Sosuri

Alege din multitudinea de sosuri pentru paste, fripturi sau salate pe cele mai apetisante, mai fine si mai aromate. Ti-am pregatit sosuri variate, in asa fel incat papilele tale gustative sa se lase cucerite de sosurile inedite care dau o nota aparte preparatelor culinare gatite de tine.

Vrei sa faci spaghete, insa nu prea te trage inima cand te gandesti ca trebuie sa faci si un sos? Nu e bai! Iti prezentam o reteteta pentru sos de spaghete pe care o s-o prepari in doar un sfert de ora.

O pizza reusita este cea in care ingredientele se impletesc perfect, iar blatul e pufos si rumen, in acelasi timp. Totusi, oricat de bine ar fi facuta o pizza, daca nu ai sosul potrivit, parca ceva lipseste. Stim ca poti face o pizza minunata, asa ca vrem sa te ajutam sa faci si sosul pe masura. Iata reteta:

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Sosul de usturoi este ideal pentru preparatele fripte din peste si pentru carnea la gratar. Iar cand sosul este unul special si gustul mancarii va fi pe masura.

Sosul dulce-acrisor se potriveste de minune langa orez, galuste, carne sau legume.

Untul topit se foloseste la gatirea diferitor preparate si nu este deloc greu de obtinut.

Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite preparate.

In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute din tomate proaspete sau bulion.

O alternativa pentru ciupercile la tava sunt ciupercile fripte pe gratar.

O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de faina cu sos de rosii.

Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.

Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.

Ideal pentru aromatizarea diverselor prajituri, budinci, inghetate si sufleuri, sosul de cafea este un preparat delicios care iti poate indulci ziua.

Ingrrediente:

Sosul de cacao se prepara cu sau fara ou, dupa gust si preferinte.

Sosul de cacao se asezoneaza la aceleasi preparate ca si sosul de ciocolata.

Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.

Sosul de vanilie se foloseste la prepararea deserturilor dulci, cum este budinca.

Aceasta reteta rapida are o complexitate redusa.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- ¼ l vin,
- zeama de la ½ lamaie,
- o lingura lichior de portocale sau rom.

Mod de preparare:

Pentru topit se alege unt presat din care nu se scurge zer.

Sosul de rom este un sos delicios care se poate servi atat cu budincile dulci cat si alaturi de fructe sau inghetata.