Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Iti place painea de casa? O prepari frecvent in propria bucatarie? Daca raspunsul este da, iti prezentam azi o reteta aparte, care te va uimi intr-un sens pozitiv.  Este vorba despre painea-cola. De ce o numim asa? Pentru simplul motiv ca in reteta clasica inlocuim apa cu...cola.

Zacusca este un aperitiv aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Se consuma pe tot timpul anului, cu predilectie in sezonul rece. Cu totii am auzit de celebrele retete de zacusca cu vinete, cu fasole sau cu ciuperci. Nu suntem siguri insa ca ai facut vreodata fasole de...sfecla rosie. Da. Nu e o gluma. Aceasta reteta te va da pe spate!

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Masa de Paste trebuie sa fie bogata si frumos aranjata! Pe langa bucatele minunate pe baza de miel si cozonacii pufosi, pe care suntem convinsi ca le vei pregati cu pricepere, iti recomandam, azi, o reteta aparte, care sa intregeasca tabloul de sarbatoare! Este vorba despre piftie in...coaja de oua! Nu. Nu e  o gluma. Daca ti-am trezit interesul, citeste reteta de mai jos!

Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta, iti propunem o metoda de vopsire 100% naturala, fara coloranti chimici. Cojile de ceapa si ceaiul de hibiscus sunt la baza! 

Esti mare amator de branza? Preferi o telemea de calitate superioara? Daca da, ti-am pregatit o reteta cu dedicatie. Poti prepara telemeaua preferata acasa din doar cateva ingrediente! Nu trebui sa fii vreun/o specialist/a! Aceasta reteta e foarte simplu de pus in practica!

Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!

Blinia reprezinta o mancare traditionala din Rusia, care se face, de obicei, din aluat de clatite, asezat in straturi si avand diferite umpluturi sau fara nicio umplutura. Astazi, iti vom prezenta o reteta de blinii care are la baza gris si chefir. Poti consuma aceste bunatati la orice masa, pe post de mancare principala sau ca gustare. Tu alegi!

Vrei un mic dejun aparte, facut rpaid si fara mari batai de cap! Daca da, propunerea noastra de azi va fi cu siguranta pe placul tau. Ne referim la budinca de paine. Probabil ca denumirea ti se pare ciudata. Asteapta sa vezi reteta si nu ti se va oarea nimic nelalocul sau.

Poti face paine la cuptorul cu microunde! Nu glumim! Sigur ca nu vei folosi aceleasi ingrediente precum in cazul painii clasice. In realitate, aceasta reteta seamana mai mult cu cea a unei prajituri fara zahar! Painea la microunde va fi gata in 5 minute. Adaugam timpul de amestecare a ingredientelor(cam 20 minute) si ne dam seama ca nu e deloc dificil de facut!

Bucataria japoneza este recunoscuta in lume pentru deliciosul si sanatosul sushi. Putini stiu, insa, ca si produsele coapte sunt create cu multa maiestrie in bucataria nipona. Astazi, o sa iti prezentam reteta pentru Hokkaido sau mai simplu spus: chifle japoneze. Vor iesi pufoase cum nici nu ti-ai imaginat!

Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta reteta ti se potriveste de minune! Vorbim despre pateuri cu carne tocata. Tipul de carne , dupa propriul gust. Poate fi de porc, de gaina sau de vita, de ce nu?

Iti place branza facuta ca-n Italia? Daca da, nu trebuie sa ratezi reteta pe care ti-o propunem azi! Este vorba despre burrata, o branza delicioasa cu umplutura stracciatella si invelis din mozzarella! Poti consuma aceasta specialitate in stare naturala sau ca parte a unei retete!

Urmezi o dieta Keto? Ti-e dor de o felie de paine? O astfel de dieta s-o baza pe un consum redus de carbohidrati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la paine! Azi, iti prezentam cele mai tari 3 retete de paine Keto. Toate sunt facile si nu dureaza prea mult!

Gatitul este plictisitor pentru unii si distractiv pentru altii. Indiferent de care parte te-ai afla, atunci cand gatesti, incerci sa obtii cel mai bun gust. Folosind anumite trucuri de gatit, poti obtine ceea ce ti-ai propus. Astazi, iti prezentam cateva obiceiuri de gatit din China. Speram sa iti fie util acest articol!

Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri, azi,  asupra unei retete foarte simple si rapide.

Floricelele de porumb sau popcornul , asa cum sunt numite acestea pe filiera americana, au devenit populare pe intreg Mapamondul. Acestea sunt atat de iubite incat au fost impachetate si create special pentru cuptorul cu microunde. Ce te faci, insa, daca s-a stricat cuptorul? Prepari popcornul la tigaie! Da! Nu e nicio diferenta la capitolul preparare intre popcornul frumos impachetat si boabele de porumb pe care le poti lua de pe stiulete!

Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale de vopsire. Sunt multe si majoritatea foarte eficiente. Azi, ne vom opri asupra vopsirii oualor cu ajutorul ceaiului de hibiscus.

Vopsirea oualor este o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri asupra celei mai simple si mai sanatoase!

Pogacea se numeste painea alba sarbeasca, facuta fara dospire! Nu e dificil de preparat si ofera un gust special! O poti prepara si tu acasa, chiar daca nu ai experienta cu aluaturile cu drojdie.