Boli

Te simti rau? Crezi ca ai contactat vreun microb? Noi iti spunem care sunt simptomele sau semnele anumitor boli, insa, nu uita, pentru un diagnostic corect prezinta-te la medic!

Bulimia este o tulburare de alimentatie caracterizata prin episoade recurente de consum exagerat de alimente urmate de comportamente compensatorii, cum ar fi varsaturile provocate, utilizarea laxativelor sau exercitiile fizice excesive.

Imi vine sa imi smulg parul din cap! De cate ori nu ai folosit sau chiar auzit aceasta expresie? Credem ca de multe ori, deoarece ea exprima o stare de nervozitate intensa, poate chiar o criza de nervi. Din pacate, exista oameni care nu doar spun asta, ci o si fac. Smulgerea parului e o afectiune numita stiintific tricotilomanie. Tulburarea presupune controlul deficitar al impulsurilor, ceea ce naste dorinta incontrolabila de a smulge fire de par de pe scalp, sprancene, gene sau alte zone ale corpului.

Sindromul X fragil, cunoscut si ca sindromul Martin-Bell, este o tulburare genetica mostenita care afecteaza dezvoltarea intelectuala, emotionala si comportamentala. Boala este cauzata de o mutatie pe gena FMR1 de pe cromozomul X, care duce la o reducere sau absenta a unei proteine importante, numita FMRP (proteina de intarziere mentala legata de X fragil). Aceasta proteina este esentiala pentru functionarea normala a creierului.

Crezi ca ai febra, dar nu ai un termometru pentru a verifica temperatura corporala? In acest caz ai la indemana alte metode de a descoperi daca ai sau nu febra. Nu sunt precise, insa, de obicei, nu dau gres.

Histrionismul, cunoscut si ca personalitate histrionica/tulburare de personalitate histrionica/ personalitate dramatica, este o tulburare caracterizata printr-un model constant de emotionalitate excesiva si comportamente care cauta atentia. Persoanele cu aceasta tulburare au o nevoie intensa de a fi in centrul atentiei, manifestandu-se adesea prin dramatism, flirt exagerat, superficialitate emotionala si o dorinta puternica de aprobare din partea celorlalti.

Vertigo, cunoscut in popor si ca vertij, reprezinta o senzatie falsa de miscare sau de rotatie, in multe cazuri descrisa ca o senzatie de ameteala extrema, in care persoana simte ca ea sau mediul din jur se invarte. Nu este o afectiune in sine, ci un simptom al unor boli care afecteaza sistemul vestibular (urechea interna) sau alte parti ale creierului implicate in echilibru.

Gastrita este o afectiune care consta in inflamatia mucoasei stomacului ce se manifesta prin dureri abdominale, balonari, greturi si varsaturi. Aceasta boala poate fi tratata cu medicamente specifice prescrise de medicul specialist, insa poate fi gestionata si ameliorata in mod natural printr-o combinatie de schimbari in stilul de viata, alimentatie si remedii naturale.

Dementa sau alienatia mentala este o afectiune destl de larg raspandita in Romania si nu numai. Din fericire, exista metode prin care se pot reduce riscurile de adementa. Acestea implica adoptarea unui stil de viata sanatos si prevenirea factorilor care pot contribui la deteriorarea cognitiva.

Vitamina D detine un rol important in bunastarea organismului. Dincolo de asocierea cunoscuta in mod obisnuit cu sanatatea oaselor, aceasta vitamina ajuta si in alte procese esentiale din corpul nostru. Azi iti prezentam semnele clare care indica o carenta de vitamina D.

Tentatia de a lucra intr-un mediu confortabil e foarte mare. Unii ar mai spune, de exemplu, ca lucratul din pat ajuta la reducerea anxietatii si declanseaza creativitatea. In realitate, instalarea unui mic birou in locul in care dormi poate provoca multe daune sanatatii tale fizice si psihologice.

Pentru un adult cu ADHD, mentinerea unui ritm lent si constant este o adevarata provocare. In mintea unei persoane care sufera de o anumita forma de ADHD, exista o multime de lucruri ce trebuie facute, dar putin timp la dispozitie! Acest fenomen impovareaza creierul si poate duce la epuizare. Asadar, trebuie sa incerci sa incetinesti efectiv creierul si sa faci lucrurile rand pe rand. Iata un ghid care, cu siguranta, te poate ajuta atat daca esti suferind de AHDH, cat si daca ai grija de o persoana care sufera de aceasta afectiune.

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si 8 ore pe noapte. Nici mai mult , nici mai putin. In ambele situatii, adica si daca te odihnesti prea mult si daca o faci prea putin, in mod regulat, o sa ai parte de probleme de sanatate. Despre lipsa somnului si ce cauzeaza acest obicei am mai vorbit. Hai sa vedem, in schimb, ce se poate intampla cu organismul tau daca dormi prea mult.

Gustul dulce este un simt de baza care ar trebui sa fie experimentat doar atunci cand consumam ceva dulce! Exista, insa, situatii, cand gustul dulce poate aparea din senin, fara a fi consumat ceva care sa produca acest gust(zahar, fructe, miere etc). Daca un astfel de episod persista, e cazul sa consultam medicul!

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa. Ai nevoie de un pix/stilou si de cateva cunostinte. Astfel, vei obtine timpul necesar sa ajungi la medicul specialist.

Refluxul gastroesofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile).

Chistul Baker, cunoscut si sub denumirea de chist popliteu, este o umflatura care apare in spatele genunchiului. Un asemenea chist se formeaza in urma acumularii de lichid sinovial in spatele articulatiei genunchiului. Chistul Baker e destul de frecvent, putand fi cauzat de orice determina umflarea articulatiilor, inclusiv artrita. Uneori, nu prezinta niciun simptom si este depistat doar atunci cand persoana merge la medic din alt motiv.

Glutenul este numit ucigas tacut, deoarece poate provoca daune cronice in intregul organism. Uneori pacientul nici macar nu este constient de consecintele consumului de gluten. Asadar, este mai bine sa verifici daca suferi de intoleranta la gluten.

Albesti prematur, iar stralucirea parului nu mai este cea obisnuita? Cel mai probabil o afectiune(anemie, vitiligo, boli de tiroida etc) sta ascunsa in organismul tau, asa ca mergi la medic cat mai repede. In paralel, pentu a incetini canitia(procesul nu e reversibil, din pacate), poti utiliza un tratament pe baza de cafea.

Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe sau repetate, precum abuzul emotional, fizic sau sexual, neglijenta severa sau tortura. PTSD nu e usor de tratat, deoarece bolnavul simte nevoia de a se izola fata de familie si prieteni. Exista, totusi, modalitati de a gestiona simptomele acestei tulburari.

O persoana se poate naste cu un picior mai scurt ca altul sau poate dobandi acest defect. Cazurile sunt rare, dar se intampla! Din pacate, afectiunea nu se observa, de obicei, la varste fragede, devenind vizibila odata cu inaintarea in varsta.