Supe / Ciorbe

Ai pofta de o supa sau de o ciorba? Invata cum sa prepari supe si ciorbe gustoase de legume sau carne si testeaza-ti talentul culinar incercand retetele care iti fac cu ochiul!

 

Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il mananci prajit, la gratar sau la cuptor? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la supa de peste. O vei prepara destul de repede, in cam o jumatate de ora, iar gustul va fi unul de exceptie.

Iti plac foarte mult supele de pui? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre supa de pui cu galuste de usturoi. Garantam un gust desavarsit care-l va multumi chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/ prieten. In plus, nici nu dureaza mult s-o prepari. In circa trei sferturi de ceas aceasta supa va fi gata!

Cand te gandesti la supa de curry, prima varianta care, probabil, iti vine minte este cea in stil thailandez cu nuca de cocos. Supele de curry pot fi , insa, diverse si create dupa propriul gust. Poti adauga, spre exemplu, piept de pui sau legume proaspete , daca esti vegetarian. O astfel de supa se poate manca la pranz sau la cina si e foarte gustoasa chiar si reincalzita!

Iti plac supele cu taitei? Daca da, atunci supa pho bo este potrivita pentru tine. Este una dintre mancarurile preferate in Vietnam. Nu se prepara greu si este foarte sanatoasa!

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului? Te ajutam cu o reteta formidabila: ciorba de perisoare de....post! Da! Se poate si fara carne, iar gustul te va da pe spate!

Fanesca este o supa din America Latina(Ecuador) care este servita doar in timpul Saptamanii Sfinte, o sarbatoare mare in acea zona a lumii. Supa necesita multa pricepere si destul timp pentru preparare, motiv pentru care multe multe familii din Ecuador organizeaza chiar un eveniment pentru a gati fanesca, lucrand impreuna in bucatarie.

Ti-e pofta de o ciorba gustoasa, fara carne si plina de vitamine? Borsul de dovlecei cu stevie este solutia ideala. Sanatate curata, asa cum ne place noua, romanilor, sa spunem!

Spanacul este o planta bogata in nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui organism. In plus, se gateste foarte usor, iar de gustul sau inconfundabil e foarte greu sa nu te indragostesti. Asa ca am hotarat sa iti prezentam o reteta care sa contina din plin aceasta planta minunata. Nu, nu ne referim la clasica mancare de spanac, ci la...borsul de spanac.

Fie ca e vorba de ciorba de perisoare, ciorba de burta sau ciorba de fasole, ciorba este nelipsita de pe masa romanilor! Mai jos va oferim 5 retete delicioase din fiecare tip de ciorba!

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Astazi, iti prezentam o reteta pentru o supa de sezon foarte gustoasa si plina de vitamine: supa crema de sfecla rosie. In plus, minunatia nu e deloc dificil de facut, chiar si un bucatar incepator putand s-o preparare in circa 45 minute. Unul cu experienta, are nevoie de doar jumatate de ora.

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Raceala ne da tarcoale la orice pas. Oricat am incerca sa o evitam, ne poate lovi cand ne e lumea mai draga. Sigur ca metodele de prevenire sunt nenumarate si de cele mai multe ori eficiente. In capul listei, am pune alimentatia. Cu cat aceasta este mai sanatoasa, cu atat virusul va sta mai departe de organismul tau. Iata o reteta din aceasta gama: supa de legume pentru imunitate; se prepara foarte simplu si reprezinta o bomba de vitamine.

Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana acum, nu stii ce ai pierdut! Gustul si ingredientele sanatoase fac din aceasta ciorba una pe care vei dori sa o gusti frecvent. Iata reteta.

Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate, aceasta supa este o minunatie gustoasa si sanatoasa, pe care iti recomandam sa o prepari cat mai des.

Canicula poate fi combatuta pe multe cai. In primul rand, fereste-te pe cat posibil de ea. In al doilea rand, bea multa apa si instaleaza in casa un aparat de aer conditionat. Daca nu ai posibilitati financiare, cumpara macar un ventilator. In al treilea rand si la fel de important, ai grija la alimentatie: mananca racoritor!

Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.

Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau posibila. EI bine, nu numai ca e posibila, dar iese o mancare de te lingi pe degete! Vorbim despre ciorba de conopida cu afumatura.

Supa de rosii este minunata, indiferent in ce sezon o consumi. Sigur, ca sa o poti prepara iarna, e nevoie sa conservi rosiile. Oricand ai face-o, insa, aceasta supa iti va incanta papilele gustative, fiind usoara si in acelasi timp consistenta.

Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este vorba despre ciorba cu maruntaie de pasare acrita cu moare de varza sau, pe scurt, zama acra.