Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, ti-am pregatit o reteta care va intregi peisajul unei mese bogate de sarbatori: oua umplute cu somon!

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi nu uitam nici de importantele aperitive! Din aceasta zona, ti-am pregatit o reteta speciala: bilute picante de cascaval!

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Jumarile de porc sunt delicii cunlinare mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Se consuma calde, reci, simple sau in diverse mancaruri. Azi iti prezentam o reteta minunata de pasta de jumari. Se face repede si e foarte satioasa. Te sfatuim chiar sa mananci cate putin in fiecare zi, pentru ca altfel pica destul de greu la stomac.

Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!

Zacusca este un aperitiv aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Se consuma pe tot timpul anului, cu predilectie in sezonul rece. Cu totii am auzit de celebrele retete de zacusca cu vinete, cu fasole sau cu ciuperci. Nu suntem siguri insa ca ai facut vreodata fasole de...sfecla rosie. Da. Nu e o gluma. Aceasta reteta te va da pe spate!

Vrei o gustare rapida si delicioasa, dar esti in pana de idei? Te ajutam cu aceste cornulete excelente, care au la baza ouale(daca ai oua de tara, cu atat vor iesi niste cornulete mai gustoase).

Mananci aproape in fiecare dimineata macar un sandvis la micul dejun? Atunci vei adora aceasta retete de chifle. Painicile se fac repede, deci le poti pregati oricand doresti. Ia o foaie si un pix si noteaza!

Micul-dejun poate fi o provocare in zilele toride de vara. Sa fie o masa copioasa, dar care s-ar putea sa se simta destul de greu peste zi, sau ceva usor, in concordanta cu temperaturile mari? Pana te hotarasti, iti oferim o solutie delicioasa: clatite cu dovlecei care nu au cum sa nu impresioneze intreaga familie.

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Blinia reprezinta o mancare traditionala din Rusia, care se face, de obicei, din aluat de clatite, asezat in straturi si avand diferite umpluturi sau fara nicio umplutura. Astazi, iti vom prezenta o reteta de blinii care are la baza gris si chefir. Poti consuma aceste bunatati la orice masa, pe post de mancare principala sau ca gustare. Tu alegi!

Iti plac produsele de panificatie facute in casa? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Vorbim despre chifle cu cascaval. Sunt usor de facut si le poti savura in orice moment al zilei, mai ales la micul dejun alaturi de ceaiul preferat.

Ouale sunt produse perisabile. Probabil ca stie oricine acest aspect. Totusi, in anumite conditii, ele pot fi pastrate pentru o perioada lunga de timp. Azi iti vom prezenta o metoda simpla si eficienta de conservare a oualor fierte. Vor tine cateva luni bune, pana la jumatate de an!

Azi, iti prezentam o reteta aparte de paine. Se face la borcan si rezista la pastrare chiar si un an. Pregateste-o si o vei consuma cu mare pofta, mai ales in zilele cand uiti sa cumperi paine de la magazin. Ca sa nu iti mai spunem ca aceasta paine e sanatate curata!

Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel autentic. Pentru a consuma o branza cheddar ca la mama ei, cum spunem noi, romanii, ar trebui sa o faci in propria bucatarie. Procesul de preparare necesita mult timp, dar nu e unul dificil.

Obisnuiesti sa faci din cand in cand tartine? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta mai putin obisnuita. Cea pe care ti-o prezentam azi include sprot, rosii si cascaval. Suntem siguri ca vei fi incantat/a de gustul oferit de acest aperitiv aparte!

Iti place painea de casa? O prepari frecvent in propria bucatarie? Daca raspunsul este da, iti prezentam azi o reteta aparte, care te va uimi intr-un sens pozitiv.  Este vorba despre painea-cola. De ce o numim asa? Pentru simplul motiv ca in reteta clasica inlocuim apa cu...cola.

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Masa de Paste trebuie sa fie bogata si frumos aranjata! Pe langa bucatele minunate pe baza de miel si cozonacii pufosi, pe care suntem convinsi ca le vei pregati cu pricepere, iti recomandam, azi, o reteta aparte, care sa intregeasca tabloul de sarbatoare! Este vorba despre piftie in...coaja de oua! Nu. Nu e  o gluma. Daca ti-am trezit interesul, citeste reteta de mai jos!

Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta, iti propunem o metoda de vopsire 100% naturala, fara coloranti chimici. Cojile de ceapa si ceaiul de hibiscus sunt la baza!