10 lucruri cotidiene pe care nu ar trebui sa le mai facem

10 lucruri cotidiene pe care nu ar trebui sa le mai facem

Exista unele lucruri pe care le facem aproape in fiecare zi fara sa ne gandim de doua ori inainte: procedam sau nu corect? Obisnuinta e mare, vorba aia! De exemplu, folosim toaleta intr-un anumit mod sau asezam produsele in frigider asa cum ne place. Trebuie sa stii, insa, ca multe dintre rutine sunt gresite!

10 lucruri cotidiene pe care nu ar trebui sa le mai facem:

Hartie igienica pe capacul WC-ului. Hartia igienica nu ajuta la combaterea germenilor prezenti pe toaleta, asa cum multa lume crede. Ea absoarbe umezeala, ceea ce se traduce printr-un loc propice pentru reproducerea microbilor. Pielea umana, in schimb, are capacitatea de a lupta impotriva germenilor! E necesar sa verifici doua aspecte: 1. capacul toaletei sa fie uscat; 2. pielea de pe solduri si fese, care nu trebuie sa prezinte rani deschise. Daca nu esti sigur/a, igienizeaza capacul si fa-ti treaba din pozitia ghemuit.

Detergent suplimentar in masina de spalat. Multi oameni cred ca, daca pun mai mult detergent in masina de spalat, rufele mai murdare se vor curata mai bine. Gresit! Petele pot chiar rezista mai bine in aceste conditii! Explicatia? Volumul de spuma produs de detergent poate crea o bariera in calea apei care nu va mai curata, astfel, cum trebuie murdaria. Pentru rezultate ideale, este mai bine sa folosesti cantitatea de detergent recomandata de producator. Citeste, asadar, ambalajul!

Tragerea apei fara a lasa capacul de toaleta. Pune capacul (si partea superioara) inainte de a trage apa! De ce sa faci asta? Apa curata se amesteca cu apa contaminata, iar capacul actioneaza ca un baraj impotriva stropilor care s-ar putea imprastia in afara WC-ului.

Folosirea buretelui de vase fara igienizare. Buretele de vase curata, dar, la randul sau, are nevoie de curatare. La 3-4 zile ar trebui sa dezinfectezi acest obiect de bucatarie. Altfel, bacteriile se vor raspandi pe vase si pe alte ustensile. Introdu, asadar, buretele in apa clocotita pentru 5 minute! Nu uita, de asemenea, sa il schimbi cu unul nou la maximum o luna!

Dezorganizare in frigider. Frigiderul poate fi un teren propice pentru microbi, daca alimentele din interior nu sunt curatate corespunzator in prealabil. Curata/schimba ambalajele inainte de a le introduce in frigider! De asemenea, ai grija sa pui carnea separat de alte grupe de alimente, astfel incat microbii sa nu se raspandeasca.

Atingerea frecventa a fetei. O parte a igienei de baza este despre evitarea raspandirii bacteriilor in organism. De aceea se recomanda evitarea atingerii fetei cu mainile, in special a ochilor si a nasului. Daca simti nevoia sa faci asta, spala-te mai intai pe maini cu apa si sapun sau foloseste niste gel dezinfectant(daca nu ai sursa de apa la indemana).

Incarcarea telefonului mobil peste noapte. Potrivit expertilor din domeniul telefoniei, incarcarea mobilului pentru o perioada lunga de timp poate duce la distrugerea mai rapida a bateriei. Acumulatorul telefonului mobil ar trebui sa fie incarcat la 30-50%, pentru a-i prelungi viata. Asadar, evita incarcarea la maximum a bateriei. Tine la tine un incarcator portabil pentru a incarca doar telefonul cand e necesar.

Nefolosirea unei linguri pentru paste. Multi au o lingura pentru paste acasa. Putini stiu, insa, cum se foloseste. Gaura din mijloc este destinata masurarii unei portii. Mai exact, introdu pastele prin gaura. Odata ce aceasta s-a umplut, inseamna ca ai folosit deja cantitatea pentru o portie!

Spalarea dintilor prea rar sau prea des. Stomatologii recomanda spalarea pe dinti de minimum 2 ori pe zi si de maximum 3 ori in aceeasi perioada. Un periaj ar trebui, de asemenea, sa dureze intre 2-4 minute! Daca te speli prea rar, incurajezi acumularea placii bacteriene. In schimb, daca te speli prea des, vei afecta smaltul dentar!

Asezarea produselor lactate pe usa frigiderului. Usa frigiderului pare a fi raftul ideal pentru depozitarea laptelui si a oualor. In realitate, nu e deloc asa! In aceasta zona, aerul este mai cald, din cauza temperaturilor fluctuante cretae de deschiderea si inchiderea frigiderului! Asadar, nu depozita pe usa frigiderului alimente cu un grad ridicat de perisabilitate, predispuse la o alterare rapida!

Citeste si: Lucruri comune care te pot scoate din situatii dificile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Asocierea iepurasului cu Paștele are radacini stravechi, care combina traditii pagane si crestine. Iata pe scurt cum...
Traditiile de Paște in Romania sunt bogate, variate si adanc inradacinate in cultura populara. Ele difera putin...
Traditia ciocnirii oualor de Paste are origini vechi si se regaseste in multe culturi crestine, fiind un...