Sarcina

Pentru orice cuplu in general si pentru orice viitoare mama in particular, sarcina este un moment care aduce bucurii, dar si ingrijorare. Afla cum si ce trebuie sa faci in timpul sarcinii pentru ca bebelusul sa se dezvolte sanatos!

Legatura dintre mama si copil este cea mai intensa in natura umana. Aducerea pe lume a unui copil provoaca schimbari majore in viata femeii, care nu va mai fi la fel. Dincolo de bucuria purtarii unei fiinte in pantece, exista un element fundamental pentru acest nou rol: responsabilitatea. Nu ne referim doar la parenting si la educatie, ci si la protejarea sanatatii copilului in timpul sarcinii.

Viata unei femei se schimba radical, dupa nastere, deoarece trebuie sa-si asume responsabilitatea atat pentru ea, cat si pentru copil. Putini stiu ca apar modificari majore in corpul unei tinere mame! Si asta deoarece celulele nou-nascutului pot ramane in organismul mamei pentru toata viata!

Ai hotarat sa devii mama, desi ai atins pragul celor 40 ani? Se poate, desi nu va fi deloc usor. Dupa varsta de 35 ani, numarul ovulelor scade in mod vertiginos, iar asta face o sarcina naturala destul de dificila.

A sosit momentul mult asteptat? Ai hotarat sa devii mamica si astepti cu nerabdare un semn in aceasta privinta? Pana la testul de sarcina, trebuie sa treaca minimum doua saptamani, asa ca rabdarea iti este pusa la incercare. Totusi, exista un semn mai rapid, care iti poate dezvalui din timp daca ai ramasa insarcinata.

Principalii factori ce reduc sansele de a ramane insarcinata sunt bine cunoscuti: nasterea anterioara, alaptarea, folosirea pastilelor contraceptive, fumatul, varsta inaintata. Totusi, nu sunt singurele cauze ale infertilitatii. Mai jos, iti dezvaluim alte cateva motive la care, probabil, nu te-ai gandit.

Daca vrei sa nasti un baiat, trebuie sa stii ca exista cateva metode care pot da randament, desi niciuna nu garanteaza sexul copilului.

Daca vrei sa nasti o fetita, ar fi bine sa stii ca exista o metoda care poate da randament, desi nu reprezinta o garantie. O+12 (o plus doisprezece) este metoda conform careia  pentru a concepe o fata trebuie sa ai contact sexual cu aproximativ 12 ore dupa ovulatie.

In cazul unei sarcini extrauterine, embrionul nu se implanteaza in uter, ci intr-o zona diferita a tractului reproducator, cum ar fi tubul falopian, ovarele sau abdomenul.

Sarcina poate cauza o serie de dureri si de stari de disconfort, fiind o perioada in care statul pe pat poate fi destul de neplacut.

Ovulatia are loc la un moment dat al ciclului menstrual, atunci cand un ovul matur este eliberat din ovar, este preluat de tubul falopian si are sansa sa fie fertilizat, daca intra in contact cu un spermatozoid.

Daca incercati sa concepeti un copil si metodele traditionale nu dau roade, puteti sa va folositi de diafragma contraceptiva, pentru a ramane insarcinate, dupa cum urmeaza:

O sarcina poate produce diverse sentimente, cum ar fi bucurie sau neliniste, in functie de cat este de dorita.

Despre nasterea unui copil se spune ca este un miracol divin, insa despre nasterea mai multor copii specialistii spun ca exista o serie de avantaje pentru mame.

Viitoarele mame trebuie sa se pregateasca, pentru venirea pe lume a unui copil, din punct de vedere fizic, moral si financiar.

Bebelusii nascuti dupa 37 saptamani de sarcina sunt considerati la termen.

Sarcina este o perioada frumoasa, dar dificila din viata unei femei, cu schimbari hormonale, ce atrag dupa sine o serie de pofte.

Nu toate femeile au aceleasi simptome in timpul sarcinii si acestea pot varia de la o sarcina la alta in cazul unei singure persoane.

Daca doriti sa ramaneti insarcinata, exista o serie de lucruri care va pot ajuta, dupa cum urmeaza:

Iata cateva informatii cu privire la modul in care se cronometreaza contractiile la nastere:

Iata ce puteti face ca sa va odihniti corespunzator in timpul sarcinii: