Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din carne tocata (de obicei vita sau miel), amestecata cu condimente aromate si prajita in tigaie pentru o crusta crocanta. Iti prezentam mai jos o reteta de la mama ei.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeAjiaco este o supa traditionala columbiana, preparata in special in Bogota. Este o mancare bogata si cremoasa, pe baza de pui, cartofi si porumb, avand si un ingredient aparte: guascas, o planta aromatica care ii da un gust special.
Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom axa pe o reteta turceasca, devenita populara si in Romania. Ne referim la Döner Kebab. Daca vrei sa prepari aceasta minunatie culinara, poti recrea gustul delicios fara a avea un rotisor vertical. Vei folosi o tehnica mai simpla, dar cu aceleasi arome.
Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom opri asupra unui preparat foarte popular in zona India-Pakistan. Ne referim la Tikka Kebab, un preparat delicios, facut din bucati de carne marinate in iaurt si condimente, apoi gatite pe frigarui. Tikka se poate face cu pui, miel sau vita si este perfect pentru gratar sau cuptor.
Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare. Secretul este sa alegi ingredientele potrivite in functie de metoda de gatire si de tipul de carne.
Vrei o gustare rapida, dar ai chef de ceva iesit din comun? Iti sugeram o reteta columbiana. Este vorba despre arepas, turte gustoase de porumb. In bucataria columbiana sunt nelipsite, indiferent ca vorbim despre mic dejun, pranz sau cina.
Urmeaza ziua de nastere a copilului tau? In acest caz, sigur te gandesti la o surpriza de neuitat pentru micut/a. Iti dam o mana de ajutor! Ce zici de un tort Dinozaur ? Aceasta prajitura tematica este ideala pentru petrecerile copiilor aventurosi!
Finlanda are o bucatarie destul de simpla, dar gustoasa, bazata pe ingrediente naturale precum pestele, cartofii, fructele de padure si cerealele integrale. Azi, iti prezentam o supa de somon foarte populara in tara celor 1000 de lacuri: Lohikeitto.
Ai carne de capra in casa? Daca da, probabil ca stii sa o prepari in cele mai delicioase moduri traditionale. Nu te grabi, insa! Pastreaza ceva carne si pentru aceasta reteta originala de curry de capra jamaican. E o mancare aromata si picanta, pe care vei dori s-o mai prepari!
Te gandesti sa prepari rapid ceva din pui, dar te-ai cam saturat de retetele clasice? In acest caz, aceasta reteta marocana este pentru tine! E o combinatie de condimente aromate cu dulceata mierii si smochinelor. Rezulta un preparat savuros si echilibrat.
Obisnuiesti sa faci paine acasa? Daca da, azi avem o reteta aparte pentru tine. Ne referim la Khobz, adica painea traditionala marocana. Este un tip de paine rotunda, usor crocanta la exterior si pufoasa la interior. Se coace, de obicei, in cuptor si se serveste alaturi de tajine, supe sau diverse mancaruri cu specific marocan.
Vrei sa pregatesti un desert simplu, dar, in egala masura, aparte? Noi avem solutia! Iti prezentam puff-puff, un desert nigerian delicios, asemanator cu gogosile, dar cu o textura usor aerata si un gust usor dulce.
Simti nevoia sa mananci o ciorba sau o supa de casa, dar nu prea ai chef de retetele clasice! Daca da, acest articol este pentru tine. Azi, ti-am pregatit o reteta pentru o supa traditionala din Japonia. Este vorba despre miso, o mancare ce se face simplu, dar care iti va oferi o savoare de neuitat.
Ginamay este un fel de mancare traditional din Filipine, in special din regiunea Visayas. E vorba mai exact despre un tip de tocanita din carne de porc tocata marunt si gatita cu sos de soia, rosii, mazare, plus alte ingrediente.
Giniling na Baboy este o tocanita traditional filipineza. Se face din carne tocata de porc, gatita intr-un sos de rosii cu legume si condimente. Vorbim despre una dintre cele mai populare mancaruri din Filipine.
Prazul este o ruda aromata a cepei care poate aduce un plus de gust in supe, placinte sarate, dar si in alte feluri de mancare, precum celebra limba cu praz si masline. Asadar, prazul abia cules e excelent, insa nici conservat nu e rau deloc. Exista cateva moduri pentru a-i pastra prospetimea si aroma.
Auzim, tot mai frecvent, in ultima vreme, expresia orez din plastic. Sunt multe voci care sustin ca, pe piata, exista orez fals, care ar contine plastic! Putem oare sa verificam autenticitatea orezului? Raspunsul este da. Exista cateva metode simple prin care poti testa daca orezul este natural sau daca exista suspiciuni ca ar putea contine particule de plastic.
Azi iti propunem o reteta de vin mai putina cunoscuta in Romania. Ne referim la vinul de papadie. Nu e nicio gluma! Aceasta bautura delicata este excelenta pentru sanatate! Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste metabolismul si creste pofta de mancare. De asemenea este un bun diuretic si coleretic.
Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.
Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.
Cele mai citite
Abonare