Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Hot Cross Buns sunt chifle dulci si pufoase, cu stafide si mirodenii, decorate cu o cruce din pasta de faina sau glazura. Se fac adesea de Paste in Regatul Unit. Iti prezentam azi o reteta clasica , foarte usor de pus in practica in confortul propriei bucatarii.

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta cu origini in Polonia. Ne referim la Żurek, una dintre cele mai gustoase supe traditionale din aceasta tara. E o combinatie rustica si foarte reconfortanta.

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta originara din Italia, mai exact din regiunea Liguria. Ne referim la Torta Pasqualina, o tarta cu cu un aluat subtire si o umplutura cremoasa de ricotta, spanac (sau mangold) si oua intregi ascunse in interior.

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta traditionala tocmai din indepartatul Mexic! Ne referim la Capirotada, o budinca de paine dulce, bogata in arome si simbolism religios. Se folosesc ingrediente care simbolizeaza Patimile lui Hristos: painea pentru trup, scortisoara pentru cruce, cuisoarele pentru cuiele rastignirii si branza pentru panza de inmormantare.

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta foarte populara de Paste in Grecia. Ne referim la Kleftiko, un preparat facut din carne de miel gatita incet la cuptor, infasurata in hartie de copt sau folie, cu ierburi aromatice, usturoi si legume. Numele sau provine de la kleftes – haiducii greci care gateau carnea in pamant, ca sa nu se vada fumul.

Ai cumparat o caserola de ciuperci, dar nu ai apucat sa faci o mancare din ele? Exista riscul ca ciupercile sa se invecheasca. Asta daca nu stii sa le pastrezi. Exista cateva metode simple prin care poti mentine prospetimea unor astfel de minunatii culinare.

Prajiturile grase(fat cakes), cunoscute si sub numele de Vetkoek in Namibia si Africa de Sud, sunt niste chifle prajite, pufoase si delicioase. Acestea sunt similare cu gogosile, dar fara zahar, si pot fi umplute cu carne tocata, gem sau servite simple.

Kapana este unul dintre cele mai populare preparate de tip street food din Namibia. Vorbim despre un preparat din carne suculenta si aromata, prajita pe gratar si servita cu un amestec de condimente picante si legume proaspete.

Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din carne tocata (de obicei vita sau miel), amestecata cu condimente aromate si prajita in tigaie pentru o crusta crocanta. Iti prezentam mai jos o reteta de la mama ei.

Ajiaco este o supa traditionala columbiana, preparata in special in Bogota. Este o mancare bogata si cremoasa, pe baza de pui, cartofi si porumb, avand si un ingredient aparte: guascas, o planta aromatica care ii da un gust special.

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom axa pe o reteta turceasca, devenita populara si in Romania. Ne referim la Döner Kebab. Daca vrei sa prepari aceasta minunatie culinara, poti recrea gustul delicios fara a avea un rotisor vertical. Vei folosi o tehnica mai simpla, dar cu aceleasi arome.

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom opri asupra unui preparat foarte popular in zona India-Pakistan. Ne referim la Tikka Kebab, un preparat delicios, facut din bucati de carne marinate in iaurt si condimente, apoi gatite pe frigarui. Tikka se poate face cu pui, miel sau vita si este perfect pentru gratar sau cuptor.

Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare. Secretul este sa alegi ingredientele potrivite in functie de metoda de gatire si de tipul de carne.

Vrei o gustare rapida, dar ai chef de ceva iesit din comun? Iti sugeram o reteta columbiana. Este vorba despre arepas, turte gustoase de porumb. In bucataria columbiana sunt nelipsite, indiferent ca vorbim despre mic dejun, pranz sau cina.

Urmeaza ziua de nastere a copilului tau? In acest caz, sigur te gandesti la o surpriza de neuitat pentru micut/a. Iti dam o mana de ajutor! Ce zici de un tort Dinozaur ? Aceasta prajitura tematica este ideala pentru petrecerile copiilor aventurosi!

Finlanda are o bucatarie destul de simpla, dar gustoasa, bazata pe ingrediente naturale precum pestele, cartofii, fructele de padure si cerealele integrale. Azi, iti prezentam o supa de somon foarte populara in tara celor 1000 de lacuri: Lohikeitto.

Ai carne de capra in casa? Daca da, probabil ca stii sa o prepari in cele mai delicioase moduri traditionale. Nu te grabi, insa! Pastreaza ceva carne si pentru aceasta reteta originala de curry de capra jamaican. E o mancare aromata si picanta, pe care vei dori s-o mai prepari!

Te gandesti sa prepari rapid ceva din pui, dar te-ai cam saturat de retetele clasice? In acest caz, aceasta reteta marocana este pentru tine! E o combinatie de condimente aromate cu dulceata mierii si smochinelor. Rezulta un preparat savuros si echilibrat.

Obisnuiesti sa faci paine acasa? Daca da, azi avem o reteta aparte pentru tine. Ne referim la Khobz, adica painea traditionala marocana. Este un tip de paine rotunda, usor crocanta la exterior si pufoasa la interior. Se coace, de obicei, in cuptor si se serveste alaturi de tajine, supe sau diverse mancaruri cu specific marocan.

Vrei sa pregatesti un desert simplu, dar, in egala masura, aparte? Noi avem solutia! Iti prezentam puff-puff, un desert nigerian delicios, asemanator cu gogosile, dar cu o textura usor aerata si un gust usor dulce.