Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta foarte populara de Paste in Grecia. Ne referim la Kleftiko, un preparat facut din carne de miel gatita incet la cuptor, infasurata in hartie de copt sau folie, cu ierburi aromatice, usturoi si legume. Numele sau provine de la kleftes – haiducii greci care gateau carnea in pamant, ca sa nu se vada fumul.

Kapana este unul dintre cele mai populare preparate de tip street food din Namibia. Vorbim despre un preparat din carne suculenta si aromata, prajita pe gratar si servita cu un amestec de condimente picante si legume proaspete.

Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din carne tocata (de obicei vita sau miel), amestecata cu condimente aromate si prajita in tigaie pentru o crusta crocanta. Iti prezentam mai jos o reteta de la mama ei.

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom axa pe o reteta turceasca, devenita populara si in Romania. Ne referim la Döner Kebab. Daca vrei sa prepari aceasta minunatie culinara, poti recrea gustul delicios fara a avea un rotisor vertical. Vei folosi o tehnica mai simpla, dar cu aceleasi arome.

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom opri asupra unui preparat foarte popular in zona India-Pakistan. Ne referim la Tikka Kebab, un preparat delicios, facut din bucati de carne marinate in iaurt si condimente, apoi gatite pe frigarui. Tikka se poate face cu pui, miel sau vita si este perfect pentru gratar sau cuptor.

Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare. Secretul este sa alegi ingredientele potrivite in functie de metoda de gatire si de tipul de carne.

Ai carne de capra in casa? Daca da, probabil ca stii sa o prepari in cele mai delicioase moduri traditionale. Nu te grabi, insa! Pastreaza ceva carne si pentru aceasta reteta originala de curry de capra jamaican. E o mancare aromata si picanta, pe care vei dori s-o mai prepari!

Te gandesti sa prepari rapid ceva din pui, dar te-ai cam saturat de retetele clasice? In acest caz, aceasta reteta marocana este pentru tine! E o combinatie de condimente aromate cu dulceata mierii si smochinelor. Rezulta un preparat savuros si echilibrat.

Ginamay este un fel de mancare traditional din Filipine, in special din regiunea Visayas. E vorba mai exact despre un tip de tocanita din carne de porc tocata marunt si gatita cu sos de soia, rosii, mazare, plus alte ingrediente.

Giniling na Baboy este o tocanita traditional filipineza. Se face din carne tocata de porc, gatita intr-un sos de rosii cu legume si condimente. Vorbim despre una dintre cele mai populare mancaruri din Filipine.

Daca esti crescator de animale, stii foarte bine cum se sacrifica un iepure. De asemenea, credem ca stii si cum se jupoaie dupa sacrificare, astfel incat sa devina bun pentru gatit. Daca esti incepator, trebuie sa stii ca aceasta activitate necesita atentie, dexteritate si respect fata de animal.

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, dar te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, o reteta marocana care va dezmierda chiar si papilele gustative ale unui mofturos. Ne referim la tagine de pui.

Craciunul e aproape, iar masa ta de sarbatoare trebuie sa arate impecabil! Pe langa preparatele traditionale, credem ca ar fi potrivit sa impresionezi familia si cu un preparat mai aparte. Ne referim, azi, la o reteta de Craciun in stil italian: porchetta. Iti va iesi un preparat extraordinar de gustos, cu piele crocanta si carne suculenta, plina de arome mediteraneene.

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se poate consuma ca fel principal sau ca umplutura pentru tacos si alte mancaruri cu specific. Azi, iti vom prezenta o reteta de carnitas la cuptor!

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Pipotele de pui se pot prepara in multe moduri. Fripte, prajite sau in mancaruri delicioase alaturi de alte alimente. Azi ti-am pregatit o reteta de neuitat: pipote de pui in smantana.

Varza se poate gati intr-o multime de feluri, de la salata simpla cu sau fara otet, pana la mancarurile mai mult sau mai putin complexe alaturi de carnea preferata. Din cea de a doua categorie, ti-am pregatit o reteta delicioasa si satioasa!

Azi iti prezentam o delicatesa ideala pentru masa de sarbatori, mai ales daca te-ai saturat de preparatele din porc. Ne referim la bibilica umpluta la cuptor!

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.

Plov este un fel de mancare traditional uzbec. Denumit si pilaf sau palov, plovul are la baza orezul cu bob lung si carnea de oaie. Acest fel de mancare reprezinta pentru uzbeci cam ce reprezinta pastele pentru italieni.