Cum se iau masurile pentru o camasa barbateasca

 Cum se iau masurile pentru o camasa barbateasca

Camasile barbatesti sunt disponibile in diferite marimi, de la XS la 6XL. Iata cum trebuie sa va luati masurile, pentru a stii ce marime purtati la camasa:

Lucruri necesare:
• Un metru de croitorie
• O oglinda mare de perete
• Un creion/pix
• O foaie
• O persoana care sa va ajute (optiona)

Stati in fata unei oglinzi mari, de perete si rugati pe cineva sa va ajute sa va luati masurile pentru camasa. Aveti grija sa nu strangeti metrul de croitorie prea tare, astfel incat camasa sa nu fie prea stramta pe corp.

Masurararea marimii gulerului

Infasurati metrul de croitorie in jurul partii celei mai groase a gatului si introduceti 2 degete intre acesta si gat, pentru ca gulerul camasii sa nu fie prea stramt si sa va permita sa va miscati in voie. Puneti degetul pe metrul de croitorie si notati-va masura gulerului.

Masurarea lungimii manecii
Tineti un brat in lateralul corpului, cat mai relaxat si masurati, cu ajutorul metrului de croitorie, cati centimetri se afla intre baza omoplatului si incheietura mainii, pentru a lua masura manecii.

Masurarea pieptului
Puneti metrul de croitorie la subrat si infasurati-l in jurul pieptului si al spatelui, pentru a va lua masura camasii in aceasta zona. Nu strangeti metrul prea tare si aveti grija sa lasati cativa centimetri in plus, pentru a putea respira usor cand imbracati camasa.

Dupa ce va luati masurile, puteti cumpara o camasa, avand grija sa urmati si pasii urmatori:

• Incheiati-va camasa la gat si introduceti 2 degete in interiorul gulerului. Daca puteti face acest lucru, camasa vi se potriveste. Daca puteti introduce 3 degete, camasa va este prea mare.

• Luati un sacou sau o geaca peste camasa, pentru a vedea daca va acopera cu totul gulerul si partea de jos a camasii, caz in care aceasta vi se potriveste perfect.

• Verificati daca manecile camasii va acopera incheieturile de la mana si va ajung pana la baza degetului mare, caz in care camasa are marimea potrivita.

• Atunci cand purtati un sacou sau o geaca peste camasa, va puteti da seama ca aceasta vi se potriveste, daca manecile camasii depasesc cu aproximativ 2-3 cm, manecile sacoului sau ale gecii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna vine cu temperaturi scazute si cu disconfort termic. E vremea hainelor groase. De exemplu, a unui...
Combinatia de culori e importanta cand vine vorba despre tinuta! Nu conteaza daca esti femeie sau barbat!...
Regele Henric al VIII-lea si faraonul Tutankhamon. Ce au in comun cei doi mari lideri? Pe langa...