Scortisoara are multe utilizari culinare. Poate fi folosita si pentru a imbunatati sanatatea datorita nivelului sau ridicat de antioxidanti, precum si proprietatilor sale antiinflamatorii. Asadar, fie ca il vei folosi pentru sanatate sau pur si simplu pentru gustul sau, uleiul de scortisoara este o alegere ideala.
Legume si condimente
Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.
Esti innebunit/a dupa consumul de morcovi? Vrei sa faci o pauza de la consumul de carne sau chiar esti vegetarian/a? Daca da, atunci aceasta reteta aparte este pentru tine. Vorbim despre prepararea morcovilor in stil coreean!
Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!
Te afli in perioada Postului sau poate , pur si simplu, nu consumi carne? Daca esti intr-o astfel de situatie, aceasta reteta asta este pentru tine. Snitelele din cartofi, caci la ele facem referire, se prepara rapid si ofera un gust de neuitat. Le poti consuma inclusiv la micul dejun!
Castravetii se conserva, prin traditie, peste iarna. Cei mai multi dintre noi ii preferam la saramura sau in otet, consumandu-i pana primavara devreme. Exista , insa, si alte metode de conservare. Despre acestea vom scrie in materialul de mai jos.
Chutney este o conserva consistenta care poate fi preparata dintr-o varietate de fructe, legume si condimente. Exista multe retete de chutney, insa toate au la baza o procedura de baza, pe care v-o prezentam in cele ce urmeaza.
Ghindele sunt fructele stejarului pe care, cel mai probabil, le asociezi cu hrana pentru veverite sau pentru porci mistreti. In realitate, ghindele pot reprezenta o hrana de calitate si pentru om! Azi iti aratam cum trebuie sa pregatesti fructele stejarului pentru a obtine o gustare hranitoare si sanatoasa.
Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata de vinete pana la mancarea de vinete. Multi pun aceste legume delicioase si la conserva pentru iarna. Despre aceasta metoda vom scrie azi. Iti prezentam o reteta de vinete la borcan care, foarte probabil, va intra pe lista ta de favorite.
Lecso este o mancare traditionala din Ungaria. Vorbim despre un ragut delicios sau o tocana de legume care contine, de obicei, ardei grasi, rosii, ceapa, sare si boia dulce/iute macinata. Mai jos ti-am pregatit o reteta simpla de lecso picant.
Cand spunem cartofi pai, cei mai multi dintre noi ne gandim la foarte popularii cartofi prajiti. Cartofii pai, insa, se pot prepara si la cuptor. Mai mult, nu e necesara folosirea uleiului alimentar! Daca ii vei prepara precum iti recomandam in cele ce urmeaza, vei obtine una dintre variantele sanatoase de consum! Ia un pix si o foaie si noteaza!
Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.
Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste, de asemenea, intr-o multitudine de retete, iar atunci cand este gatita corespunzator ofera o aroma bogata. Exista multe moduri de a pregati sfecla, dar una dintre cele mai sanatoase metode este fierberea, care inmoaie radacina, fara a-i reduce din proprietati.
Te gandesti deja la conservele pentru iarna? Daca da, te sfatuim sa iei in cosiderare si aceasta reteta. Este vorba despre dovlecei marinati. Nu e o reteta foarte complicata, iar gustul te va da pe spate, fara indoiala.
Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre toate retetele de conservare, ne-am oprit azi asupra uneia care n-are in compozitie otet, un lichid cu care nu se impaca toata lumea!
Ai mancat vreodata porumb fiert? Ne e greu sa credem ca nu! Daca iti place, afla ca il poti prepara cu usurinta acasa. Iese grozav si te costa mai putin decat daca l-ai cumpara de la vanzatorii ambulanti. Azi, iti prezentam o reteta rapida de pregatire a porumbului. Dureaza doar 10 minute!
Lintea este o planta erbacee din familia leguminoaselor foarte apreciata pentru semintele sale. Seamana la gust cu fasolea si cu mazarea. A fost aliment de baza inca din vechime in Orientul Mijlociu. Incet si sigur, lintea a devenit populara pe intreg Mapamondul, fiind foarte usor de preparat si de digerat. Astazi, iti vom arata cum sa cresti foarte simplu mugurii(germenii) de linte si ei foarte sanatosi in diferite mancaruri precum supe sau tocane!
Iti place ovazul, dare te-ai saturat de acelasi gust oferit in fiecare dimineata de fulgii de ovaz? Suferi de intoleranta la gluten? Daca raspunsurile sunt pozitive la aceste doua intrebari, atunci ar trebui sa treci la consumul de faina de ovaz! O poti cumpara din comert, dar e mai sigura si mai sanatoasa, daca o obtii in propria bucatarie!
Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare cruda, adaugat in supe si inclus in diverse preparate cu carne sau vegetariene. Uneori, prazul poate fi greu de taiat, din cauza frunzelor sale mai dure. Cu un cutit ascutit si cu tehnica adecvata, insa, nu e mai greu de manevrat decat alte legume.
Capsunile pot fi pastrate foarte bine prin congelare. Nu este, insa, cea mai buna solutie, deoarece fructele isi vor pierde din gust si aroma. Exista o alta metoda foarte eficienta care nu necesita congelare sau gatire!
Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.
Cele mai citite
Abonare