Legume si condimente

Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.

Rosiile deshidratate in ulei de masline sunt foarte gustoase si bogate in calorii, proteine si fibre. In comert, acest preparat delicios e destul de scump. Asadar,d aca vrei sa faci economie, prepara rosiile chiar la tine acasa. Iti aratam cum, in cele ce urmeaza.

Tot mai multi romani se simt atrasi, in ultima perioada, de retetele cu aer exotic. Ne referim la diversele combinatii legume-fructe, care acum 30 ani erau de neconceput pentru majoritatea. Din aceasta categorie, azi, iti prezentam salata de spanac si fructe.

Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata minunata se prepara in doar cateva minute.

Exista cateva metode prin care sa pastrezi frunzele de menta proaspete cat mai mult timp. Cea mai usoara si eficienta cale este sa le pui in apa, exact asa cum procedezi cu florile. Daca ai taiat, deja, tulpinile, poti obtine rezultate foarte bune si congelandu-le.

Iti plac ardeii copti, dar te ia durerea de cap cand te gandesti ca trebuie sa ii pregatesti? Avem o solutie simpla pentru tine. Poti decoji si coace ardeii foarte rapid si fara fum.

Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o varza murata gustoasa si rezistenta, e nevoie sa respecti cu strictete reteta clasica.

Ghiveci calugaresc - o mancare ce va bucura, in primul rand, papipelele gustative ale vegetarienilor. Noi am putea paria, insa, ca si cei care prefera, de obicei, preparatele din carne vor aprecia aceasta mancare sanatoasa si foarte gustoasa.

Fasolea verde reprezinta o minunatie culinara in sezon si nu numai. Daca vrei sa te bucuri de gustul unic al pastailor si in timpul iernii, trebuie sa le congelezi. Astazi, te invatam cum sa faci acest lucru.

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine sau coacaze. Te poti delecta cu ele in stare naturala, dar ai putea sa le gusti cu placere si in sezonul rece. Trebuie doar sa le congelezi. Iti aratam cum!

Dovleceii iti fac intotdeauna mancarea mai gustoasa. Cel mai probabil, preferi sa ii consumi in stare naturala. Nu e rau deloc, dar ce te faci iarna, cand se gasesc rar si sunt destul de scumpi? Nicio idee? Nu e bai! Iti oferim noi o solutie simpla: congelarea.

Porumb fiert. Nu-i asa ca suna delicios? Sigur, l-ai mancat si tu macar o data in viata. Nu stim, insa, cat de sanatos a fost preparat. Cheia sta in adaugarea untului la momentul oportun.

Cei mai multi romani conserva castravetii in saramura sau in otet. Daca le-am spune, insa, ca pot pastra aceste minunate legume in stare naturala peste iarna, oare ne-ar crede? Daca si tu esti un Toma necredinciosu, nu-ti ramane decat sa citesti articolul de mai jos. :)

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Pepenele verde e delicios si foarte sanatos. Bine, gustul e minunat, daca fructul e copt. Altfel, o sa pierzi din savoarea inegalabila. Pentru a evita aceasta neplacere, te invatam, astazi, cum sa alegi un pepene verde.

Gospodinele au destule batai de cap, atunci cand trebuie sa curete legumele. Clasicul cutit consuma nervi si timp, iar aparatul special poate face multa risipa, curatand un strat prea gros de coaja.

Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind numai bune pentru consum in perioada sarbatorilor. Poti pune, insa, muraturi oricand doresti. Mai ales daca ai la dispozitie o reteta speciala cum este cea pe care ti-o prezentam in cele ce urmeaza.

Vegeta de casa cu legume uscate este o alternativa sanatoasa la adaosul universal pentru mancaruri pe care il gasiti in comert.

Leurda este o planta incredibil de sanatoasa, avand multiple efecte beneefice asupra organismului nostru. Specifica primaverii, leurda mai este numita si „usturoiul salbatic”, datorita mirosului pe care il emana.

Salata de naut cu patrunjel este simplu de preparat, delicioasa si sanatoasa. De asemenea, aceasta salata poate fi chiar o mancare consistenta, deoarece proteinele din naut ii dau satietate.

Salata de gulii poate reprezenta cina de care ai nevoie, dupa o zi in care ai mancat peste masura! De asemenea, poti folosi aceasta salata ca garnitura pentru preparatele pe baza de carne.