Salate

Fierte, crude sau coapte, salatele intregesc savoarea preparatelor culinare si aduc un important aport nutritiv in alimentatia zilnica. In plus, salatele sunt intotdeauna o solutie ideala pentru a-ti potoli foamea si de a consuma un numar mai mic de calorii.

Ciresele sunt fructe foarte gustoase cu beneficii formidabile pentru sanatate. Le poti consuma ca atare, sub forma de suc sau in diverse retete de prajituri sau salate. Astazi, iti prezentam reteta pentru salata de cirese si quinoa.

Salatele de verdeturi sau de verziciuni, asa cum le mai numim noi, romanii, reprezinta bombe de vitamine si ar trebui consumate frecvent. Astazi, iti prezentam o reteta aparte, pe care n-o prepari zilnic, din aceasta zona culinara: este vorba de salata de varza kale!

Salata de quinoa si dovleac prajit este un timp de mancare vegan, gustos si sanatos, ideal pentru cina sau pentru pranzul tau de a doua zi de la birou. Vorbim despre o reteta cu superalimente care contin nutrienti si ofera o masa echilibrata. In plus, senzatia de satietate va fi prezenta ore bune.

Salata olandeza este o alegere reconfortanta, mai ales in zilele caniculare, deoarece are la baza pestele! Este delicioasa si foarte simplu de preparat! In cam 40 minute vei putea consuma salata olandeza.

Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor reci, acumulam multe toxine prin intermediul hranei, asa ca primavara e necesar un detox. O solutie simpla si foarte eficienta? Salata de castraveti cu marar!

Salata de boeuf este, cu siguranta, una dintre mancarurile preferate ale romanilor, mai ales la mesele festive. Orice gospodina a facut macar o data in viata aceasta minunatie romaneasca. Daca inca nu te-ai incumetat sa gatesti salata boeuf, iti oferim astazi o reteta de succes. Urmeaza intocmai pasii si nu vei fi dezamagit/a!

Iti prezentam, astazi, o reteta aparte. Vorbim despre salata cu pui, smochine si mozzarella; o salata gourmet ce reprezinta o combinatie excelenta intre ingrediente dulci si sarate.

Vrei o salata gustoasa, satioasa, sanatoasa si usor de preparat? Atunci trebuie sa incerci salata cu oua posate de prepelita. In maximum jumatate de ora, te vei bucura de un gust special!

Orice gospodina stie sa prepare salata de sfecla. In cele ce urmeaza nu vom vorbi, insa, despre clasica salata de sfecla, care se poate conserva pentru iarna, ci de o varianta mai rafinata ce are in compozitie nuci si fenicul.

Iti prezentam, azi, o salata foarte gustoasa, mai putin preparata de romanii de rand. Vorbim despre salata cu struguri rosii si ton, o salata ce se prepara rapid si care asigura necesarul de acizi Omega 3 si antioxidanti.

Astazi, iti prezentam o reteta speciala: salata de toamna cu pere. De ce spunem ca e speciala? Contine ingrediente precum radicchio sau andive, pe care cei mai multi romani nu le folosesc in mod uzual. Sa vedem despre este vorba.

O salata care are la baza varza si morcov n-ar trebui sa fie cine-stie-ce, ai fi tentat sa spui. Trebui sa stii, insa, ca nu e chiar asa: gustul unei salate aparent banale se poate schimba total, daca stii sa prepari sosul! Astazi, am hotarat sa iti prezentam reteta pe care oamenii din intreaga lume o adora.

Salata de vinete se afla pe lista preferata de mancaruri a romanilor. Cu greu ne putem imagina o gospodina care sa nu faca o asemenea minunatie. Cu toate astea, se comite o mica eroare in aproape orice bucatarie.

Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi. E foarte gustoasa si arata minunat.

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.

Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari renumiti, salata de cartofi pe care urmeaza sa ti-o prezentam este cea mai buna din gama sa. E cremoasa, aromata si foarte usor de facut.

O dieta nu inseamna doar mancare cu un gust saracacios sau atat de folosita salata verde. Poti alterna cu o salata crocanta, bogata in vitamine, dar saraca in calorii: salata cu rucola si rodie.

Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca o rutina inevitabila. Indiferent de ce parte a baricadei esti, iti aratam cum poti sa ai rezultate notabile in bucatarie; sa fii mai eficient, pana la urma.

Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa,  foarte bogata in vitamine si o optiune numai buna pentru perioadele de post.

Mutabal este o salata de vinete libaneza, foarte raspandita in tarile arabe. Este  hranitoare si are un gust cremos datorita pastei de susan (tahina) si a iaurtului.