Cum sa ajuti o persoana cu stima de sine scazuta

Cum sa ajuti o persoana cu stima de sine scazuta

Stima de sine reprezinta o trasatura de personalitate in raport cu valoarea pe care un individ o atribuie persoanei sale, fiind de mai multe tipuri: inalta, scazuta, bazata pe sentimentul de competenta sau sub forma de auto-valorizare. Iata cum puteti ajuta o persoana cu stima de sine scazuta:

Daca aveti un prieten aflat in aceasta situatie, incercati sa empatizati cat mai mult cu acesta, ascultandu-i problemele si vorbindu-i din inima, pentru a-l putea face sa depaseasca aceasta stare emotionala temporara.

Evitati sa-i spuneti unei persoane cu stima de sine scazuta cum sa gandeasca, deoarece riscati s-o indepartati. In schimb, incercati s-o sustineti si sa o incurajati sa se respecte mai mult pe sine, pentru ceea ce este, oferindu-i modelul vostru de viata.

Puteti, de asemenea, sa incercati sa ajutati o persoana cu stima de sine scazuta, sa-si rezolve problemele, facand-o sa priveasca lucrurile dintr-o alta perspectiva si incurajand-o sa dea frau liber emotiilor negative.

O alta metoda prin care va puteti ajuta un prieten sa-si creasca stima de sine este aceea de a face voluntariat impreuna, incurajandu-l si ajutandu-l sa-i ajute pe altii, pentru a se simti mai bine in raport cu propria persoana.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Invidia reprezinta o traire greu de controlat. Cu o componenta educationala decisiva(invidia se dezvolta in primi ani...
Pestele e o delicatese, dar si un aliment periculos, daca nu stii cum sa-l consumi. Un moment...
Oamenii de stiinta care se ocupa de comportamentul uman afirma ca exista o legatura directa intre caracterul...