Unele sacouri au deja butoniera pe rever dar, sunt cazuri in care nu este facuta butoniera iar pentru a putea avea una, trebuie apelat la un croitor.
Iata cum poti sa faci o butoniera, acasa, fara sa mai dai bani pe la atelierele de croitorie.
In realizarea unei butoniere, ai nevoie de urmatoarele lucruri:
- un boboc mediu de trandafir
- cateva frunze
- 2-3 floricele care sa fie adaugate trandafirului
- 2 panglici de 15 cm lungime de culoare diferita
- panglica de flori
- foarfece
- spray adeziv
- un ac mare de siguranta (sau ac cu gamalie)
Mai intai alege florile pentru butoniera; perfecta pentru reverul sacoului este cala, trandafirul, orhidea sau frezia dar, conditia ca aspectul final sa fie apreciat este ca floarea aleasa sa fie de mica dimensiune.
Se scurteaza cozile pentru ca acestea sa aiba maxim 7 cm lungime; lungimea cozii se va mai scurta dupa ce floarea va fi pusa la butoniera.
Se iau 2-3 frunze si se aseaza una langa alta, ca un soi de suport pentru butoniera; se leaga codita frunzelor, in intregime, cu panglica de flori.
Se pun impreuna florile si se aseaza peste frunze, in mijlocul acestora si li se leaga, cu panglica, coditele, pentru a nu se imprastia.
Cu ajutorul panglicii se poate realiza o funda pentru a decora butoniera sau un nod pentru un aspect original.
Se da cu spray pentru a se intari si florile dar si panglicile.
Se baga acul de siguranta (sau un ac de gamalie) prin rever si prin coditele florilor astfel incat butoniera sa nu se miste sau sa cada.
Butonierele sunt de obicei purtate la anumite ocazii speciale, la o nunta sau la o serata si trebuie sa contrasteze cu sacoul sau costumul imbracat; daca acesta este inchis la culoare atunci butoniera ar trebui sa fie in culori vii, deschise. Cele mai apreciate butoniere sunt cele din flori naturale, simple si elegante.