Stii buzunarul mic de la blugi? N-ai sa crezi pentru ce a fost creat

Stii buzunarul mic de la blugi? N-ai sa crezi pentru ce a fost creat

Orice roman a purtat, probabil, macar o data in viata o pereche de jeansi sau de blugi, asa cum ii stim noi mai bine. Majoritatea acestor pantaloni au un buzunar mic deasupra buzunarului mare din partea dreapta.

Probabil, nu te-a interesat niciodata pentru ce a fost creat acel al cincilea buzunar, asa cum ii spun specialistii. Daca ai fost curios, dar nu ai gasit un raspuns, astazi ti-l oferim.

Originea. Primii blugi au aparut in 1853 si au fost creati de Levi Strauss pentru minerii care cautau aur. Acesti pantaloni aveau un material dur si rezistent, iar buzunarul mic avea o intrebuintare clara: in acel loc se puneau pepitele de aur pe care minerii le gaseau; o masura impotriva potentialelor pierderi.

In prezent. Buzunarul cel mic si stramt a ramas la locul sau si in zilele noastre, mai ales in cazul blugilor pentru barbati. Aparent, n-are vreo utilitate, insa cei mai multi fumatori ne contrazic: acolo e locul ideal pentru o bricheta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Secolul in care ne aflam este ideal pentru experimentarea stilului vestimentar, deoarece ai posibilitatea sa combini multe...
Barba este considerata a fi un semn de masculinitate, putere, forta si intelepciune. Cu toate acestea, in...
Moda este facuta pentru a fi incalcata, insa trebuie incalcata corect. Stim. Pare un nonsens, dar nu...