Legume si condimente

Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care trebuie sa cureti cateii de usturoi! E o munca de bucatarie meticuloasa, care poate scoate din sarite si un om calm, d-apai unul coleric. Asta daca nu cunosti trucul ideal de curatare a cateilor de usturoi. E simplu si eficient! Nu ai nevoie de ustensile speciale!

Condimentele din comert nu sunt neaparat nesanatoase, insa nu ofera intotdeauna gustul dorit de tine. Din aceasta cauza, ai putea incerca sa faci condimentele la tine acasa. Nu e deloc dificil. Iata 3 retete de condimente pe care cu siguranta le vei pregati in mod repetat!

Lumea condimentelor este atat de diversa incat cu greu iti poti da seama daca ai cumparat un produs autentic sau unul de o calitate reprobabila ori chiar contrafacut. Exista, din fericire, posibilitatea de a verifica produsul respectiv. Orice condiment autentic are caracteristicile sale.

Varza este o leguma preparata in zeci de retete peste tot in Romania si nu numai. Una dintre intrebuintarile sale? In conserve! Pentru astazi, ti-am pregatit o reteta speciala: rulouri de varza! Excelente pe tot parcursul iernii!

Micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti mearga bine toata ziua! Asadar, inainte de cafeluta clasica, ar fi bine sa mananci serios si sanatos. Pentru asta, exista o reteta speciala, pe care, cu siguranta, o vei tot prepara. Un deliciu!

Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti obisnuit sa gatesti tulpini intregi, insa, te-ai intrebat vreodata daca poti manca si varfurile? Cu siguranta ca da! De fapt, varfurile de sparanghel sunt cele mai gustoase si mai fragede parti ale acestei plante.

Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu greutate legumele preferate pe tarabele din piete sau in magazine. Iar daca le gasesti, sunt destul de scumpe. Exista multe retete destinate conservelor de legume, insa noi ti-am pregatit, azi, una speciala, de care, cu siguranta, te vei indragosti: ardei grasi si gogonele in marinada:

Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul lor, asa ca , daca vrei sa te bucuri de gustul lor special, trebuie sa incerci sa le conservi cumva. Iti oferim, in acest sens, o reteta destul de simpla si eficienta: vinete cu legume.

Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an, mai ales in perioada toamnei, pentru a le savura cu placere pe tot parcursul sezonului rece. Daca nu ai experienta la asa ceva, iti dam o mana de ajutor, cu o reteta simpla, dar pe care o vei repeta cu siguranta. Gogonele astea murate sunt delicioase!

Morcovul si celelalte radacinoase sunt legume rezistente in timp. Totusi, chiar si acestea se strica, daca nu sunt pastrate in conditii cat de cat optime. Pivnita(beciul) este solutia ideala pentru pastrarea morcovului peste iarna. Temperatura e constanta, lumina naturala nu isi face de cap, iar de ger nici nu poate fi vorba.

Usturoiul e nelipsit din casele gospodinelor. Ofera intotdeauna un gust unic si o aroma de neuitat. Cum facem sa-l pastram pe termen lung, insa? Exista cateva metode de succes.

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cartofii dauphinois s-au pregatit pentru prima oara in regiunea Dauphine, din sud-estul Franței. Exista o multime de retete pentru acest preparat minunat. Noi am ales cea mai simpla reteta, cea pusa la punct, in premiera, de catre renumitul chef Jamie Oliver. Dureaza circa 50 minute!

Kimchi este una dintre cele mai populare mancaruri coreene! Exista o multime de tipuri de kimchi, de la variante vegetariene, pana la retete care includ peste si creveti. Astazi, iti vom prezenta cea mai simpla reteta de kimchi. Pentru ca, nu-i asa, exista un inceput pentru orice!

Iti plac vinetele? Ar trebui sa incerci si alte retete in afara de clasica salata de vinete sau de la fel de cunoscuta mancare de vinete. Iti propunem azi o reteta cu origini asiatice, care se prepara rapid si asigura un gust de neuitat. Ne referim la vinetele teryaki.

Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales vegetarienii. Nu este un fel de mancare greu de preparat, ca de altel cam toate retetele chinezesti. Pentru reteta de astazi, asigura-te ca ai la indemana ghimbir proaspat.

Cartofii prajiti sunt printre preferatii tai, insa nu ii mai poti consuma frecvent, deoarece iti fac rau? Nu e cazul sa intri in depresie. Avem o reteta sanatoasa, care iti va alina dorul de cartofi prajiti. Vorbim despre cartofi la cuptor in crusta de malai.