Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Iti place sunca de porc sau slana, asa cum ii spun ardelenii? Atunci stii ca poate fi consumata simpla, afumata si bineinteles in diverse retete delicioase. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poate fi preparata si fara fierbere? Ei bine se poate si nu e deloc complicat sa obtii asa ceva. Sunca fara fierbere se mai numeste si pancetta.

Vrei sa gatesti ceva rapid, gustos si satios? Iti prezentam reteta potrivita. Este vorba despre varza dulce cu carnati afumati. Ai nevoie de 35 minute pentru a pregati aceasta minunatie!

Pieptul de curcan gatit incet, intr-un aragaz lent(slow cooker), se poate transforma intr-o delicatese. Daca te pricepi sa il gatesti, evident :) Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca!

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Caltabosul nu trebuie sa lipseasca de pe masa sfanta de Craciun! Asta in cazul in care preferi bucatele traditionale. Daca nu ai facut pana acum caltabos, ar fi cazul sa iti schimbi obiceiul. Acest preparat are un gust unic si se face destul de usor. Iata cum arata cea mai tare reteta de caltabos!

Astazi, iti prezentam o reteta foarte cunoscuta printre gospodine, mai ales printre cele din zona Transilvaniei. Ne referim la bulzul ardelenesc, o minunatie culinara pe care o poti savura in orice moment al zilei.

Astazi, iti prezentam o reteta rapida pe care multe gospodine din Romania o gatesc cu placere. Facem referire la mancarea de ficatei cu ceapa si ardei.

Orice gospodina stie sa prepare cotlete de porc. Nu stim, insa, cate se pricep sa le prepare in combinatie cu...pere. Nu, nu glumim! Aceasta reteta exista si daca te hotarasti sa o pregatesti iti garantam un gust minunat si special. Pe scurt, ai in fata o delicatesa!

Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un gust de succes, modul in care gatesti fasolea este esential. Dar sa trecem la reteta zilei, una usor diferita de cele clasice. Vorbim despre fasolea scazuta cu muschi de porc.

Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci, dar nu ai carnea dezghetata? Nu e bai! Iata cum poti decongela carnea in doar... 5 minute!

Pui cu ananas la tigaie - o reteta exotica pe care iti recomandam sa o tratezi cu incredere. Gustul minunat te va da pe spate, chiar daca esti un adept al retetelor traditionale.

Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te simti, parca, nesatul? Nu e chiar un comportament sanatos, mai ales in perioadele de canicula. Daca nu poti si nu poti altfel, macar incearca sa mananci proteinele dintr-o carne mai putin grea. Iata o idee.

Snitele de pui! Cu siguranta, cele mai multe gospodine au gatit aceste minunatii culinare. Nu stim, insa, cate au facut-o dupa aceasta reteta speciala! Sa vedem despre ce este vorba.

Carnatii se afla pe lista de prioritati a romanilor atunci cand vine vorba de mancarea preferata. Daca te-ai saturat de gustul mai putin potrivit al carnatilor din comert, astazi iti prezentam o reteta 100% naturala, de casa.

Astazi, iti prezentam o modalitate aparte de preparare a carnii de pui. Este vorba despre piept de pui Kiev. Asa cum, cu siguranta, ti-ai dat seama seama, este o reteta preluata de la vecinii nostri din Ucraina.

Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede si este ideala in sezonul de primavara.

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa nu profiti de gustul sau minunat. Mai ales intr-o combinatie reusita cu carnea.

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Cotletul de miel cu sparanghel alb iti va bucura, cu siguranta, intreaga familie de Paste. Asta daca il gatesti cum trebuie. Daca nu ai incercat aceasta reteta pana acum, iti dam o mana de ajutor.