Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii. Asadar, micul-dejun ar trebuie sa fie, de fapt, o masa copioasa, care ne va determina sa nu mai mancam mult peste zi si nici seara, cand metabolismul incetineste. Pentru o asemenea masa, avem o reteta ideala. Este vorba despre omleta cu macrou si cartofi.

Vrei un desert rapid si simplu de facut, pe care il vor adora mai ales cei mici? Atunci pregateste-te sa prepari budinca de pere. Reteta asta poate fi pusa in practica de oricine, chiar si de cei care nu prea se pricep in bucatarie.

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Budinca de ananas reprezinta un desert foarte gustos si simplu de preparat. Si poate la fel de important, budinca de ananas poate fi preparata in orice sezon, deoarece gasesti acest fruct, atat in stadiu natural cat si la conserva, mai tot timpul in hypermarket-uri.

Ziua indragostitilor este una speciala pentru multe cupluri de pe intreg mapamondul. Daca vrei sa faci o surpriza placuta jumatatii tale in aceasta zi minunata, ai putea incerca sa ii prepari niste briose de neuitat in forma...de inimioara.

Clatitele thailandeze cu banane si ciocolata sau roti, asa cum se numesc in tara de origine, sunt foarte populare in Asia. Le poti prepara, daca doresti, acasa. Trebuie doar sa tii cont de reteta de mai jos. Dureaza destul de mult, in jur de 3 ore, dar merita efortul.

O bautura de casa e de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre una racoritoare sau despre una pe baza de alcool. Azi, iti vom prezenta o reteta simpla, dar speciala. Este vorba despre lichiorul de oua. Probabil ca ai auzit de aceasta licoare, insa la fel de probabil nu stiai ca se poate face in casa.

Salata de boeuf este, cu siguranta, una dintre mancarurile preferate ale romanilor, mai ales la mesele festive. Orice gospodina a facut macar o data in viata aceasta minunatie romaneasca. Daca inca nu te-ai incumetat sa gatesti salata boeuf, iti oferim astazi o reteta de succes. Urmeaza intocmai pasii si nu vei fi dezamagit/a!

Spanacul este o planta bogata in nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui organism. In plus, se gateste foarte usor, iar de gustul sau inconfundabil e foarte greu sa nu te indragostesti. Asa ca am hotarat sa iti prezentam o reteta care sa contina din plin aceasta planta minunata. Nu, nu ne referim la clasica mancare de spanac, ci la...borsul de spanac.

Inghetata este un deliciu de la care putini oameni se pot abtine, chiar si in sezonul rece. Aromele diverse si culorile transforma inghetata intr-un produs greu de refuzat. Din pacate, inghetata din comert, contine destule substante chimice, care pot provoca rau organismului uman. Lesne de inteles ca un consum in exces nu e deloc de dorit.

Iti vine sa crezi ca o prajitura poate avea doar doua ingrediente si se poate prepara in numai o jumatate de ora? Ei bine nu e o gluma. Aceasta delicatesa exista. Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ketchup-ul a devenit un aliment foarte popular in Romania, dupa Revolutia din 1989. Astazi, pizza sau cartofii prajiti sunt de neconceput fara acest ingredient gustos si colorat. Nu ar fi, insa, minunat, daca ai consuma ketchup de casa? In acest caz, ai avea siguranta ca toate ingredientele sunt naturale. Asadar, iti prezentam o reteta de ketchup moldovenesc.

Gutuile sunt fructe reprezentative pentru toamna. Romanii si nu numai le prefera atat in stare naturala cat si conservate(compot, dulceata). Stiati, insa, ca din gutui poti sa prepari si o minunata bautura alcoolica? Daca nu, va spunem noi. Bautura se numeste gutuiata(lichior de gutui) si se prepara de pe vremea bunicilor, care o considerau o delicatesa.

Omleta stie oricine sa faca, probabil chiar si cel mai nepriceput om in bucatarie :) Insa, omleta banateana, denumita in zona gaigana, nu stim cate persoane se pricep sa prepare. Daca sunteti curioase/si, va dezvaluim reteta in cele ce urmeaza.

Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta un produs chiar ieftin. Daca esti innebunit dupa acest preparat si nu mai vrei sa dai atatia bani pe el, ai o solutie la indemana: prepara-l la tine acasa.

Zacusca -un aperitiv foarte apreciat de romani, pe care gospodinele desavarsite il prepara in fiecare an, in perioada toamnei. Sunt mai multe tipuri de zacusca. Noi ne vom opri, astazi, asupra celei cu fasole, una dintre cele mai gustoase variante de zacusca.

Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca ai avut parte de ea in copilarie. Imposibil ca bunica ta sa nu fi pregatit aceasta minunatie! Daca ti-e deja pofta, iti spunem ca reteta este simpla, la indemana oricui.

Romanii sunt mari amatori de muraturi. Gogonelele si castravetii sunt pe lista favoritelor, insa exista si alte legume si fructe care pot fi conservate cu succes. Iata care sunt acestea.

Macesele sunt un adevarat izvor de sanatate, proprietatille lor antidiabetice, hepatoprotectoare si vitaminizante fiind recunoscute. Astazi, iti prezentam reteta pentru lichiorul de macese, una dintre cele mai placute forme in care pot fi consumate aceste fructe miraculoase.

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.