Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Vre sa prepari un tort delicios, fin si usor de facut? Avem solutia. Tortul cu crema de caramel va fi un deliciu pe care il vei prepara in doar 30 minute!

Pregatesti un sos picant care, in combinatie cu friptura, sa-ti dea pe spate oaspetii? Foarte bine! Ce te faci, insa, daca scapi prea mult ardei iute in compozitie, iar timpul nu mai e aliatul tau, astfel incat sa prepari alt sos? Nu te impacienta!  Ai o solutie rapida si sigura! Trebuie doar sa stii cum sa dregi sosul iute. Mai pe scurt, exista posibilitatea de a-i diminua gustul extrem de picant.

Vrei sa iti dai pe spate oaspetii cu niste bomboane de casa, dar e totul prea din scurt si crezi ca nu ai timp sa le prepari? Poti rezolva situatia cu aceasta reteta rapida. Vorbim despre bomboane cu arahide si curmale fara coacere! Un deliciu garantat!

Iti place cozonacul? Nu concepi sa nu-l ai pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci iti prezentam o reteta de nerefuzat. Este vorba despre cozonac Panettone, o minunatie ce are originea, dupa cum, probabil, v-ati dat seama din denumire, pe meleaguri italiene.

Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri, azi,  asupra unei retete foarte simple si rapide.

Floricelele de porumb sau popcornul , asa cum sunt numite acestea pe filiera americana, au devenit populare pe intre Mapamondul. Acestea sunt atat de iubite incat au fost impachetate si create special pentru cuptorul cu microunde. Ce te faci, insa, daca s-a stricat cuptorul? Prepari popcornul la tigaie! Da! Nu e nicio diferenta la capitolul preparare intre popcornul frumos impachetat si boabele de porumb pe care le poti lua de pe stiulete!

Ceaiul tine de traditie in Marea Britanie. Reteta e respectata cu sfintenie in fiecare casa. Ceaiul negru este folosit, in cele mai multe cazuri. Se foloseste si ceaiul verde, insa mai rar. Despre celebrul ceai englezesc, in materialul urmator.

Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat din Asia si Africa, raspandindu-se destul de repede si cu succes si pe celelalte continente. Astazi, iti prezentam o reteta celebra: salata de linte din bucataria marocana!

Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale de vopsire. Sunt multe si majoritatea foarte eficiente. Azi, ne vom opri asupra vopsirii oualor cu ajutorul ceaiului de hibiscus.

Vopsirea oualor este o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri asupra celei mai simple si mai sanatoase!

Clatitele reprezinta un desert delicios in orice moment al zilei. Exista nenumarate retete, insa noi ne vom opri asupra celei care iti propune clatitele cu gauri, cele mai subtiri! Se fac usor, sunt rumene si foarte gustoase! Le poti prepara si tu, chiar daca esti incepator/oare!

Tortul Vezuviu este un tort mai atipic, cand vine vorba despre modul de preparare. Totusi, e usor de preparat, asa ca poate fi realizat cu succes chiar si de catre un incepator in bucatarie. Urmareste cu atentie reteta si nu vei avea cum sa dai gres!

Rusul alb(White russian) este printre cele mai bune, mai simplu de facut si mai populare cocktail-uri pe baza de votca. Ai nevoie doar de vodca, lichior de cafea si crema. Fara indoiala, vorbim despre o bautura pe care orice barman ar trebui sa o poata face instant. Cocktailul a fost creat in 1930 si are succes chiar si in zilele noastre.

Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile nu stau diferit. Macroul este la mare cautare, mai ales in zilele de sarbatoare! Iti prezentam, azi, un preparat delicios, care va infrumuseta cu siguranta masa ta festiva. Este vorba despre rulada de macrou!

Fursecurile sunt o delectare in orice moment, in special in zile de sarbatoare. Azi, ti-am pregatit o reteta delicioasa, adorata de toata lumea, mai ales de cei mici, care se vor bucura de aspectul fursecurilor pregatite de tine! Vorbim despre fursecurile/biscuitii Piersici!

Iti plac mancarurile pe baza de carne tocata? Te-ai saturat de clasicele chiftele? Daca da, ai alternativa ideala: cuiburi cu cascaval! Se prepara rapid, sunt suculente si delicioase!

Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie, alaturi de un pahar rece de apa, iar in sezonul rece iti aminteste de gustul fructelor preferate, care nu se mai gasesc din plin pe piata. Astazi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care cu siguranta iti va fi pe plac: dulceata de lamaie!

Maioneza se foloseste din plin in perioada sarbatorilor de iarna. Daca tii, insa, post, ai nevoie de o maioneza fara oua. Iti prezentam, in acest sens, maioneza din avocado. Se prepara rapid si ofera un gust de neuitat.

Pogacea se numeste painea alba sarbeasca, facuta fara dospire! Nu e dificil de preparat si ofera un gust special! O poti prepara si tu acasa, chiar daca nu ai experienta cu aluaturile cu drojdie.

Iti place ciocolata? Daca da, avem, astazi, o reteta delicioasa pentru tine! Trufe de ciocolata! Se fac repede si fara efort, iar gustul este desavarsit!