Cum sa micsorezi un tricou/o camasa din bumbac

Cum sa micsorezi un tricou/o camasa din bumbac

Camasa din bumbac pe care abia ai cumparat-o e prea mare? Tricoul preferat, de asemenea? Nu te impacienta! Hainele din bumbac pot fi micsorate fara sa fie nevoie de interventia croitorului!

Cum sa micsorezi un tricou/ o camasa din bumbac. Metoda cu apa fierbinte:

1. Da in clocot apa dintr-o oala mare. Producatorii de imbracaminte intind, adesea, tesatura astfel incat este nevoie de mai putin material pentru a fabrica o camasa/un tricou. Spalarea camasii/tricoului de bumbac sau scufundarea acesteia/uia in apa foerbinte va aduce,a stfel, materialul in starea sa initiala. Asta inseamna, evident, ca respectivul articol vestimentar se va micsora.

2. Introdu tricoul/camasa in apa clocotita. Cu cat apa este mai fierbinte, cu atat mai mare este contractia:

- daca doresti ca tricoul/camasa sa se micsoreze cu aproximativ 1-2 numere, pune-l/o in apa cloclotita imediat ce iei oala de pe arzator;

- daca doresti ca tricoul/camasa sa se micsoreze cu o jumatate de numar, maximum un numar, baga/l/oin apa fierbinte, la 5 minute dupa ce iei oala de pe foc;

- daca doresti ca tricoul/camasa sa se micsoreze cu un sfert de numar, maximum un numar, introdu-l in apa fierbinte la circa 15 minute dupa ce ai luat oala de pe arzator;

3. Lasa camasa sa se inmoaie aproximativ 20 minute. Timpul de inmuiere depinde de cat de mult vrei sa micsorezi articolul vestimentar. Cum scriam si mai sus, cu cat tricoul/camasa este expus/ a mai mult timp la apa fierbinte, cu atat se va micsora mai mult.

4. Scurge apa si lasa camasa sa se raceasca putin. Umbla cu atentie, altfel risti sa te oparesti!

5. Usuca tricoul/ camasa. Pentru o micsorare usoara pana la moderata, stoarce tricoul/ camasa si lasa-l/o sa se usuce la aer. Pentru a micsora imbracamintea cu 2 sau 3 numere, foloseste un uscator. Mutiplele rostogoliri asigurate prin programul de invartire vor miscora si mai mult tricoul/camasa.

Cum sa micsorezi un tricou/ o camasa din bumbac. Utilizarea masinii de spalat/uscatorului:

1. Spala camasa. Contrar credintei populare, caldura uscatorului nu micsoreaza hainele! Potrivit unui tehnolog de tesaturi de la Whirlpool, contractia are loc atunci cand materialul se loveste de partile laterale ale masinii de spalat si uscatorului. Miscarea articolelor de imbracaminte in interiorul masinii de spalat influenteaza, de asemenea, nivelul de micsorare a materialului. Masinile de spalat cu incarcare frontala produc mai putina agitatie si, prin urmare, mai putina contractie decat masinile de spalat cu incarcare superioara.

2. Transfera tricoul/camasa intr-un uscator. Aminteste-ti! Nu trebuie sa folosesti un program la o temperatura prea ridicata! Un program mediu e suficient! Actiunea de spalare si apoi de uscare vor micsora bumbacul. Asteapta-te ca bumbacul nou sa se micsoreze cu 20% la prima spalare!

Citeste si: Imbracaminte. De ce e preferabil sa porti haine din bumbac

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Versace este o casa de moda italiana ce, banuim, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Daca...
Alegerea hainelor este foarte importanta, atat din punctul de vedere al esteticii, cat si al sanatatii. Te...