De ce sunt periculoase antibioticele pentru sanatate?

De ce sunt periculoase antibioticele pentru sanatate?

De fiecare data cand apare in organism o senzatie de disconfort, majoritatea oamenilor se reped la medicamente, fara sa se gandeasca la beneficiile sau reactiile adverse provocate de acestea.

Deoarece antibioticele nu sunt recomandate in orice afectiune, mai ales daca nu au fost prescrise de medic, iata la ce riscuri te expui cand le iei dupa ureche.

Efecte adverse ale antibioticelor asupra sanatatii:

- antibioticele afecteaza sistemul imunitar pe termen lung, incepand cu sistemul digestiv si continuand cu celelalte organe vitale, cum sunt plamanii, ficatul sau rinichii.

- aceste medicamente nocive produc disfunctii fiziologice si scad capacitatea de aparare la nivel celular.

- luate fara prescriptie medicala sau recomandate altei persoane, antibioticele distrug flora intestinala si afecteaza toate tipurile de bacterii prezente in organism, inclusiv pe cele benefice.

- antibioticele produc diverse alergii si infectii la nivelul tractului urinar.

- tratamentul cu antibiotice ataca flora vaginala in cazul femeilor si provoaca aparitia candidozei care se raspandeste uneori pe piele si la nivelul cavitatii bucale.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rulid este un antibiotic indicat pentru infectiile tractului respirator si in infectiile genitale. Indicatii: Infectii ale tractului...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina, flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...