Ce pot dezvalui lucrurile marunte despre tine

Ce pot dezvalui  lucrurile marunte despre tine

Nu constientizam, intotdeauna, ca lucrurile marunte ne pot dezvalui adevarata esenta. Poate parea ciudat, dar micile actiuni de zi cu pot spune multe despre personalitatea unui om. Exista studii amanuntite in aceasta zona a psihologiei! Sigur ca fiecare om poseda particularitatile sale, asa ca nu e obligatoriu sa te incadrezi, cu exactitate, intr-un anumit tipar. Totusi, s-ar putea sa te regasesti intr-una dintre situatiile de mai jos!

Ce pot dezvalui lucrurile marunte despre tine:

1. Arta. Atitudinea fata de arta in toate manifestarile sale poate dezvalui multe despre natura unei persoane. Oamenii carora le place poezia, merg la opera sau sunt implicati in fenomene artistice sunt mai sociabili si deschisi la tot ce este nou. In schimb, cei care ignora arta sunt mai distanti, mai putin capabili sa relationeze si mai inchistati in propriile lor lumi!

2. Treburi casnice. Oamenii care fac treburile casnice cu placere sunt interesati de fericirea celor din jur. De aceea prefera sa lucreze prin casa si nu sa se planga ca e dificil sau ca nu au timp de una si de alta! Ei sunt, adesea, introvertiti. La polul opus, extravertitii nu se omoara cu treburile casnice, preferand sa se odihneasca sau sa se intalneasca cu prietenii.

3. Preferinte muzicale. Genul preferat le poate dezvalui altora particularitatile psihicului tau, deoarece muzica are un efect pe termen lung asupra creierului. Persoanele care prefera muzica trista sau agresiva pentru a-si exprima emotiile sunt, de obicei, nelinistite si nervoase. In schimb, cei care prefera muzica vesela/linistita sunt mai fericiti. Pana la urma e logic: insusi procesul de a asculta o astfel de muzica imbunatateste starea de spirit!

4. Vocabular. Cuvintele pe care le folosim in viata de zi cu zi ne caracterizeaza personalitatea. Nu conteaza daca le graim sau daca le scriem! Persoanele anxioase si instabile din punct de vedere emotional folosesc, in genere, cuvinte legate de emotii negative. Extravertitii prefera cuvintele care descriu emotii pozitive. Oamenii constiinticiosi folosesc mai des cuvintele legate de realizari, iar oamenii cu orizonturi largi(open-minded) aleg, adesea, expresii sofisticate.

5. Obiceiuri alimentare. Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cine esti! Da. Preferintele alimentare pot spune suficient despre natura unei persoane. De exemplu, oamenii impulsivi, mai putin deschisi si mai putin constiinciosi prefera vinul dulce si mananca foarte rar fructe. In schimb, oamenii dschisi la minte, calmi si cu un puternic simt al raspunderii beau, de obicie, un vin sec si includ diverse fructe in alimentatie

6. Dorinta de a purta ceas. Oamenii care poarta ceasuri cel putin un an sunt, de obicei, mai punctuali si mai constiinciosi decat cei care nu poarta acest accesoriu. De asemenea, persoanele care poarta ceas pot fi introvertite, dar stabile din punct de vedere emotional. La polul opus, persoanele fara ceas la mana pot fi mai putin stabile din punct de vedere emotional.

7. Cumparaturi. Din punct de vedere pishologic, exista doua mari categorii de cumparatori: 1. cei care stuadiaza produsul in amanunt, pana il cumpara; 2. cei care cumpara instinctual, fara sa se intereseze prea mult despre produsul respectiv. Din prima categorie, fac parte persoanele foarte curioase, carora nu le place sa lase ceva la voia intamplarii!Din cea de a doua categorie, disntingem persoanele superficiale/frivole, carora nu le plac detaliile. Extrapoland, aceste doua tipare comportamentale isi fac simtita prezenta si in alte situatii de viata. De exemplu, curiosii iti vor asculta cu atentie si fara sa te intrerupa deranjant povestea de viata. Ceilalti, adica superficialii, nu vor fi prea interesati de intamplarea ta, facand tot posibilul sa se indeparteze cat mai repede.

Citeste si: Ce dezvaluie felul in care mergi despre personalitate

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obisnuintele, de orice fel ar fi ele, se creeaza in timp, de-a lungul anilor. Este vorba despre...
Situatiile dificile apar, de obicei, cand ti-e lumea mai draga! In orice caz, vin neanuntate. Cum iesi...
Diferitele desene pe care le mazgalim inconstient in timp ce vorbim cu cineva la telefon sau in...