Cum sa transformi stiintele exacte in ceva distractiv pentru copii

Cum sa transformi stiintele exacte in ceva distractiv pentru copii

Stiintele exacte se afla peste tot in jurul nostru: in bucatarie, in parc sau in autobuz.

Iata cum puteti transforma stiintele exacte in ceva distractiv pentru copii, prin intermediul unor activitati:

Inventati retete culinare. Bucataria este un loc ideal, in care copiii pot invata despre schimbarile fizice ale ingredientelor. Incurajati-va copiii sa faca prajituri si sa-si creeze propriile retete, pe care sa le scrie intr-o carte de bucate. Lasati-i sa decida ce ingrediente sa foloseasca si ce cantitati. Stiinta inseamna experimentare. Dupa ce gustati prajiturile, decideti impreuna cu copiii ce imbunatatiri puteti aduce la retete si incercati sa le faceti din nou.

Lasati copiii sa sape pamanatul, cu ajutorul unei lopeti de plastic sau a unei linguri de metal. Astfel acestia se vor distra in timp ce descopera diferitele tipuri de sol si pietre, din zona respectiva. Mai mult, copiii pot descoperi ce vietati traiesc in pamant, scotand la iveala detectivul din ei. 

Faceti avioane din hartie. Astfel, cu ajutorul unor simple coli de hartie si a unui spatiu restrans dintr-o incapere, veti putea experimenta felul in care obiectele plutesc in aer.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate,...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...