Bauturi

Afla cum se prepara cele mai faimoase cocktail-uri, cum se garniseste clasicul pahar de sprit sau cum sa iti impresionezi musafirii cu bauturi alese. Citeste ultimele retete de bauturi alcoolice si nealcoolice daca vrei sa iti incepi cu forta diminetile sau sa te rasfeti din plin cu o bautura fresh pe o zi torida!

Azi iti propunem o reteta de vin mai putina cunoscuta in Romania. Ne referim la vinul de papadie. Nu e nicio gluma! Aceasta bautura delicata este excelenta pentru sanatate! Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste metabolismul si creste pofta de mancare. De asemenea este un bun diuretic si coleretic.

Apa alcalina este apa cu un pH mai mare de 7, ceea ce inseamna ca e mai putin acida. Beneficiile principale ale consumului de apa alcalina sunt cresterea rezistentei in fata diferitelor afectiuni, reducerea procesului de imbatranire si cresterea nivelului de energie in organism.

Vrei un paharel de tarie, dar te-ai cam saturat de clasicele tuica, palinca, coniac sau alte rachiuri clasice? Daca da, avem azi o propunere aparte. Ne referim la feni, o bautura traditionala distilata din India, specifica statului Goa.

Ceaiul tine de traditie in Marea Britanie. Reteta e respectata cu sfintenie in fiecare casa. Ceaiul negru este folosit, in cele mai multe cazuri. Se foloseste si ceaiul verde, insa mai rar. Despre celebrul ceai englezesc, in materialul urmator.

Laptele de soia este o alternativa delicioasa la clasicul lapte. Il poti consuma in anumite retete sau de sine statator. Te sfatuim, insa, sa faci lapte de soia in propria bucatarie. E mult mai gustos si mai sanatos decat cel din comert.

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca.

Lichior de menta! Suna tentant, banuim, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. Si da! Poti pregati aceasta licoare acasa! Vei obtine o bautura racoritoare si mai ales sanatoasa! Sa dam drumul retetei!

Vinul tau nu vrea sa se opreasca din fermentatie, desi i-a cam venit vremea pentru imbuteliere? Daca da, trebuie sa actionezi! Altfel, drojdia va continua sa produca gaze, iar presiunea va creste, ceea ce va duce la explozia sticlelor cu vin. Exista doua modalitati de a opri fermentatia: 1. prin adaugarea de substante chimice in vin (sulfiti, sorbat etc.); 2. utilizarea caldurii.

Vinul se face, de obicei, din struguri, dar poate fi produs si din alte fructe, cum ar fi rosiile! Vinul de tomate iese usor fructat si gustos, cu o oarecare dulceata. Procesul de obtinere este lung, insa cu grija va fi unul de succes. Iata tot ce trebuie sa stii despre crearea vinului de tomate.

Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria textila. Astazi vom vorbi despre ceaiul de urzici, care ofera organismului vitaminele A, E si C, plus carotinoide si antioxidanti, necesare pentru intarirea sistemului imunitar.

Iti place sa savurezi un Cappuccino deosebit? Banuim ca da. Aceasta bautura minunata se obtine din cafea si lapte. Poti cumpara produsul sau il poti prepara in propria bucatarie, dupa gustul propriu. Iata o reteta pentru cappuccino de casa foarte simpla. Te sfatuim sa prepari spuma de cafea in portii mici si sa o folosesti intr-o zi. Daca o lasi mai mult, ea incepe sa devina sfaramicioasa.

Ceaiul Essiac este folosit impotriva diverselor forme de cancer, asta desi medicii nu recunosc eficienta sa. Controversata bautura a fost creata in urma cu mii de ani de catre populatia indigena de pe teritoriul Canadei. Ceaiul a devenit cunoscut in intreaga lume, dupa ce, in 1920, asistenta Rene Caisse(denumirea ceaiului este, de fapt, numele asistentei inversat) l-a administrat mai multor bolnavi de cancer. Rezultatele au fost promitatoare, iar de atunci se tot dezbate pe marginea subiectului.

Iti place sa savurezi o Coca-Cola rece? Ne-am mira sa spui nu, mai ales in zilele toride de vara. Stim ca o bei. Poate o savurezi mai des, poate mai rar, la temperatura camerei, putin rece sau foarte rece... Ce ai spune, insa, daca am adauga o metoda diferita de servire? Credem ca ti-ar placea. Ne referim la Coca-Cola gheata sau slushie, cum o numesc americanii.

O bautura de casa este de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre una racoritoare sau despre una pe baza de alcool. Azi, iti vom prezenta 2 retete speciale de lichior de oua sau eggnog, asa cum ii spun britanicii.

Guava reprezinta o varietate de fructe tropicale care provin din America Centrala. Acestea au o forma ovala, o coaja de un verde deschis la culoare, cu o tenta de galben si contin seminte comestibile. Exista guave rosii, roz si verzi(cu referire la culoarea pulpei). Gasesti suc de guava in comert, dar noi iti recomandam sa-l prepari acasa. Asa vei fi sigur/a ca nu contine coloranti si indulcitori artificiali!

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil ca si noi la o varianta de suc carbogazos in mare voga prin anii 2000.  Altfel, tutti frutti reprezinta denumirea unui compot de origine indiana pe baza de papaya, folosit in mod obisnuit in retete de prajituri cu fructe si in alte retete specifice zonei.

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil, ca si noi, la o varianta de suc carbogazos in mare voga prin anii 2000. Altfel, tutti frutti reprezinta denumirea unei bauturi pe baza de brandy si fructe. Reteta este folosita in Europa si in SUA.

Sbiten este o bautura de origine rusa, care se consuma in lunile reci de iarna. In aceasta perioada cu temperaturi scazute, bauturile calde si delicioase sunt la mare cautare. Asadar, nu te sfatuim sa renunti la ciocolata calda sau la ceai, ci iti recomandam o alternativa aparte. Iata cele 3 retete de sbiten. Suntem convinsi ca le vei incerca!