Cum sa transformi imprimarea palmelor in arta

Cum sa transformi imprimarea palmelor in arta

Imprimarea palmelor este o activitate creativa pentru copii si adulti, ce poate fi transformata in arta, dupa cum urmeaza:

Stabiliti scopul unui astfel de proiect. Puteti face un singur tablou, cu palmele copilulului imprimate, pentru a-l oferi bunicilor sau altor rude sau puteti crea mai multe tablouri, urmarind evolutia in timp a mainilor micutului.

Alegeti un design. Puteti decora amprentele palmelor unui copil, transformandu-le in pesti care inoata sau in literele alfabetului, de exemplu.

Aflati daca copilul doreste sa participe in acest proiect. Chiar daca aparent este un lucru usor, unii copii nu doresc sa faca asa ceva, imprimarea palmelor devenind astfel o corvoada pentru ei, caz in care nu trebuie obligati.

Alegeti un moment al zilei in care copilul este odihnit, satul si fericit, deoarece va fi mult mai deschis spre participare.

Puneti la indemana toate lucrurile necesare pentru realizarea acestui proiect. Turnati vopseaua in boluri diferite, in functie de culori si aveti grija sa aveti cat mai multe prosoape si apa in apropiere, pentru a putea sterge urmele sau petele de vopsea.

Gasiti un loc unde sa faceti tabloul. Masa din gradina sau cea din bucatarie, acoperite cu ziare sunt ideale pentru un asemenea proiect artistic.

Explicati-i copilului pasii proiectului si care va fi contributia sa, daca doriti sa-l implicati activ in realizarea unui asemenea tablou.

Aplicati vopseaua uniform pe palmele copilului, cu o pensula, in loc sa i le introduceti intr-un bol cu vopsea.

Ghidati mainile copilului pe hartie, panza sau pe baza de lemn, apasandu-i usor palmele, pentru a se imprima in mod corespunzator. Rugati copilul sa tina mainile nemiscate cateva secunde si apoi ridicati-i-le cu grija.  

Permiteti vopselei sa se usuce, in functie de timpul indicat pe ambalaj.

Decorati amprentele palmelor cu ajutorul unui design la alegere. Folositi un marker pentru a desena fete, aripi, aripioare dorsale, maini, picioare, etc. pentru a ilustra diferite creaturi, pornind de la palmele imprimate. Puteti de asemenea adauga diferite peisaje. Desenati un sablon de fundal in jurul palmelor imprimate, folosind culori neon si linii deschise la culoare. Creati elemente de arta moderna, transformand palmele imprimate in imitatii ale unor astfel de lucrari.

Sfaturi:

- Decorati tablourile cu sclipici, pene, paiete sau alte obiecte similare.
- Folositi vopsea si materiale non-toxice.
- Permiteti-le copiilor sa decoreze palmele imprimate cum doresc, dand frau liber imaginatiei lor.
- Oferiti un plus de stralucire tablourilor, amestecand vopseaua cu sclipici.

Lucruri necesare:

- Vopsea
- Panza/ hartie/ tablie de lemn
- Obiecte decorative (paiete, pene, sclipici, etc)
- Pensule.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Faptul ca arati aproape tot ce ai, nu te va face mai atragatoare pentru un barbat. Chiar...
Ai renovat casa? Probabil ca rasufli mai usor, insa nu e totul gata. Mai ai de curatat...
Una dintre schimbarile de look la indemana oricui este vopsirea parului. Parul roscat atrage atentia tuturor, insa...