Rani si accidente

Fiecare dintre noi ne-am confruntat de-a lungul vietii cu o rana sau un accident minor sau mai delicat! Inainte de a fugi la medic, invata sa oferi primul ajutor in caz de necesitate. Afla care sunt cele mai bune modalitati de a trata o rana cu calm si sange rece!

Iarna vine, intotdeauna, cu temperaturi scazute dar si cu zapada. Aceasta se depune pe trotuare si se transforma in gheata, la un moment dat, facand deplasarea dificila, mai ales pentru persoanele in varsta sau pentru cele cu dizabilitati. Pentru a evita alunecarea si cazaturile, urmeaza sfaturile de mai jos.

Un barbat a supravietuit aproape doua decenii intr-o mina! Miracolul s-a intamplat in provincia chineza Xinjiang. Minerul a reusit sa reziste psihic si fizic nu mai putin de 17 ani in vechile galerii!

Cicatricile nu pot fi evitate, insa pot fi tratate si vindecate. Astazi, n-o sa iti vorbim despre diversele creme ce pot fi gasite in comert si care nu dau intotdeauna randamentul scontat, ci despre un remediu natural, pe care il poti obtine din combinatia a doar 2 ingrediente.

Vara ne place sa ne dezmierdam la soare, sa ne hranim cu vitamina D si mai ales sa obtinem un bronz de invidiat. E bine sa nu exageram, insa, cu expunerea la soare. Putem face insolatie si arsuri pe piele. Acestea din urma sunt foarte periculoase: se pot transforma chiar si in cancer de piele!

Daca esti amator al sporturilor de iarna sau iti place, pur si simplu, sa explorezi muntele, sa escaladezi, trebuie sa stii la ce riscuri te expui. Pe langa accidentari, exista, in anumite momente, riscul de avalansa.

Fracturarea unui os de la mana produce multa durere, a carei intensitate se poate mari cu fiecare miscare, ce poate cauza, de asemenea diferite complicatii.

Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui, asadar este bine de stiut cum se pune in atela un deget rupt.

Mierea se foloseste de mii de ani in tratarea arsurilor si a altor rani, deoarece detine proprietati antioxidante si antibacteriene.

Intepaturile de albina sau de viespe sunt foarte neplacute si dureroase, fiind frecvente in sezonul cald, cand petrecem foarte mult timp in aer liber.

Abraziunile sau juliturile sunt rani cauzate de daune superficiale la nivelul pielii, nu mai adanc decat epiderma, care se vindeca in 5-10 zile, in functie de gravitate.

Iata ce trebuie sa faceti ca sa ramaneti la suprafata apei in caz de inec:  

Pescarii stiu ca este inevitabil sa le intre carligele de undita in piele.

Iata ce trebuie sa faceti daca va blocati mana intr-o vaza si nu mai puteti sa o scoateti:

Daca aveti sangerari nazale frecvente si nu ati gasit inca o solutie rapida la aceasta problema, iata cum le puteti opri cu ajutorul unui tampon:

Este important ca degetele rupte sa fie fixate bine cu leucoplast, pentru a le grabi vindecarea.

Automatele alimentare pot fi extrem de periculoase, deoarece pot produce accidente cauzatoare de rani sau chiar de moarte.

Iata ce trebuie sa faceti ca sa impiedicati dezlipirea unui plasture umed:

Resuscitarea cardio-pulmonara este o tehnica de repornire a inimii si a respiratiei unei persoane inainte de sosirea ambulantei.

Iata cum puteti da primul ajutor, daca nu aveti la indemana niciun fel de bandaje:

Iata ce trebuie sa faceti penrtu a chema o ambulanta, daca va confruntati cu o urgenta medicala: