Daca aveti un prieten aflat in aceasta situatie, incercati sa empatizati cat mai mult cu acesta, ascultandu-i problemele si vorbindu-i din inima, pentru a-l putea face sa depaseasca aceasta stare emotionala temporara.
Evitati sa-i spuneti unei persoane cu stima de sine scazuta cum sa gandeasca, deoarece riscati s-o indepartati. In schimb, incercati s-o sustineti si sa o incurajati sa se respecte mai mult pe sine, pentru ceea ce este, oferindu-i modelul vostru de viata.
Puteti, de asemenea, sa incercati sa ajutati o persoana cu stima de sine scazuta, sa-si rezolve problemele, facand-o sa priveasca lucrurile dintr-o alta perspectiva si incurajand-o sa dea frau liber emotiilor negative.
O alta metoda prin care va puteti ajuta un prieten sa-si creasca stima de sine este aceea de a face voluntariat impreuna, incurajandu-l si ajutandu-l sa-i ajute pe altii, pentru a se simti mai bine in raport cu propria persoana.
Transformati-va in confidentul unei persoane aflata in aceasta situatie, oferindu-i increderea necesara de a vorbi liber despre propriile sentimente si ajutand-o sa descopere cauza stimei de sine scazute.
Sugerati-i unui prieten cu stima de sine scazuta sa-si schimbe tonul vocii interioare intr-unul pozitiv, invatandu-l cum sa nu mai aiba emotii negative fata de propria persoana.
Daca nicio metoda nu da roade, sugerati-i persoanei aflata in aceasta situatie sa apeleze la un psiholog specializat pe problemele comportamentale si terapie psihodinamica, care sa o ajute sa-si creasca stima de sine.