Cum sa folosesti prezervativul pentru femei

Cum sa folosesti prezervativul pentru femei

Prezervativul pentru femei(intern, feminin), la fel ca prezervativul clasic, are rolul de a preveni sarcina in timpul actului sexual, scazand, in acelasi timp, riscul de transmitere a bolilor sexuale. Daca este utilizat corect, prezervativul pentru femei are o eficienta sporita: doar 5 femei din 100 raman gravide, dupa utilizarea sistematica a acestei metode contraceptive!

Avantajele utilizarii prezervativului pentru femei:

- nu necesita reteta, fiind astfel usor de obtinut din farmacii si hipermarketuri;

- permit oamenilor sa imparta responsabilitatea prevenirii infectiilor;

- nu afecteaza hormonii, asa cum se intampla, uneori, in cazul pilulelor anticonceptionale;

- ramane fixat si dupa ce barbatul si-a pierdut erectia. Asta inseamna ca nu trebuie schimbat dupa acea pauza nedorita;

- poate imbunatati experienta sexuala. Inelul extern al prezervativului stimuleaza clitorisul in timpul actului sexual vaginal;

- este realizat din poliuretan si nu din latex, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat de persoanele alergice la latex;

- poate fi introdus cu pana la cateva ore inainte de actul sexual;

- poti folosi baia in timp ce prezervativul este introdus.

Dezavantajele utilizarii prezervativului pentru femei:

- poate irita vaginul, vulva, penisul sau anusul (daca este utilizat pe cale anala);

- poate aluneca in vagin, in timpul actului sexual;

- poate fi dificil de introdus, mai ales daca esti incepatoare;

- poate crea un zgomot mai puternic in timpul sexului, fenomen ce poate fi limitat daca aplici mai mult lubrifiant.desi acest lucru poate fi controlat cu mai mult lubrifiant.

Cum functioneaza un prezervativ pemtru femei/intern:

- prezervativul functioneaza la fel ca prezervativul masculin(clasic), dar este introdus in vagin si nu pe un penis. Seamana oarecum cu un prezervativ exterior mare, cu exceptia faptului ca are un inel interior flexibil, care va fi introdus in vagin si un inel exterior care va atarna la aproximativ un centimetru de vagin;

- odata ce prezervativul este aplicat in vagin, persoana isi poate introduce penisul in respectivul prezervativ.

- dupa ejaculare, prezervativul trebuie indepartat;

- prezervativul feminin poate fi introdus eficient in vagin sau anus, iar metoda de inserare este asemanatoare;

- daca se foloseste un prezervativ pentru femei, barbatul nu trebuie sa mai aplice prezervativul clasic! Daca o faci, se va crea frecare intre prezervative, ceea ce poate duce la ruperea lor! Altfel spus, adio contraceptie!

- nu folosi prezervative interne expirate! Verifica data de expirare de pe ambalaj!

Cum sa folosesti prezervativul pentru femei:

1. Exerseaza utilizarea prezervativului pentru femei. Inainte de utilizarea propiu-zisa(act sexual), merita sa strici 2-3 prezervative pentru a exersa procesul. Asta daca esti incepatoare, evident. Introducerea prezervativului va fi simpla, odata ce ai inteles despre ce este vorba.

2. Scoate prezervativul din ambalaj. Odata ce ai stabilit ca prezervativul este gata de utilizare, rupe doar sageata din partea de sus a ambalajului si scoate prezervativul.

3. Aplica spermicid pe exterior. Utilizarea spermicidelor impreuna cu prezervativul feminin poate reduce si mai mult riscul de sarcina. Gasesti astfel de produse in orice farmacie. Prezervativul feminin e deja lubrifiat, insa lubrifierea suplimentara va facilita introducerea si utilizarea prezervativului.

4. Gaseste o pozitie confortabila. Pentru a introduce prezervativul feminin fara stres, e necesar sa cauti pozitia care te avantajeaza. Ar trebui sa adopti pozitia de la aplicarea unui tampon: trebuie sa te simti confortabil si sa ai acces facil la vagin inainte de a introduce prezervativul. Poti incerca pozitia ghemuit sau cu un picior pe scaun, de exemplu.

5. Uneste partile laterale ale inelului interior. Strange inelul interior cu degetele, ca si cum ai tine un creion in mana. Prezervativul va fi putin alunecos din cauza lubrifiantului, asa ca trebuie sa-l apuci cu fermitate inainte de a-l introduce.

6. Introdu prezervativul in vagin. Introdu inelul interior ca pe un tampon. Impinge prezervativul in sus cu degetul .

7. Continua sa impingi prezervativul, pana ce va ajunge la colul uterin. In acel moment, prezervativul se va extinde in mod natural si nu il vei mai simti. Din nou, procesul e asemanator cu cel de introducere a unui tampon: daca inca il simti in interior , atunci inseamna ca nu l-ai introdus corect!

8. Scoate degetul. Asigura-te ca inelul exterior atarna la circa un centimetru in afara vaginului. Daca atarna mai mult, verifica daca inelul interior este intr-adevar introdus corect. Inelul exterior are rolul de a mentine prezervativul la locul sau in timpul raporturilor sexuale.

9. Introdu penisul partenerului in prezervativul feminin. Odata ce ati introdus prezervativul si esti gata de a face sex, partenerul isi poate ghida penisul in inelul exterior.

10. Fa sex. Prezervativul feminin se va misca dintr-o parte in alta, in timpul sexului. E firesc! Odata ce barbatul ejaculeaza, scoate si arunca prezervativul. Daca auzi un zgomot puternic din cauza prezervativului in timpul sexului, aplica mai mult lubrifiant!

Cum sa scoti prezervativul feminin din vagin dupa folosire. Dupa sex, tine de inelul exterior si rasuceste-l putin, cand tragi prezervativul. Ai grija ca sperma sa nu scape in vagin! Arunca prezervativul folosit la cosul de gunoi. Utilizeaza prezervativul pentru femei o singura data!

Citeste si:

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu totii stim pentru ce a fost creat prezervativul. Minti ingenioase, insa, i-au gasit rapid si alte...
Citeste prospectul medicamentului Tri-regol, tablete si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Contraceptie...
Citeste prospectul medicamentului Restovar, tablete uz oral si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...