Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Iti prezentam, astazi, o tarta in stil italian sa te lingi pe degete si altceva nu! Vorbim despre torta menjar blanc, o delicatese care are in compozitie, printre altele, crema de lamaie, unt si scortisoara.

Caffe latte cu condimente de dovleac este o bautura pe care o gasesti in cafenele si puburi specializate mai ales in sezonul de toamna. Daca iti place peste masura, afla ca o poti prepara la tine acasa, oricand, pe aragaz, la cuptorul cu microunde sau chiar pe plita! E simplu si rapid! Pentru azi, ti-am pregatit varianta simpla de caffe latte cu condimente de dovleac!

Vrei ceva dulce de casa, sanatos si rapid de preparat? Daca da, iti oferim reteta ideala: gogosi din branza dulce de vaci. Iti va lua cam un sfert de ora sa le prepari!

Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu greutate legumele preferate pe tarabele din piete sau in magazine. Iar daca le gasesti, sunt destul de scumpe. Exista multe retete destinate conservelor de legume, insa noi ti-am pregatit, azi, una speciala, de care, cu siguranta, te vei indragosti: ardei grasi si gogonele in marinada:

Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul lor, asa ca , daca vrei sa te bucuri de gustul lor special, trebuie sa incerci sa le conservi cumva. Iti oferim, in acest sens, o reteta destul de simpla si eficienta: vinete cu legume.

Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an, mai ales in perioada toamnei, pentru a le savura cu placere pe tot parcursul sezonului rece. Daca nu ai experienta la asa ceva, iti dam o mana de ajutor, cu o reteta simpla, dar pe care o vei repeta cu siguranta. Gogonele astea murate sunt delicioase!

Morcovul si celelalte radacinoase sunt legume rezistente in timp. Totusi, chiar si acestea se strica, daca nu sunt pastrate in conditii cat de cat optime. Pivnita(beciul) este solutia ideala pentru pastrarea morcovului peste iarna. Temperatura e constanta, lumina naturala nu isi face de cap, iar de ger nici nu poate fi vorba.

Berea este o bautura alcoolica considerata aliment cu o popularitate ridicata mai ales printre barbati. E consumata pe intreg Mapamondul cu mare placere, cu exceptia unei mari parti a lumii musulmane, acolo unde consumul de alcool este interzis de religie.

Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea. Totusi, in practica, e nevoie de multa atentie si de pricepere. Vinificarea la domiciliu necesita mai multe echipamente ieftine, curatenie serioasa si rabdare cat cuprinde.

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Limonada este licoarea ideala in zilele toride, dar face deliciul multora dintre noi si in alte situatii, cum ar fi petrecerile in club sau la terasa. Exista o multime de retete pentru aceasta bautura, care mai de care mai ofertante. Ideea de baza e sa incerci variantele cat mai naturale! Astazi, iti prezentam ceea ce noi consideram a fi cea mai tare limonada ever.

Esti consumator de vin? Daca da, cu siguranta preferi vinurile de calitate. Stii, insa, cum sa faci diferenta dintre un vin autentic si unul contrafacut? Daca nu, te ajutam prin intermediul acestui articol.

Usturoiul e nelipsit din casele gospodinelor. Ofera intotdeauna un gust unic si o aroma de neuitat. Cum facem sa-l pastram pe termen lung, insa? Exista cateva metode de succes.

Iti place combinatia de carne cu cartofi? Daca da, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta. Seamana cu o musaca , dar e usor diferita. Vorbim despre cartofii in stil regal. O minunatie culinara pur si simplu!

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cartofii dauphinois s-au pregatit pentru prima oara in regiunea Dauphine, din sud-estul Franței. Exista o multime de retete pentru acest preparat minunat. Noi am ales cea mai simpla reteta, cea pusa la punct, in premiera, de catre renumitul chef Jamie Oliver. Dureaza circa 50 minute!

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Inghetata reprezinta unul dintre cele mai populare preparate de cofetarie din lume! Racoritoare, colorata si gustoasa, cunoscuta inghetata se gaseste intr-o multime de arome, mai putin cea de...struguri. De ce? Iti explicam in articolul de mai jos.

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Inghetata este un desert delicios in orice moment al anului, in special in zilele toride de vara. Daca vrei sa savurezi o inghetata asa cum o faceai in copilarie, tine cont de reteta asta! E simpla si iti va delecta papilele cu acel gust unic, pe care aproape ca l-ai uitat…