Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand e cam penurie de legume si fructe gustoase? Avem reteta perfecta. E rapida si nici macar nu necesita fierbere!
Sosuri
Alege din multitudinea de sosuri pentru paste, fripturi sau salate pe cele mai apetisante, mai fine si mai aromate. Ti-am pregatit sosuri variate, in asa fel incat papilele tale gustative sa se lase cucerite de sosurile inedite care dau o nota aparte preparatelor culinare gatite de tine.
Azi, iti prezentam o reteta excelenta de sos picant pentru iarna. Are la baza binecunoscutele rosii. Se prepara foarte simplu si nu necesita sterilizare.
Pregatesti un sos picant care, in combinatie cu friptura, sa-ti dea pe spate oaspetii? Foarte bine! Ce te faci, insa, daca scapi prea mult ardei iute in compozitie, iar timpul nu mai e aliatul tau, astfel incat sa prepari alt sos? Nu te impacienta! Ai o solutie rapida si sigura! Trebuie doar sa stii cum sa dregi sosul iute. Mai pe scurt, exista posibilitatea de a-i diminua gustul extrem de picant.
Maioneza se foloseste din plin in perioada sarbatorilor de iarna. Daca tii, insa, post, ai nevoie de o maioneza fara oua. Iti prezentam, in acest sens, maioneza din avocado. Se prepara rapid si ofera un gust de neuitat.
Friptura la gratar e intotdeauna mai gustoasa cu sos barbecue. Sosurile din comert, insa, contin conservanti, zahar rafinat si gluten. Ingrediente nu chiar sanatoase, am zice noi; ba chiar periculoase pentru cei cu intoleranta la gluten. Daca te afli, in aceasta categorie, avem solutia: o reteta simpla si sanatoasa!
Daca esti mare fan de sos sriracha, ar trebui sa eviti sa il mai cumperi din comert! Contine prea multi conservanti! Ai la indemana versiunea de casa, foarte sanatoasa si deloc costisitoare. In plus, nici nu se prepara cu dificultate.
Cei mai multi oameni consuma ketchup, insa putini stiu sa il prepare! Daca iti place ketchup-ul, e pacat sa nu incerci, mai ales ca se face foarte simplu. Varianta de casa e mult mai sanatoasa, deoarece contine o cantitate mica de indulcitori. Prin comparatie, ketchp-ul din comert este facut, in marea majoritate, cu sirop de porumb cu fructoza.
Mustarul este un condiment extrem de popular pe intreaga planeta. Poate fi consumat intr-o multime de preparate. Schimba intotdeauna in bine gustul respectivului preparat. Poti cumpara mustarul dorit din magazin sau ai posibilitatea sa il faci acasa! Nu e deloc dificil si nici prea costisitor. La fel de important: e mult mai sanatos! Varianta de casa nu contine diversi stabilizatori, asa cum se intampla cu majoritatea produselor din comert!
Vrei sa faci spaghete, insa nu prea te trage inima cand te gandesti ca trebuie sa faci si un sos? Nu e bai! Iti prezentam o reteteta pentru sos de spaghete pe care o s-o prepari in doar un sfert de ora.
O pizza reusita este cea in care ingredientele se impletesc perfect, iar blatul e pufos si rumen, in acelasi timp. Totusi, oricat de bine ar fi facuta o pizza, daca nu ai sosul potrivit, parca ceva lipseste. Stim ca poti face o pizza minunata, asa ca vrem sa te ajutam sa faci si sosul pe masura. Iata reteta:
O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!
Sosul de usturoi este ideal pentru preparatele fripte din peste si pentru carnea la gratar. Iar cand sosul este unul special si gustul mancarii va fi pe masura.
Sosul dulce-acrisor se potriveste de minune langa orez, galuste, carne sau legume.
Untul topit se foloseste la gatirea diferitor preparate si nu este deloc greu de obtinut.
Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite preparate.
In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute din tomate proaspete sau bulion.
O alternativa pentru ciupercile la tava sunt ciupercile fripte pe gratar.
O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de faina cu sos de rosii.
Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.
Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.
Cele mai citite
Abonare