Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pepenele verde, cunoscut si ca pepene rosu, este un deliciu, mai ales in sezonul cald. Suntem convinsi ca te delectezi frecvent cu acest fruct minunat, cel putin in zilele toride. De asemenea, credem ca arunci coaja pepenelui. Te sfatuim sa n-o mai faci! Poti prepara deserturi fantastice din ea!

Lintea este o planta erbacee din familia leguminoaselor foarte apreciata pentru semintele sale. Seamana la gust cu fasolea si cu mazarea. A fost aliment de baza inca din vechime in Orientul Mijlociu. Incet si sigur, lintea a devenit populara pe intreg Mapamondul, fiind foarte usor de preparat si de digerat. Astazi, iti vom arata cum sa cresti foarte simplu mugurii(germenii) de linte si ei foarte sanatosi in diferite mancaruri precum supe sau tocane!

Vrei sa prepari homar, dar ti se pare prea dificil de gatit sau poate prea scump? Daca da, ai o varianta putin mai simpla si mai economica. Ne referim la cozile de homar! Le gasesti in hipermarketuri si in pietele de peste. De obicei, se comercializeaza cozi de homari spinosi(languste). Mai rar, gasesti si cozi de homari americani(de Atlantic/din Maine). Nu e rau deloc, deoarece prima varianta este mai carnoasa.

Exista o multime de retete pentru dulceata de cirese. Cam orice soi de cirese se potriveste pentru aceasta delicatese, de la cele albe, pana la specialele cirese amare. Azi, ne axam pe o reteta simpla care are la baza ciresele dulci.

Tortul fara coacere e simplu de facut si nu necesita mult timp. El reprezinta o optiune grozava pentru copiii care nu pot folosi inca un cuptor si evident pentru cei care inca nu au un cuptor. Un alt avantaj major? Tortul fara coacere este la fel de gustos precum variantele sale preparate in cuptor! Gata cu introducerea! Mai jos iti prezentam 4 retete minunate de tort fara coacere. Nu rata niciuna!

Iti place ovazul, dare te-ai saturat de acelasi gust oferit in fiecare dimineata de fulgii de ovaz? Suferi de intoleranta la gluten? Daca raspunsurile sunt pozitive la aceste doua intrebari, atunci ar trebui sa treci la consumul de faina de ovaz! O poti cumpara din comert, dar e mai sigura si mai sanatoasa, daca o obtii in propria bucatarie!

Prazul este o planta erbacee legumicola din familia liliaceelor, inrudita cu ceapa. Poate fi consumat in stare cruda, adaugat in supe si inclus in diverse preparate cu carne sau vegetariene. Uneori, prazul poate fi greu de taiat, din cauza frunzelor sale mai dure. Cu un cutit ascutit si cu tehnica adecvata, insa, nu e mai greu de manevrat decat alte legume.

Capsunile pot fi pastrate foarte bine prin congelare. Nu este, insa, cea mai buna solutie, deoarece fructele isi vor pierde din gust si aroma. Exista o alta metoda foarte eficienta care nu necesita congelare sau gatire!

Merita sa gatesti carne congelata? Raspunsul este da, daca te afli in criza de timp sau daca trebuie sa gatesti din scurt, fara planificare. Astazi, iti vom arata cum se gateste pieptul de pui congelat. Acesta poate fi preparat cu succes atat la cuptor, cat si prajit. Timpul de pregatire este de o ora(15 minute prepararea si restul gatirea).

Tulumbele turcesti reprezinta un desert aromat si foarte simplu de facut. Este cunoscut, cel mai probabil, de catre cei mai invarsta, care au petrecut ceva vacante la bunici. De asemenea, persoanele care au vizitat Turcia au savurat , macar o data, aceste tulumbe. Iata reteta!

Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata, deci nu foarte sanatoasa. Ai putea, in schimb, sa prepari conserva din carne in propria bucatarie! Azi, ti-am pregatit o reteta pentru conserva din burta de porc. Bucura-te de ea!

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Cozonacul Cruffin reprezinta o combinatie reusita intre panetonnele din Italia si cruffinul australian. Panetonne este un cozonac mic, rotund, cu fructe confiate, iar cruffinul e un produs de patiserie facut din aluat de croissante rasucite ca niste spirale si coapte in forma de muffins.

Pulpa de miel la cuptor e la mare cautare in Romania, mai ales de sarbatorile pascale! Azi, ti-am pregatit o astfel de reteta. E simpla si ofera un gust de neuitat. Incearc-o si iti garantam ca o vei repeta!

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.

Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii ce pierzi, daca nu incerci! Azi, ti-am pregatit o reteta speciala. Ne referim la iepure pregatit la cuptor in sos de smantana!

Daca ai trait macar o vacanta la bunica, nu ai cum sa nu iti amintesti de celebrele invartite, acele placinte speciale care se faceau, de obicei, cu miez de nuca si cu mac! Probabil, te intrebi cum le prepara mamaie de ieseau atat de fragede si de gustoase. Raspunsul e simplu: cu multa dragoste si cu un pic de pricepere.

Masa de Paste trebuie sa fie bogata si frumos aranjata! Pe langa bucatele minunate pe baza de miel si cozonacii pufosi, pe care suntem convinsi ca le vei pregati cu pricepere, iti recomandam, azi, o reteta aparte, care sa intregeasca tabloul de sarbatoare! Este vorba despre piftie in...coaja de oua! Nu. Nu e  o gluma. Daca ti-am trezit interesul, citeste reteta de mai jos!

Vrei sa prepari ceva dulce, rapid si de impact atat pentru familie, cat si pentru oaspeti, oricat ar fi acestia de pretentiosi? Daca da, avem reteta ideala. Este vorba despre biscuitii danezi! Ia un pix si o foaie de hartie si noteaza reteta!

Masa de Paste fara cozonac parca nu e masa de Paste! Asadar, orice gospodina/gospodar pregateste aceasta prajitura minunata in preajma uneia dintre cele mai mari sarbatori crestine. Sunt multe retete de cozonac. Azi, ne vom opri asupra uneia traditionale: cozonac traditional cu stafide!