Cum se trateaza sinuzita?

Cum se trateaza sinuzita?

Inflamarea sinusurilor poate cauza dureri de cap, deoarece caile nazale se infunda si apare o durere la nivelul fruntii, a ochilor si a obrajilor.

Daca experimentati aceste simptome, este posibil sa aveti sinuzita.

Iata ce puteti face pentru a scapa de durere, tratand-o, in acelasi timp,

- Aflati cauza durerii. Pentru a preveni agravarea inflamatiei si pentru a evita reaparitia durerilor de cap, ar trebui sa aflati cauza lor. Alergiile si racelile sunt cauzele principale. Daca stiti ca sunteti alergici la animale si praf, evitati-le pe cat puteti.

- Urmati o alimentatie corespunzatoare. Un organism sanatos se vindeca mai repede si face fata mai bine bolilor. Este indicat sa aveti o alimentatie adecvata si sa nu sariti peste mese. Unele mancaruri, cum ar fi produsele de patiserie si painea, pot cauza producerea de mucus in exces, asadar incercati sa le evitati. Este indicat sa beti mult suc proaspat de portocale, deoarece contine multa vitamina C, care ajuta la combaterea racelii si la intarirea sistemului imunitar.

- Hidratati-va corespunzator. Este indicat sa consumati minim 8 pahare de apa pe zi, pentru a va hidrata organismul.

- Odihniti-va. Pe cat posibil este indicat sa stati acasa si sa va odihniti. Daca iesiti din casa va puteti expune la o serie de alergeni, ce va pot inrautati durerile de cap cauzate sinuzita. De asemenea organismul are nevoie de relaxare si de recuperare. Puneti-va o perna in plus la cap, pentru a-l ridica, acest lucru usurandu-va respiratia.

- Beti ceai de menta fierbinte, deoarece aburul ceaiului fierbinte, cu aroma de menta, ajuta la decongestionarea cailor nazale.

- Luati ibuprofen, daca aveti peste 18 ani, pentru a diminua durerea.

- Faceti inhalatii cu aburi. Fierbeti apa intr-o oala, adaugati ulei de eucalipt sau picaturi pentru infuzie si inhalati aburul timp de 10-15 minute. Este indicat sa faceti aceasta de 2 ori pe zi.

- Folositi un spray nazal. Pe langa inhalatiile cu aburi, puteti folosi sprayuri nazale, care sa va ajute la decongestionarea nasului. Cititi instructiunile de folosire si dozajul sprayurilor fara prescriptie medicala.

- Stati departe de ceilalti, deoarece este neplacut sa-i molipsiti pe cei din jur cu raceala sau sinuzita. Acoperiti-va gura si nasul, atunci cand stranutati si spalati-va des pe maini.

- Mergeti la medic. Daca durerea de cap persista mai mult de 2 zile, este indicat sa cereti sfatul unui medic, care va poate consulta si va poate prescrie un tratament. Acest lucru este important, mai ales daca mucusul capata culoarea galbena sau verde, deoarece acestea sunt semne ale unei infectii, ce necesita un tratament cu antibiotice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In sezonul friguros, expunerea indelungata la temperaturi scazute, insotite de umezeala si vant au un efect negativ...
Infectia tractului urinar este cauzata de bacterii, care patrund in vezica urinara sau in rinichi. Desi ati...
Cataracta apare atunci cand cristalinul ochiului devine incetosat si intuneca vederea. La inceput ea poate trece neobservata,...