Apa este esentiala pentru sanatatea organismului uman. Bauta, insa, din vas de cupru este si mai benefica. Asadar, evita recipientele de sticla si mai ales pe cele de plastic si obisnuieste-te sa folosesti o cana de cupru.
Alimentatie sanatoasa
Esti ceea ce mananci! Afla ce alimente sanatoasae sa mananci pentru a avea o viata sanatoasa!
Semintele de in sunt bogate in fibre si acizi grasi Omega-3, precum si in substante fitochimice numite lignani. O lingurita de seminte de in macinate contine 2 grame de acizi grasi polinesaturati, inclusiv Omega-3 si 2 grame de fibre alimentare. Semintele de in pot imbunatati sanatatea digestiva , ameliorand constipatia. Acest superaliment poate ajuta, de asemenea, la scaderea colesterolului din sange, reducand astfel riscul aparitiei anumitor probleme cardiovasculare.
Guava reprezinta o varietate de fructe tropicale care provin din America Centrala. Acestea au o forma ovala, o coaja de un verde deschis la culoare, cu o tenta de galben si contin seminte comestibile. Exista guava rosii, roz si albe(cu referire la culoarea pulpei). Sucul acestui fruct este denumit de multi nectarul zeilor. Insa nu doar sucul de guava este delicios, ci si fructul sau.
Ceaiul verde contine antioxidanti. Probabil ca stiai asta. Stii, insa, ca si cafeaua verde are asa ceva? Boabele de cafea neprajite contin antioxidanti si acid clorogenic, o substanta care ajuta la piederea in greutate. Pentru a te bucura acasa de aceste beneficii, te invatam cum sa obtii propriul extract de cafea verde. Daca ti se pare prea mult, gasesti pudra de cafea verde in comert. Nu incepe consumul de cafea verde pana nu discuti cu medicul.
Kiwi este un fruct comestibil de origine asiatica, de marimea unui mar mijlociu, cu miezul verde, carnos, dulce-acrisor si cu coaja pufoasa, verde-maronie. Din pacate, de multe ori, cumparam aceste fructe fara sa stim daca sunt coapte sau nu. Azi, iti aratam cum sa verifici acest fenomen.
Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.
Pestele reprezinta o hrana delicioasa si sanatoasa. Asta daca provine dintr-un mediu sanatos! Din pacate, pe piata de specialitate exista mult peste care reprezinta un pericol pentru sanatatea umana. Desprea acest subiect, in cele ce urmeaza.
Zaharul este aliment de baza, insa se poate trai fara el. In cazul in care, din varii motive nedorite, acest produs nu s-ar mai gasi pe rafturile magazinelor, am avea cu ce sa-l inlocuim. Iata care sunt cei mai sanatosi inlocuitori pentru zaharul rafinat, care, stim cu totii, nu e tocmai bun pentru organism, mai ales in cantitati exagerat de mari.
Ananasul este un fruct exotic, care se gaseste frecvent in magazinele de la noi, mai ales in hipermarketuri. Pe langa gustul aparte, acest fruct carnos este foarte sanatos. Mai jos iti prezentam beneficiile consumului de ananas, dar si o reteta de suc ce are la baza acest fruct minunat.
Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim sa cauti doar miere naturala, cea care are cu adevarat proprietati uimitoare pentru organism. Iar daca ai acces la produsele unui apicultor, ar trebui sa stii ca exista si alte produse din stup foarte benefice pentru organism!
Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar, dar ofera mai multa valoare nutritiva sub forma de vitamine si fibre. Asadar, macar ocazional e de preferat sa inlocuiesti zaharul clasic cu cel pe care ti-l ofera diferitele fructe! Despre toate acestea, in materialul de mai jos.
Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata ar trebui sa ne usureze situatia, atunci cand facem cumparaturi. In realitate, ne-o ingreuneaza, deoarece nu suntem mereu capabili sa alegem produsele cele mai proaspete.
Japonia este pe primul loc in lume la speranta de viata! Daca durata medie de viata in Elvetia este de aproximativ 83,4 ani, in Tara Soarelui Rasare aceasta atinge 84,3 ani! Totusi, pentru japonezi, stilul de viata sanatos este pe primul plan! Altfel spus, traieste sanatos si vei fi fericit/a si longeviv/a!
Ai trecut de 50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In egala masura, insa, imbatranirea poate aduce probleme de ordin psihic si fizic. Asta mai ales daca nu ai un stil de viata sanatos. Altfel spus, dupa 50 ani trebuie sa fii atent/a la obiceiurile cotidiene. In fond, imbatranirea nu trebuie sa insemne un declin al sanatatii.
Nu doar calitatea alimentelor este importanta pentru o sanatate de fier, ci si momentul cand alegi sa mananci. Mesele regulate si gustarile bine echilibrate sunt cheia pentru o buna functionare a aparatului digestiv. Si mai exista un aspect important de care putini tinem cont: consumarea alimentelor in momentele potrivite!
Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai decent spre ridicat. Spre exemplu, in cea mai dezvoltata tara a lumii, SUA, 40% din alimente sunt aruncate in fiecare an! De vina, in principal, este eticheta produsului. Odata ce o persoana observa ca data de expirare a trecut este tentata sa arunce respectivul aliment la gunoi.
Turmericul este un condiment aparut in Asia si devenit foarte popular in intreaga lume. Desi nu vei gasi, inca, in dictionarul limbii romane cuvantul turmeric, el este foarte utilizat in tara noastra! Condimentul de culoare galben stralucitor este obtinut din radacinile uscate ale plantei asiatice Curcuma longa.
Orice gospodina/gospodar are in bucataria sa macar o punga de faina. Ii va folosi pentru diverse preparate, precum painea de casa, taiteii sau chiar prajitura preferata. Stim, insa, cum sa alegem faina potrivita nevoilor noastre? Pentru ca da, faina nu e toata la fel! Exista tipuri de faina, fiecare buna pentru un anumit preparat!
Mierea de albine reprezinta un deliciu culinar si o adevarata minune pentru sanatatea organismului uman. Asta daca e naturala...Daca e falsificata, poate chiar sa dauneze. Trebuie sa stii ca producerea acestei delicatese reprezinta un proces complex, pentru care albinele si apicultorii muncesc mult si bine.
Somonul este un peste care face parte din familia Salmonidae, fiind inrudit cu pastravul, morunul si lipanul. Este originar din afluentii Atlanticului de Nord (genul Salmo) si Oceanului Pacific (genul Oncorhynchus).
Cele mai citite
Abonare