De ce te doare cotul? Explicatia energoterapeutilor

De ce te doare cotul? Explicatia energoterapeutilor

Ma doare-n cot! sau Te doare-n cot!  Cu siguranta ai auzit si chiar ai folosit aceste expresii macar o data-n viata. Sunt utilizate cu sens figurat, insemnand ca omul respectiv e nepasator, rigid cu privire la cineva sau ceva. Cand te doare cu adevarat in cot, fara provocari fizice, insa, explicatia e legata tot de...rigiditate. Sa vedem cum explica energoterapeutii fenomenul.

De ce te doare in cot? In cazul in care nu te-ai lovit in acea zona si simti tensiune, care usor-usor se transforma in durere, inseamna ca ai dificultati in a accepta o experienta traita, o situatie. Tensiunea aparuta la nivelul bratelor are o legatura directa cu actiunea, cu a face. Practic, vorbim despre un eveniment care nu e pe placul tau sau despre o persoana/mai multe din viata ta care actioneaza in afara sistemului tau de valori. Astfel, apar dificultatile de a actiona.

Cotul exprima, asadar, dificultatea/usurinta cu care cedezi in fata unei presiuni sau a unei actiuni nedorite. E vorba despre articulatia ce face legatura intre constient si inconstient, in ambele sensuri: densificare(de la inconstient spre constient); eliberare (de la constient spre inconstient).

Cotul ofera bratului posibilitatea unei mobilitati multidirectionale, catre toate axele: orizontala si verticala, cu exceptia pozitiei inapoi, invers fata de genunchi, care se pliaza doar inapoi. La acest nivel au loc trecerile de la resentimente, emotii sau idei spre acceptarea lor. Cu cat esti mai mobil in aceasta zona, cu atat esti mai flexibil in raport cu ceilalti sau cu anumite idei ce nu-ti apartin si pe care nu le impartasesti. Daca durerea se manifesta pe cotul drept, dificultatile vin pe linie materna, adica o femeie din viata ta iti impune idei pe care nu le imaprtasesti. Daca problemel sunt la cotul stang, vorbim despre o prezenta masculina nedorita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Asocierea iepurasului cu Paștele are radacini stravechi, care combina traditii pagane si crestine. Iata pe scurt cum...
Traditiile de Paște in Romania sunt bogate, variate si adanc inradacinate in cultura populara. Ele difera putin...
Traditia ciocnirii oualor de Paste are origini vechi si se regaseste in multe culturi crestine, fiind un...