Suferi sau nu de un complex de inferioritate? Semnele astea te lamuresc

Suferi sau nu de un complex de inferioritate? Semnele astea te lamuresc

Complexul de inferioritate e foarte raspandit in intreaga lume. Acesta se instaleaza, de obicei, in copilarie si nu este greu de observat in comportamentul uman.

Semne care arata ca suferi de un complex de inferioritate:

1. Nevoia continua de apreciere. Aceasta dorinta implantata in subconstient are radacini in copilarie, in anii in care parintii nu au vrut sau nu au putut sa te aprecieze suficient. Daca toata ziua buna-ziua simti nevoia de a fi laudat, la job, printre prieteni sau in familie, e foarte posibil sa suferi de complex de inferioritate.

2. Sensibilitatea crescuta la opiniile celorlalti. Orice parere din jur are legatura cu tine? Iei totul personal? Suferi de un complex de inferioritate.

3. Neacceptarea criticii constructive. Sigur, e greu pentru oricine sa poata accepta critica. Atunci cand critica are in spate argumente si e insotita de un sfat logic, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a te declara foarte deranjat. Nu poti face asta? Complexul de inferioritate e de vina.

4. Punerea nevoilor personale in ultimul plan. Cei care sufera de un complex de inferioritate nu sunt capabili sa isi canalizeze resursele asupra propriilor nevoi. Ii pui pe ceilalti inaintea ta, intotdeauna? Ar putea parea ca esti un om bun, cu suflet mare. In realitate(nu ca nu ai fi un om bun), complexul de inferioritate determina acest comportament. O persoana echilibrata realizeaza ca nu exista nimic mai important decat sinele. Daca tu esti multumit, fericit si ceilalti ar putea trai aceste sentimente in jurul tau.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nimeni nu doreste sa aiba in preajma persoane false, mincinoase. Dar cum facem selectia? Cum ne ferim...
Psihologii folosesc, adesea, teste cu imagini ambigue pentru a evalua personalitatea unui om. Astazi, iti prezentam un...
Somnul insuficient este o problema la scara larga in societatea moderna. Cel putin asta stim de la...