pH-ul vaginal poate varia in functie de varsta femeii, ciclul menstrual sau activitatea sexuala. Nu este necesar si nici recomandat sa iti cureti vaginul! Acesta se curata, in mod natural, singur, folosind o descarcare constanta de mucus care elimina sperma, bacteriile si sangele. In cazul in care treci printr-un dezechilibru al pH-ului vaginal sau suferi de o infectie, nu ezita sa consulti medicul ginecolog! De asemenea, ai la indemana si cateva metode de casa pentru echilibrarea pH-ului vaginal!
Sanatate
Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!
Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri MedicamenteCand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.
Psoriazisul este o afectiune comuna a pielii, care se manifesta prin cresterea prea rapida a celulelor pielii. Astfel, apar pete proeminente, albe, argintii sau rosii in anumite zone ale corpului(scalp, coate, maini etc). Nu exista un remediu pentru aceasta boala autoimuna, insa exista tratamente de ameliorare. In primul rand, trebuie sa contactezi medicul dermatolog, daca sesizezi astfel de modificari la nivelul pielii! Apoi, ai la indemana medicina alternativa, cu modalitati naturale de ameliorare a simptomelor.
Pestele reprezinta o hrana delicioasa si sanatoasa. Asta daca provine dintr-un mediu sanatos! Din pacate, pe piata de specialitate exista mult peste care reprezinta un pericol pentru sanatatea umana. Desprea acest subiect, in cele ce urmeaza.
Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in cada cu apa calda sa aiba beneficii pentru sanatate! Fa-ti timp sa faci o baie relaxanta in fiecare seara. Daca stii ca suferi de afectiuni ale pielii sau alergii, consulta medicul inainte de a schimba obiceiurile de igiena!
Tramadolul este un analgezic utilizat pentru tratatarea durerilor moderate si severe. Ca aproape orice medicament, tramadolul provoaca dependenta, daca e administrat pe termen lung. Din pacate, aceasta dependenta nu e usor de invins! Odata ce pacientul se lasa subit de tratament, va experimenta un sevraj dur, cu simptome precum dureri de cap, greata sau probleme respiratorii.
Zaharul este aliment de baza, insa se poate trai fara el. In cazul in care, din varii motive nedorite, acest produs nu s-ar mai gasi pe rafturile magazinelor, am avea cu ce sa-l inlocuim. Iata care sunt cei mai sanatosi inlocuitori pentru zaharul rafinat, care, stim cu totii, nu e tocmai bun pentru organism, mai ales in cantitati exagerat de mari.
Sute de milioane de oameni din intreaga lume sufera de tulburari de anxietate si de stres. Majoritatea dintre ei au dificultati in societate, fie ca vorbim despre familie sau despre job. Mai mult, stresul le afecteaza, in mare masura, sanatatea fizica. Nu exista o solutie magica pentru a rezolva problema stresului, insa exista anumite tehnici care te pot ajuta. Gestionarea stresului tine, pana la urma, de fiecare in parte.
Periajul dintilor este unul dintre cei mai importanti pasi ai rutinei de igiena orala. Daca te speli, insa, pe dinti intr-un moment nepotrivit, s-ar putea sa faci rau danturii! Pare firesc sa periezi dantura imediat dupa micul dejun, insa nu e sanatos! Anumite alimente iti pot inmuia smaltul dentar, care, astfel, poate fi deteriorat prin periaj!
Obiceiurile sunt parte din viata fiecarui om. Cele comune sunt impartasite de majoritatea dintre noi. Ne vine in minte un exemplu celebru: bautul cafelei de dimineata. Foarte putine persoane nu au acest obicei. E, insa, o rutina sanatoasa? Vom vedea in cele ce urmeaza.
Te invidiaza, desi nu stiu ca asa-zisa ta putere este bazata pe o afectiune! Da! Exista boli rare care pot anula, de exemplu, sentimentul de frica si chiar durerea! Oamenii din jur pot fi invidiosi pe aceste asa-zise calitati, insa nu ar trebui. Aceste conditii rare provoaca, in cele mai multe cazuri, complicatii.
Poluarea si fumatul sunt principalele cauze ale afectiunilor pulmonare. Aproximativ 65 milioane de persoane din intreaga lume sufera de boala pulmonara cronica. Totusi, exista modalitati de a mentine plamanii sanatosi, chiar si in aceste conditii. Din fericire, organul fara de care nu am putea respira are o capacitate extraordinara de regenerare!
Picioarele sunt esentiale pentru deplasarea independenta a omului. Nu e singura functie a lor, insa. Picioarele sunt conectate la restul organismului. Fiecare picior contine 72 000 terminatii nervoase care corespund anumitor zone! Din pacate, pe masura ce imbatranim, circulatia periferica nu mai e la fel de buna. Astfel, uneori simti ca iti e mai frig la picioare decat in mod obisnuit.
Infectiile tractului urinar sunt frecvente, afectand aproximativ 150 de milioane de oameni din intreaga lume, in fiecare an. Daca simti durere sau arsuri, cand urinezi sau daca simti nevoia de a urina frecvent, cel mai probabil suferi de o astfel de infectie! In aceasta situatie , mergi la medic. Acesta iti va oferi cel mai potrivit tratament cu antibiotic.
Ananasul este un fruct exotic, care se gaseste frecvent in magazinele de la noi, mai ales in hipermarketuri. Pe langa gustul aparte, acest fruct carnos este foarte sanatos. Mai jos iti prezentam beneficiile consumului de ananas, dar si o reteta de suc ce are la baza acest fruct minunat.
Reflexoterapia este o metoda terapeutica prin care se urmareste vindecarea unor boli prin folosirea anumitor reflexe. Vorbim despre o arta veche de vindecare sustinuta de cercetarile moderne pe care o poti folosi in confortul propriei case. Reflexoterapia implica aplicarea unei presiuni in anumite locuri de pe picioare, maini si urechi, in care exista nervi periferici ce sunt conectati la sistemul nervos central. Masarea acestor zone este o modalitate de a accesa sistemul nervos central, pentru a calma durerea si a reduce stresul prin simple apasari.
Stopul cardiac/cardio-respirator reprezinta principala cauza de deces in randul adultilor cu varsta peste 40 ani in mai multe tari europene, dar si in SUA. In fiecare an, din cauza incetarii spontane a activitatii cardiace, mor foarte multi oameni. Cam la fel de multi precum cei care decedeaza din alte cauze precum: Alzheimer, diferite forme de cancer(san, col uterin,colorectal, de prostata), diabet, HIV, incendii de locuinte si accidente de masina. Totusi, datorita resuscitarii cardiopulmonare si a utilizarii defibrilatorului extern automat/cardiac(AED), ratele de supravietuire cresc pana la 38%!
Hiperaciditatea reprezinta cresterea excesiva a acidului clorhidric din secretia gastrica. Mai simplu spus, stomacul produce prea mult acid. Dereglarea este intalnita in caz de afectiuni precum arsuri stomacale, BRGE (Boala de reflux gastroesofagian), gastrita si ulcer duodenal. Inainte de toate, insa, hiperaciditatea este o experienta inconfortabila, de care vei vrea sa scapi cat mai repede!
Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim sa cauti doar miere naturala, cea care are cu adevarat proprietati uimitoare pentru organism. Iar daca ai acces la produsele unui apicultor, ar trebui sa stii ca exista si alte produse din stup foarte benefice pentru organism!
Vrei sa iti albesti dintii? Inainte de a lua o decizie, are trebui sa stii ca dintii naturali nu sunt perfect albi! Nuanta difera de la om la om, fiind oferita de dentina. Putem spune ca dintii naturali sunt , in mare masura, alb-galbui, culoarea fiind modificata in timp si de anumiti factori externi precum fumatul! Asadar, verifica necesitatea unui proces de albire inainte de a merge la medicul stomatolog. Nu e un deloc ieftin sa albesti dintii. Mai mult, procesul poate chiar afecta sanatatea dintilor!
Cele mai citite
Abonare