Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.
Peste
Gustos, hranitor, sanatos. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile pestelui. Afla cum il poti gati cel mai bine pentru a bebeficia din plin de calitatile sale nutritive si gustative!
Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.
Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.
Astepti invitati de seama la masa de Revelion de anul acesta? In acest caz va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un aperitiv cu somon si crema de branza; o reteta aparte care va delecta chiar si papilele gustative ale celor mai mofturosi!
Ti-am pregatit azi o reteta cu iz mediteranean: calamari murati. O delicatesa care nu iti va da mari batai de cap in procesul de preparare. Reteta de mai jos e foarte folosita, deci o putem numi de baza.
Daca te delectezi macar din cand in cand cu somon, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta! Vei prepara mancarea rapid si vei avea parte de un gust pe care il vei tine minte; singur sau alaturi de cei dragi!
Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!
Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.
Astazi, iti prezentam o retete speciala de peste. Este vorba despre cod cu cartofi, fenicul si rosii la cuptor. Minunatia culinara se prepara in cateva minute si este potrivita pentru o cina sanatoasa si satioasa.
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Din aceasta ultima categorie, iti prezentam astazi o reteta de macrou marinat in propria bucatarie. Dupa preparare, pestele poate fi consumat simplu sau in diverse salate calde/reci. Enjoy!
Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti. Indiferent de tipul de peste pe care il alegi, aceasta preparare iti va da pe spate familia si invitatii; chiar si pe cei mai mofturosi ii vei satisface!
Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica reteta de mai jos, vei obtine un peste moale, foarte gustos si aromat. Nu vei regreta ca ai ales acest mod de gatire a pestelui preferat!
Iti place pestele, in special crapul? Daca da, azi avem o reteta minunata pentru tine! Este vorba despre crap argintiu marinat. Ia o foaie si un pix si noteaza. Reteta asta merita toata atentia ta.
Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de multi bucatari la fel de calitativ precum pestele proaspat. E important de stiut ca pestele poate fi gatit si fara sa fie dezghetat, desi sunt recomandate tehnici speciale pentru gratar sau tigaie. Incearca-l! Daca nu-ti place, deongeleaza-l mai intai! Exista diferite cai de a dezgheta pestele fara a-i afecta calitatea.
Merluciul este un peste marin din familia gadidae (cod), cu corpul asemanator salaului, cu dinti puternici si mustati. Se comercializeaza in piete cu specific si hipermarketuri. Nu stim cat de popular este merluciul in bucataria ta, insa avem convingerea ca aceasta reteta te va da pe spate. Este vorba despre merluciul preparat la cuptor!
Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de doua luni si jumatate, scrumbia intra pe Dunare pentru a-si depune icrele in bancuri foarte mari. E perioada in care, cu exceptia anumitor zone de prohibitie, pescarii au voie sa prinda scrumbie. Azi, iti vom prezenta o rulada delicioasa care are la baza acest peste aparte!
Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc). Foarte important de stiut este faptul ca rechinul trebuie bine curatat si tinut in lapte cateva ore inainte de a fi preparat. Azi ne vom opri asupra unei retete de ceviche de rechin.
Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc). Foarte important de stiut este faptul ca rechinul trebuie bine curatat si tinut in lapte cateva ore inainte de a fi preparat. Azi ne vom opri asupra unei retete simple de rechin la gratar.
Macroul este un peste foarte popular in bucataria romanului, indiferent de sezon. Se prepara intr-o multime de retete, de la afumatura, la saramura pana la gatitul in cuptor. Azi iti vom prezenta, insa, o reteta de macrou la borcan in suc propriu. Suntem singuri ca vei adopta rapid aceasta minunatie culinara!
Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie, pestele se marineaza cel mult o ora sau mai putin in cazul marinadelor(marinatelor) mai acide. Azi, ti-am pregatit 3 retete de somon marinat, printre care si una foarte interesanta din Nordul Europei.
Cele mai citite
Abonare