Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Orice gospodina veritabila a preparat, macar o data, o tarta. In general, asociem acest tip de mancare cu desertul, cu dulcele. Insa, exista si feluri de tarte care nu se incadreaza la capitolul prajituri. Este si cazul tartei de rosii, a carei reteta ti-o prezentam in cele ce urmeaza.

Vinetele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta! Sunt sanatoase, gustoase si satioase, fara sa provoace probleme legate de greutatea corporala. Astazi, iti prezentam o reteta pentru rulourile de vinete umplute.

Astazi, iti prezentam un aperitiv aparte, usor de facut si pe care il poti savura in orice anotimp,  la orice ora a zilei: inimioare cu chimen.

Shakshuka cu vinete este o mancare pe baza de oua si legume, ideala pentru micul dejun. Se face usor si intr-un timp relativ scurt: cam o jumatate de ora.

Humus cu mugur de pin - o reteta pe cat de speciala, pe atat de simplu de facut. Iti ia cam 15-20 minute sa prepari minunatia.

Micul dejun este foarte important! In functie de modul in care te hranesti de dimineata, iti poti asigura o zi plina de energie sau una de cosmar. Asadar, mananca bine si sanatos! Te ajutam cu o reteta la care nu vei mai renunta dupa prima incercare!

Daca esti o gospodina desavarsita, sigur te pricepi sa faci multe tipuri de budinca. Oricat ai fi, insa, de experimentata, n-ai cum sa le stii pe toate. Uita-te, spre exemplu, la reteta de mai jos si spune-ne daca ai mai gatit-o. Daca nu, apuca-te de treaba. Daca da, tot e bine: ti-ai amintit de o budinca delicioasa.

Omleta se afla printre alimentele preferate ale romanilor, mai ales cand vine vorba de micul dejun. Astazi, iti prezentam omleta greceasca, o minunatie gastronomica  pe care o vei prepara in doar 5 minute!

Branza cu chimen se poate consuma, cu incredere, in orice moment al zilei. Este foarte gustoasa, se prepara rapid si reprezinta un izvor de sanatate.

In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante esentiale pentru corp iti poate provoca probleme de sanatate. Incearca sa mananci cat mai diversificat, chiar daca din meniul tau au disparut carnea, branza si ouale.

Esti obisnuita sa pregatesti ouale de Paste folosind vopsea din comert! Ai putea incerca o varianta pe baza de ingrediente naturale! De ce sa te otravesti cu vopsea chimica?!

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ouale sunt consumate, in general, ca mic dejun. La fel de bine, insa, ele pot fi incluse in masa de pranz sau la cina. Astazi, iti prezentam 3 retete speciale pe baza de oua, numai bune pentru o zi linistita de weekend.

Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.

Papara sau ratota cu carnat reprezinta un mic dejun consistent, gustos si usor de facut. Iti poate satisface papilele gustative in orice dimineata, mai ales in cele geroase cand ai nevoie de mai multa energie.

Pateul de casa din pui se face simplu si ofera un gust de neuitat! Daca doresti, poti sa folosesti pateul pentru prepararea unor delicioase oua umplute sau il poti servi intins pe felii de paine prajita!

Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta  pentru proprietatile anti-cancer, dar si pentru acidul glutamic, acid ce protejeaza imunitatea. Asa ca o sa iti placa sa prepari chifle cu galbiori.

Crostini cu branza de capra, struguri si rozmarin reprezinta o gustare delicioasa in orice moment al zilei. Acest aperitiv inedit si usor de preparat poate fi, de asemenea, pe post de cina usoara.

In perioada sarbatorilor de iarna, icrele reprezinta un aperitiv excelent. Sunt gustoase, satioase si usor de preparat. Asa ca nu ezita sa le prepari la tine acasa!

Omleta e o mancare potrivita aproape in orice moment. La micul dejun, la pranz, poate chiar si seara. Cine stie cum prefera fiecare?! Oricum, suntem siguri de un  lucru: omleta se face rapid si reprezinta o solutie mai ales pentru cei care se grabesc sau sunt in pana de idei.