Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume. Exista o multime de retete pentru celebrul chec. Azi, ne vom opri asupra uneia care are la baza delicioasele si sanatoasele zmeure! Daca nu ai zmeure, poti folosi fructe de padure. Checul va fi la fel de gustos!

Vrei sa prepari ceva dulce rapid, delicios si crocant? Daca da, acest desert de origine orientala este ideal. Ne referim la desertul Cuiubul pasarilor.

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.

Iti plac gogosile facute in casa? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta simpla si rapida. In jumatate de ora, vei obtine niste gogosi delicioase, fine si aromate. Cheia acestei retete o reprezinta branza de vaci.

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre burta de porc fara coacere sau prajire. Gustul si aroma acestui preparat iti vor da pe spate orice musafir. Asadar, sa ne apucam de treaba!

Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta reteta ti se potriveste de minune! Vorbim despre pateuri cu carne tocata. Tipul de carne , dupa propriul gust. Poate fi de porc, de gaina sau de vita, de ce nu?

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care trebuie sa cureti cateii de usturoi! E o munca de bucatarie meticuloasa, care poate scoate din sarite si un om calm, d-apai unul coleric. Asta daca nu cunosti trucul ideal de curatare a cateilor de usturoi. E simplu si eficient! Nu ai nevoie de ustensile speciale!

Sbiten este o bautura de origine rusa, care se consuma in lunile reci de iarna. In aceasta perioada cu temperaturi scazute, bauturile calde si delicioase sunt la mare cautare. Asadar, nu te sfatuim sa renunti la ciocolata calda sau la ceai, ci iti recomandam o alternativa aparte. Iata cele 3 retete de sbiten. Suntem convinsi ca le vei incerca!

Iti place branza facuta ca-n Italia? Daca da, nu trebuie sa ratezi reteta pe care ti-o propunem azi! Este vorba despre burrata, o branza delicioasa cu umplutura stracciatella si invelis din mozzarella! Poti consuma aceasta specialitate in stare naturala sau ca parte a unei retete!

Urmezi o dieta Keto? Ti-e dor de o felie de paine? O astfel de dieta s-o baza pe un consum redus de carbohidrati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la paine! Azi, iti prezentam cele mai tari 3 retete de paine Keto. Toate sunt facile si nu dureaza prea mult!

Gatitul este plictisitor pentru unii si distractiv pentru altii. Indiferent de care parte te-ai afla, atunci cand gatesti, incerci sa obtii cel mai bun gust. Folosind anumite trucuri de gatit, poti obtine ceea ce ti-ai propus. Astazi, iti prezentam cateva obiceiuri de gatit din China. Speram sa iti fie util acest articol!

Salatele sunt diverse si se servesc, de obicei, in sezonul cald. Exista, insa, o reteta aparte, cu origini asiatice, care iti va servi de minune pe post de conserva plina de vitamine in sezonul rece. Ne referim la salata de dovlecei.

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Esti mare amator de pizza? Daca da, iti prezentam, astazi, o reteta atipica, dar care ofera un gust inconfundabil. Vorbim despre pizza de legume fara aluat. Stim! Nu e chiar o pizza clasica, insa e sanatoasa, economica si delicioasa!

Vara, soare, canicula si disconfort cat cuprinde? Te poti revigora cu o limonada naturala, sanatoasa si foarte gustoasa. Reteta de azi e cumva diferita, insa poate fi socotita , fara exagerare, limonada verii. Este vorba despre limonada fermentata.

Condimentele din comert nu sunt neaparat nesanatoase, insa nu ofera intotdeauna gustul dorit de tine. Din aceasta cauza, ai putea incerca sa faci condimentele la tine acasa. Nu e deloc dificil. Iata 3 retete de condimente pe care cu siguranta le vei pregati in mod repetat!

Dulceata de trandafiri! Este imposibil sa nu fi auzit de ea. Cel mai probabil, ai si gustat-o. Ce ai spune, insa, daca ai invata sa o prepari? Suna bine, asa-i? Ar fi pacat sa ai trandafiri de dulceata in curte si sa nu pregatesti acest desert minunat! Unde mai pui ca se face si foarte usor!