8 semne manuale pe care oricine ar trebui sa le cunoasca

8 semne manuale pe care oricine ar trebui sa le cunoasca

Gestica mainilor poate fi esentiala, in anumite momente. Cand esti in pericol, cand trebuie sa transmiti ceva important si nu poti vorbi, din varii motive sau cand te afli in trafic. Sunt doar 3 exemple de gesturi ale mainilor pe care oricine ar trebui sa le ia in seama. De fapt, cele mai multe studii au aratat ca semnele facute cu mainile ne pot reflecta gandurile, ii pot ajuta pe ceilalti sa ne inteleaga mai bine si chiar pot inlocui comunicarea verbala!

8 semne manuale(facute cu ajutorul mainilor) pe care oricine ar trebui sa le cunoasca:

Semnul pentru ajutor. Daca se intampla sa te afli intr-un loc pustiu, singur si fara ajutor, un singur gest te poate salva. Flutura AMBELE MAINI, daca vezi un avion sau un vapor in larg. Daca faci semn cu o singura mana, gestul ar putea fi interpretat ca un simplu salut.

Semnul pentru violenta domestica. Daca esti abuzat/a si nu poti comunica verbal unui potential salvator, deoarece te afli in preajma abuzatorului, e suficient sa faci un gest cu mana! Strange incet pumnul, introducand degetul mare in palma, sub celelalte degete! Poti afisa acest semnal atunci cand vorbesti fata in fata cu cineva sau printr-un apel video.

Semnal pentru oprire. Semnalul manual pentru oprire este important atunci cand conduci o masina sau atunci cand mergi cu bicicleta in oras. Semnalul e eficient, daca nu mai ai posibilitatea sa semnalizezi clasic, cu ajutorul semnalelor luminoase ale automobilului(poate acestea s-au defectat instant). Astfel,in momentul in care incetinesti, scoate bratul pe geam si lasa-l sa curga, cu palma deschisa si varfurile degetelor spre pamant. Soferul din spatele tau va intelege intentia ta de a te opri si va incetini la randul sau.

Semnal pentru intoarcere. Acest gest este eficient tot in cazul in care semnalele luminoase ale masinii nu mai functioneaza! Daca doresti sa virezi la stanga, scoate bratul pe geama si tine-l orizontal, drept. Daca vrei sa faci la dreapta, scoate bratul pe geam si ridica-l cu palma deschisa si degetele spre cer.

Semnal pentru acord. Daca porti o comunicare si nu vrei sa intrerupi interlocutorul, dar doresti, in acelasi timp, sa iti dai acordul cu privire la cele spuse de acesta, ai la indemana un gest simplu: ridica palma, in timp ce tii degetul mic si degetul mare intinse, iar pe celelalte 3 le strangi in palma.

Semnul in discursuri. Cand faci o prezentare, conteaza cum iti folosesti cuvintele, dar si mainile! Pentru a construi rapid increderea, ridica mainile in lateral, cu palmele deschise si orientate in sus. Acest gest are, de obicei, un efect pozitiv asupra oamenilor.

Semnul pentru ajutarea unei persoane fara auz. Cand te intalnesti cu o persoana dezorientata, care nu aude, e bine sa stii semnul de ajutor pentru suzi. Inchide mana stanga cu degetul mare in afara si indreptat in sus(la fel ca in cazul semnului ok). Apoi, aseaza mana stanga deasupra palmei intinse de la mana dreapta. In aceasta combinatie, du mainile in fata pieptului.

Semnul intr-un interviu de angajare. Trebuie sa fii cea mai buna versiune a ta atunci cand mergi la un interviu de angajare, iar acest lucru poate fi foarte stresant. Pentru a oferi senzatia ca ai incredere in fortele proprii, foloseste palmele si degetele in forma de clopotel. Mai exact, fixeaza mainile in zona pieptului(fara sa atingi zona) si uneste degetele de la maini(palma in palma).

Citeste si: Cum sa ai grija de tine. 5 semne ca esti intr-o relatie cu un psihopat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pseudoperonospora cubensis sau mana curcubitaceelor este boala cea mai raspandita la castraveti. Netratata, mana poate distruge recolta,...
Vrei sa culegi rosii frumoase si sanatoase? Daca nu ai suficienta experienta in gradinarit, trebuie sa stii...
Fertilizarea pe baza de solutii chimice nu e solutia cea mai buna pentru gradina ta! Daca vrei...