Pastele Bolognese sunt originare din orasul italian Bologna. Ele au devenit foarte populare nu doar in Italia, ci si in alte tari de pe Batranul Continent, dar si in America sau Asia. Vorbim, practic, despre un preparat global. Astfel, in timp, au aparut tot felul de retete, care au fost si sunt prezentate ca fiind paste Bolognese. Totusi, reteta originala este doar una!
Paste
Hranitoare si delicioase, pastele sunt intotdeauna o alegere potrivita pentru o masa spectaculoasa! Incearca cele mai apetisante retete italiene si testeaza pastele cu sos, cu branza sau cu legume. Incheie cina cu un pahar de vin rosu sau testeaza alte bauturi care se preteaza cu pastele pentru a desavarsi aroma acestui preparat culinar.
Pastele sunt cea mai buna alegere, atunci cand vrei sa mananci usor. Dar stii sa le prepari in mod corect? Majoritatea gospodinelor comit o eroare sa-i zicem banala atunci cand gatesc paste. Sa vedem despre ce este vorba.
Cine n-ar vrea sa manance si usor si satios, mai ales cand caldura de afara e sufocanta? Nu e deloc imposibil. Iata o reteta care se incadreaza perfect in cerintele de mai sus: salata caprese cu paste.
Calamarii sunt foarte gustosi, mai ales, in combinatie cu pastele. Daca vrei o mancare foarte potrivita pentru acest sezon, nu sta pe ganduri si urmeaza reteta de mai jos!
Cuscusul este un preparat berber, facut din gris si faina de grau, care se serveste in mod traditional cu carne sau tocanita de legume, insa poate fi consumat si ca atare sau ca garnitura pentru o serie de alte preparate.
Pastele integrale cu legume reprezinta o masa delicioasa, satioasa si usor de preparat.
Ravioli cu branza si spanac este o reteta perfecta daca doriti sa preparati ceva rapid si delicios!
Daca nu aveti la indemana un aragaz, insa dispuneti de un cuptor cu microunde, iata cum puteti prepara paste folosindu-va de acesta:
Rulourile din paste Cannelloni reprezinta unul dintre deliciile bucatariei Iataliene, putand fi umplute cu diverse ingrediente.
Taiteii pentru supa se pot cumpara din comert, dar, daca doriti, ii puteti prepara si in casa. Iata cum:
Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra.
Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca.
Pentru o cina usoara, va propunem o reteta aromata de gris cu lapte.
Daca vrei sa faci spaghete gratinate si refuzi sa le folosesti pe cele din comert, iata o reteta de paste de casa numite si iofca.
O placinta aperitiv gustoasa si hranitoare este placinta cu paste.
Ingrediente:
Pentru aceasta budinca de paste se pot folosi, dupa preferinta, spaghete, macaroane, fundite sau melcisori.
Spaghetele la cuptor se pot prepara asemeni unei budinci intr-o forma sau tava de cuptor impreuna cu diferite umpluturi.
Spaghetele cu sos de rosii este o reteta usor de preparat si foarte apreciata la noi in tara.
Daca iti plac pastele italienesti, probeaza in propria bucatarie si aceasta reteta de spaghete milaneze cu sos de rosii.
Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga lapte in compozitie.
Cele mai citite
Abonare