Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal. Consumand anumite produse alimentare poti ridica nivelul de testosteron; iar asta face un barbat mai atractiv pentru sexul opus!

Somnul in timpul zilei ajuta la incarcarea bateriilor, sporind puterea de concentrare si imbunatatind memoria. Iata cum puteti avea un somn odihnitor peste zi:

Refluxul gastresofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile). Iata cateva remedii naturiste impotriva refluxului gastroesofagian:

Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne face bine si ce nu, in toate activitatile noastre de zi cu zi. Informarea gresita si, de multe ori, dezinteresul sunt principalele cauze ale acestor comportamente nesanatoase.

Oamenii petrec aproximativ o treime din viata dormind. Sanatatea noastra depinde, in mare masura, de calitatea somnului din timpul noptii. Pentru a ne odihni corespunzator e necesar sa pregatim conditii prielnice pentru somnul de noapte.

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de intrebare la care n-o sa gasesti niciodata un raspuns complet. Da, tratamentele nu sunt ideale, insa reprezinta singura cale stiintifica in lupta contra bolilor. Din pacate, de cele mai multe ori, medicamentele au efecte secundare care pot afecta sanatatea.

Deficienta de vitamina este mult mai prezenta la inceput de primavara. Fara necesarul de vitamine, ne simtim slabi, apatici si devenim o tinta usoara pentru virusuri.

Consumul de fructe si legume nu iti asigura o viata sanatoasa, daca nu stii cum sa profiti de beneficiile pe care acestea le pot aduce in organism.

Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si cu trilurile superbe ale pasarilor, ci si cu schimbari de temperatura care iti afecteaza organismul.

Creierul uman este uimitor. El te ajuta sa iti indeplinesti dorintele cele mai arzatoare, sa-ti atingi obiectivele cele mai indraznete, sa transformi visul in realitate. Pentru a te folosi, insa, eficient de creierul tau, e necesar sa stii cum functioneaza.

Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.

Ciocolata era numita de catre azteci mancarea zeilor. A ajuns in Europa ca un remediu, iar in zilele noastre este una dintre cele mai mari desfatari ale oamenilor. De asemenea, ciocolata aduce nenumarate beneficii in organism, daca este consumata in mod echilibrat.

Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel incat sa ne mentinem in forma si sa nu luam proportii alarmante? Sunt intrebari frecvente.

Atacul de cord inseamna deteriorarea permanenta a muschiului inimii. Pentru ca muschiul cardiac sa functioneze la parametri optimi, are nevoie, in mod constant, de o cantitate de sange bogata in oxigen, care ajunge la inima prin intermediul arterelor coronare.

Un iaurt, o ceasca de cafea si poate un suc proaspat de protocale - aceasta este combinatia pe care multi oameni o considera un mic dejun perfect. Nu e deloc asa! Aceste alimente nu ne fac deloc bine, daca le consumam pe stomacul gol!

Solilocvia reprezinta boala vorbitului de unul singur. O tendinta spre monolog sau, mai concret, discutia individului cu sinele. Desi, din punct de vedere psihiatric, solilocvia e considerata o afectiune, unii specialisti considera ca a vorbi de unul singur sta in firea noastra, deci reprezinta o stare de normalitate, pana la un punct.

Febra poate fi cauzata de virusi, infectii bacteriene sau raceli comune, manifestandu-se prin cresterea temporara a temperaturii corpului si devenind alarmanta daca depaseste 39.4°C. Iata cum poate fi tratata febra in cazul copiilor:

Copiii cu autism nu sunt, in general, agresivi, iar daca dezvolta acest comportament, la un moment dat, pot sa si-l schimbe. Agresivitatea in cazul copiilor autisti poate fi ingrijoratoare, deoarece dezvaluie anumite cauze. Iata cum pot fi determinate acestea:

Rinita alergica este o boala inflamatorie a mucoasei nazale, care apare datorita unor reactii imunologice excesive in prezenta unor substante straine denumite alergeni (praf, polen, mucegai, puf, pene, par, scame) si care se manifesta prin stranut, secretii nazale apoase si obstructie nazala. Iata cum se trateaza rinita alergica:

Gustarile dintre mese pot atrage dupa sine cresterea in greutate si implicit o serie de afectiuni. Iata cum pot fi evitate acestea: