate prepara atat cu conopida proaspata, cat si cu conopida congelata.

Mazarea verde pastai este o reteta de vara usor de preparat.

O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline.

O mancare de legume delicioasa pentru vegetarieni sau pentru o zi de post este prazul cu masline.

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt mult mai usor de digerat.

Pentru aceasta reteta traditionala se alege fasole uscata mai noua, care fierbe repede.

O mancare rapida de legume sunt andivele inabusite in unt.