Travel

Iti place sa calatoresti, sa vizitezi lumea? Descopera cum sa ai parte de vacanta visurilor tale consultand hotelurile si destinatiile cele mai populare de pe glob.

Anul Nou Tamil, cunoscut si sub numele de Puthandu, are loc in fiecare an pe 14 aprilie. Sarbatoarea marcheaza inceputul unui nou an in calendarul tamil traditional. Nu lipsesc, bineinteles, traditiile de Anul Nou Tamil.

Noul An Chinezesc, cunoscut si ca Festivalul Primaverii ( Chun Jie), nu are o data fixa, pentru ca se bazeaza pe calendarul lunar chinezesc. De obicei, aceasta mare sarbatoare are loc intre 21 ianuarie si 20 februarie.

Nowruz, sau Noul An persan, este o sarbatoare milenara care marcheaza inceputul primaverii si al noului an in calendarul solar iranian. Este celebrat in Iran si in alte tari din regiune, precum Afganistan, Tadjikistan, Uzbekistan, Azerbaidjan, Irak (in Kurdistan) si anumie parti ale Turciei.

Napoleon Bonaparte(15 august 1769 - 5 mai 1821) a fost un lider militar si un imparat francez care a devenit foarte cunoscut in timpul Revolutiei Franceze. Campaniile sale militare din Europa il transforma intr-unul dintre cei mai temuti lideri din istoria omenirii. In 1804, s-a autodeclarat imparat al francezilor, iar in 1821 a decedat la 51 ani, fara a se cunoaste cu adevarat motivul mortii sale.

Ginghis Han, cunoscut si ca Genghis-Han, este considerat de istoricii planetei si nu numai unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile. Acest lider neinfricat a cucerit o mare parte din Asia, punand astfel bazele Imperiului Mongol. Desi se cunosc foarte multe date despre viata si izbanzile lui Ginghis, moartea sa este invaluita in mister. Nu se stie exact cum a decedat. Exista, insa, cateva teorii interesante.

Italia este un stat preponderent crestin, astfel incat sarbatoarea Craciunului este una dintre cele mai mari din aceasta tara in care exista si o puternica comunitate de romani. Nasterea Domnului este, asadar, sarbatorita cu multa bucurie si traditii bogate, care variaza de la o regiune la alta a Italiei.

Craciunul in Olanda reprezinta o sarbatoare plina de traditii interesante, chiar daca peste 50% din populatia acestei tari nu este religioasa. In Tarile de Jos, asa cum mai cunoastem acest stat, oamenii pun accent atat pe obiceiuri, cat si pe bucuria familiei.

Punctele cardinale nu sunt importante doar pentru specialistii care le folosesc in deplasari(terestre, maritime, aeriene), ci si pentru oamenii de rand. E normal sa stii unde te afli pe harta, chiar daca in practica asta nu te ajuta, probabil, niciodata. Nu mai vorbim despre cazul nefericit in care te afli in natura, departe de civilizatie, ratacit/a si fara busola! Atunci chiar trebuie sa stii cum sa identifici punctele cardinale! Astazi, vorbim despre Nord; mai exact despre cum poti identifica acest punct cardinal fara busola!

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata de galben? Te gandesti de unde imaginea aceasta? Ei bine, exista cateva eplicatii cat se poate de logice pentru un cer galben-maroniu.

Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul proces, inca se mai intreaba multi oameni. Toti cei pasionati cat de cat de stiinta stiu ca arderea nu este posibila decat in prezenta oxigenului. Iar in locul in care se afla Soarele oxigenul nu e prezent. Si-atunci se iveste intrebarea: cum arde Soarele?

Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de zona in care sarbatoresti Craciunul. De exemplu, in Africa de Sud , felul principal in aceasta perioada este reprezentat de anumite..omizi prajite. Azi vorbim despre traditii mai putin cunoscute de Craciun. Sunt adunate din toata lumea!

Iarna in Romania nu mai este la fel de dura cum era , de exemplu, in urma cu 20 ani. Perioadele geroase sunt scurte, iar zapada de 2 metri de care am auzit de la bunicii nostri nu se mai asterne. Cu toate acestea, iarna e suficient de frig in tara noastra incat sa se instaleze disconfortul. Daca nu-ti place vremea de iarna de la noi, poti incerca destinatii in care temperaturile nu scad, in aceasta perioada, sub 20 grade!

Oricine vrea sa ramana cu amintiri placute din vacanta de vis! Si cum sa faci asta mai bine, daca nu prin intermediul fotografiilor care vor dainui peste ani. Esti nemultumit/a de felul in care ti-a iesit poza pe nisipul fierbinte? Ai vrea sa o postezi pe o retea de socializare, dar nu iti place deloc? Probabil, ai gresit ceva in pozitionarea corpului...

Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2 exemple din perioade diferite) au supravietuit in cele mai extreme situatii. Sunt, insa, cu adevarat metodele pe care le-au folosit sigure si eficiente? Raspunsul te-ar putea uimi. Multe situatii de supravietuire din filme sunt cel putin exagerate. In realitate, aplicand acele strategii, s-ar putea sa nu reusesti...

Vrei sa pleci in concediu pe Litoralul romanesc? Nu ai siguranta ca vei avea parte de o vreme splendida, cu soare din plin, apa curata si mai ales calda? Afla ca iti poti organiza vacanta in functie de toate aceste caracteristici. Poti afla din mediul online cum va fi vremea in perioada respectiva, dar, la fel de important, care va fi temperatura apei in statiunile de pe Litoral!

Orice domeniu de activitate are regulile sale nescrise. Restaurantele in care ne delectam papilele gustative nu fac exceptie. Imaginea este foarte importanta pentru aceste unitati. Si cum influentezi consumatorii cel mai bine, daca nu direct la sursa, atunci cand iti calca pragul? Pentru a reusi, exista cateva trucuri pe care managerii restaurantelor le folosesc prin intermediul meniurilor.

Auzim si vedem de multe ori, mai ales in sezonul estival, stiri despre prosoape furate din diverse hoteluri. Ei bine, da! Acesta este un furt in orice hotel, oricat de luxos ar fi acesta. Prosoapele nu sunt gratuite in regim hotelier, cu atat mai putin in pensiuni! Exista, insa alte lucruri pe care orice hotel din lume le lasa la liber. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Se spune ca voiajul este singurul lucru cumparat care te imbogateste. Evident, este vorba despre bogatia sufleteasca, despre experiente si amintiri unice. Lasand zicalele celebre la o parte, trebuie sa va spunem ca o calatorie de vacanta, mai ales in alta tara, implica anumite costuri deloc de neglijat. Totusi, exista trucuri de calatorie prin care poti limita serios cheltuielile!

Miturile au devenit o parte integranta a cinematografiei moderne. De aceea, uneori, tindem sa credem intamplari din filme care nu au nicio legatura cu realitatea. Azi vom distruge, asadar, unele dintre cele mai persistente mituri din cinematografie. Ele sunt atat de frecvent utilizate incat au intrat in mentalul colectiv ca fiind adevaruri.

Fiecare tara de pe Mapamond are anumite legi care pot parea absurde pentru cetatenii straini. Unele dintre acestea par venite din alta lume; altele sunt bazate pe traditiile si obiceiurile culturale unice. Pana la urma, regulile reprezinta singura modalitate prin care fiecare loc din lume functioneaza fara probleme. Asadar, cand mergi in vacanta intr-o alta tara, ai grija sa te informezi cu priviri la regulile speciale din acea zona.