Peste

Gustos, hranitor, sanatos. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile pestelui. Afla cum il poti gati cel mai bine pentru a bebeficia din plin de calitatile sale nutritive si gustative!

Daca te delectezi macar din cand in cand cu somon, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta! Vei prepara mancarea rapid si vei avea parte de un gust pe care il vei tine minte; singur sau alaturi de cei dragi!

Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.

Astazi, iti prezentam o retete speciala de peste. Este vorba despre cod cu cartofi, fenicul si rosii la cuptor. Minunatia culinara se prepara in cateva minute si este potrivita pentru o cina sanatoasa si satioasa.

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Din aceasta ultima categorie, iti prezentam astazi o reteta de macrou marinat in propria bucatarie. Dupa preparare, pestele poate fi consumat simplu sau in diverse salate calde/reci. Enjoy!

Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti. Indiferent de tipul de peste pe care il alegi, aceasta preparare iti va da pe spate familia si invitatii; chiar si pe cei mai mofturosi ii vei satisface!

Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica reteta de mai jos, vei obtine un peste moale, foarte gustos si aromat. Nu vei regreta ca ai ales acest mod de gatire a pestelui preferat!

Iti place pestele, in special crapul? Daca da, azi avem o reteta minunata pentru tine! Este vorba despre crap argintiu marinat. Ia o foaie si un pix si noteaza. Reteta asta merita toata atentia ta.

Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de multi bucatari la fel de calitativ precum pestele proaspat. E important de stiut ca pestele poate fi gatit si fara sa fie dezghetat, desi sunt recomandate tehnici speciale pentru gratar sau tigaie. Incearca-l! Daca nu-ti place, deongeleaza-l mai intai! Exista diferite cai de a dezgheta pestele fara a-i afecta calitatea.

Merluciul este un peste marin din familia gadidae (cod), cu corpul asemanator salaului, cu dinti puternici si mustati. Se comercializeaza in piete cu specific si hipermarketuri. Nu stim cat de popular este merluciul in bucataria ta, insa avem convingerea ca aceasta reteta te va da pe spate. Este vorba despre merluciul preparat la cuptor!

Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de doua luni si jumatate, scrumbia intra pe Dunare pentru a-si depune icrele in bancuri foarte mari. E perioada in care, cu exceptia anumitor zone de prohibitie, pescarii au voie sa prinda scrumbie. Azi, iti vom prezenta o rulada delicioasa care are la baza acest peste aparte!

Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc). Foarte important de stiut este faptul ca rechinul trebuie bine curatat si tinut in lapte cateva ore inainte de a fi preparat. Azi ne vom opri asupra unei retete de ceviche de rechin.

Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc). Foarte important de stiut este faptul ca rechinul trebuie bine curatat si tinut in lapte cateva ore inainte de a fi preparat. Azi ne vom opri asupra unei retete simple de rechin la gratar.

Macroul este un peste foarte popular in bucataria romanului, indiferent de sezon. Se prepara intr-o multime de retete, de la afumatura, la saramura pana la gatitul in cuptor. Azi iti vom prezenta, insa, o reteta de macrou la borcan in suc propriu. Suntem singuri ca vei adopta rapid aceasta minunatie culinara!

Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie, pestele se marineaza cel mult o ora sau mai putin in cazul marinadelor(marinatelor) mai acide. Azi, ti-am pregatit 3 retete de somon marinat, printre care si una foarte interesanta din Nordul Europei.

Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului cald. Il stii cu siguranta! E prajit si poate fi confundat cu hamsia! Acest popular peste poate fi gatit si in alte moduri, evident. Azi, ti-am pregatit o reteta mai putin populara, dar ideala pentru cina. Iti vei da pe spate familia si oaspetii!

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.

Sashimi este un preparat delicios din peste ce isi are originea in indepartata Japonie. Se serveste cu sos wasabi, sos de soia, legume proaspete si orez. Azi, iti prezentam reteta originala de sashimi!

Vrei sa prepari homar, dar ti se pare prea dificil de gatit sau poate prea scump? Daca da, ai o varianta putin mai simpla si mai economica. Ne referim la cozile de homar! Le gasesti in hipermarketuri si in pietele de peste. De obicei, se comercializeaza cozi de homari spinosi(languste). Mai rar, gasesti si cozi de homari americani(de Atlantic/din Maine). Nu e rau deloc, deoarece prima varianta este mai carnoasa.

Vrei sa prepari o cina usoara, dar hranitoare si gustoasa, in acelasi timp? Daca da, aceasta reteta este pentru tine! Ne referim la somonul roz pregatit la cuptor!