Legal

Ai nevoie de consultanta legala? Vrei sa stii de ce acte ai nevoie pentru anumite activitati? Urmareste sfaturile specialistilor nostri si vei afla ce documente sunt necesare pentru a obtine actul de identitate, pasaportul sau alte documente solicitate de functionarii din institutiile publice.

Taxa de pod de la Fetesti trebuie platita, indiferent de motivul trecerii tale cu autoturismul prin acea zona. Pentru o singura trecere neachitata, risti o amenda consistenta cuprinsa intre 130 lei si 1820 lei, in functie de categoria de autoturism pe care-l conduci. Din fericire, ai la dispozitie 4 metode de plata a acestei taxe.

Echinoctiul este acel moment al anului cand ziua este egala cu noaptea. Fenomenul astrologic are loc de doua ori pe an: primavara si toamna. Echinoctiul de primavara care marcheaza trecerea la primavara astronomica va avea loc anul acesta pe 20 martie la ora Romaniei 23.24.

Facturile la electricitate si gaze naturale au crescut peste masura. Simti ca pierzi controlul si ca nu mai ai efectiv suficienti bani pentru a plati aceste facturi la timp? In acest caz, trebuie sa stii ca exista cadru legal pentru ca facturile sa fie esalonate! La fel de important de stiut e faptul ca o companie poate refuza  o astfel de cerere...

Vrei sa devii cetatean norvegian? Daca da, trebuie sa stii ca poti solicita asta doar dupa ce ai locuit in Norvegia timp de 5 ani, daca esti cetatean al Uniunii Europene, respectiv 7 ani in cazul in care esti cetatean non-UE. De asemenea, vei fi obligat sa inveti bine spre foarte bine limba norvegiana.

Vrei sa te stabilesti in Franta? Daca da, ia in calcul foarte serios dobandirea cetateniei franceze. Exista avantaje evidente: vei trai, lucra si vota permanent in aceasta tara, avand acces la toate beneficiile oferite de statul francez. Cetatenia franceza iti ofera, de asemenea, anumite drepturi si privilegii in celelalte tari ale Uniunii Europene, cum ar fi posibilitatea de a trai si de a lucra in oricare dintre aceste state fara a fi nevoie de vize speciale sau de solicitarea unui permis de munca.

Japonia este o tara straveche cu o istorie foarte interesanta. Este, de asemenea, un lider mondial in multe domenii. Imigrantii care doresc sa isi stabileasca cetatenia in acest stat trebuie sa stie ca procedura poate dura mult timp(un an sau mai mult). De asemenea, oricine doreste sa devina cetatean nipon trebuie sa isi stabileasca resedinta in Japonia timp de cinci ani inainte de a incepe procesul formal de solicitare. Chiar daca procesul dureaza, procentul de solicitanti acceptati este foarte mare: circa 90% dintre acestia primesc cetatenia japoneza!

Vrei sa devii cetatean irlandez? Daca da, afla ca este posibil destul de usor. Trebuie doar sa indeplinesti anumite conditii, printre care sa locuiesti in Irlanda de cativa ani si sa fii eligibil/a. Mai jos gasesti toate detaliile privitoare la procesul de naturalizare.

Vrei, dintr-un motiv sau altul, sa devii cetatean islandez? Daca da, te informam detaliat in acest articol care sunt pasii de urmat. Daca, de exemplu, cel putin unul dintre parintii tai biologici/adoptivi este cetatean islandez, poti revendica, la randu-ti, aceasta cetatenie in temeiul unei legi destinate acestui proces. Daca acest drept nu iti revine pe linie familiala, e necesar sa locuiesti in Islanda ca rezident legal, inainte de toate!

Serviciul militar, in stare de normalitate, este voluntar in Romania, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Situatia se schimba in caz de razboi, de stare de mobilizare si de stare de asediu. In aceste scenarii, armata devine obligatorie pentru barbati!

Razboiul reprezinta un conflict armat, de obicei de lunga durata,  intre doua sau mai multe state, natiuni, grupuri umane, pentru realizarea unor interese economice si politice.  Din pacate, in aceste confruntari exista pierderi omenesti atat din randul militarilor implicati, cat si din partea populatiei civile.

Ai gasit un permis auto pe strada sau in orice alt loc public? E semn ca persoana respectiva are nevoie de ajutorul tau. Ce trebuie sa faci? Vei afla citind acest articol.

Escrocii cauta mereu solutii rapide de a face bani din mediul online. Poti fi pacalit cu usurinta, daca nu esti familiarizat cu internetul si cu tepele care se dau in zona virtuala. Inainte de-ati oferi datele sau sume de bani unor companii care iti promit diverse avantaje, ar fi bine sa inveti cum sa verifici autenticitatea, legitimitatea acestora. Despre acesti pasi nu foarte dificili, in cele ce urmeaza.

Esti salariat in Romania? Vrei sa afli, in orice moment, ce vechime ai acumulat pentru pensia de stat? Poti afla foarte usor folosind internetul! Iata despre ce este vorba, pas cu pas.

Valoarea totala a marfurilor contrafacute din intreaga lume a depasit uriasa suma de 421 miliarde de euro, doar in 2019! Produsele fake sunt uneori atat de bune imitatii si au o raspandire atat de mare, incat devine dificil sa le deosebesti de produsele originale. Exista, din fericire, trucuri prin care poti afla daca un produs este sau nu autentic.

Concediu sabatic sau an sabatic. Cu siguranta, ai auzit macar o data in viata despre acest concept. In Occident, el e foarte dezvoltat. Dar sa incepem cu inceputul. Ce este un an sabatic? Pe scurt, un concediu prelungit(poate fi chiar si de un an) de odihna, refacere, studii sau perfectionare. Asadar, anul sabatic este o necesitate pentru omul modern.

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 este programul prin care iti poti inlocui echipamentele electrocasnice vechi cu unele noi si  mai performante. Pentru a beneficia de vouchere cat mai valoroase, trebuie sa achizitionezi produse cat mai economice. Te invatam, asadar, cum sa citesti etichetele energetice ale produselor electrocasnice noi.

Romanii pot calatori in spatiul european pe baza actului de identitate! Pentru alte state aflate in afara UE, cum a devenit de curand Marea Britanie, va fi necesar pasaportul. Iata tot ce trebuie sa stii despre obtinerea pasaportului in 2021.

1 aprilie este ziua pacalelilor pe aproape intreg Mapamondul. Stim cu totii asta, chiar daca sarabatorim sau nu, ne ocupam sau nu de farse. Te-ai intrebat , oare, cum s-a impamantenit aceasta sarbatoare? Daca te intereseaza, iti explicam in cele ce urmeaza.

Omul modern isi petrece, in medie, jumatate de ora pe zi stand la o coada intr-un hipermarket! O perioada imensa, daca ne gandim ca dormim 7-8 ore/zi, alte 8 ore le petrecem la locul de munca si macar o ora o pierdem pe drum inspre si de la locul de munca! Cat timp liber ramane? Putin! Asa ca ar fi cazul sa devenim mai eficienti.

Ziua internationala a femeii este celebrata in multe tari din întreaga lume. Este o zi in care femeia, indiferent ca e mama, sora, iubita sau prietena, primeste o atentie sporita. Sarbatoarea are deja vechime. In 1908, la New York, se sarbatorea pe 28 februarie - Ziua Nationala a Femeii.