Stii buzunarul mic de la blugi? N-ai sa crezi pentru ce a fost creat

Stii buzunarul mic de la blugi? N-ai sa crezi pentru ce a fost creat

Orice roman a purtat, probabil, macar o data in viata o pereche de jeansi sau de blugi, asa cum ii stim noi mai bine. Majoritatea acestor pantaloni au un buzunar mic deasupra buzunarului mare din partea dreapta.

Probabil, nu te-a interesat niciodata pentru ce a fost creat acel al cincilea buzunar, asa cum ii spun specialistii. Daca ai fost curios, dar nu ai gasit un raspuns, astazi ti-l oferim.

Originea. Primii blugi au aparut in 1853 si au fost creati de Levi Strauss pentru minerii care cautau aur. Acesti pantaloni aveau un material dur si rezistent, iar buzunarul mic avea o intrebuintare clara: in acel loc se puneau pepitele de aur pe care minerii le gaseau; o masura impotriva potentialelor pierderi.

In prezent. Buzunarul cel mic si stramt a ramas la locul sau si in zilele noastre, mai ales in cazul blugilor pentru barbati. Aparent, n-are vreo utilitate, insa cei mai multi fumatori ne contrazic: acolo e locul ideal pentru o bricheta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice roman a purtat, probabil, macar o data in viata o pereche de jeansi sau de blugi,...
Canicula ne face tuturor mari probleme. Disconfortul termic si riscul de imbolnavire sunt principalele pericole. Si cand...
Se spune ca femeile sunt mai complexate decat barbatii. Poate doar la nivel declarativ! In realitate, are...