Remedii rapide impotriva racelii

Remedii rapide impotriva racelii

Raceala obisnuita nu este un virus periculos, insa poate crea stari mari de disconfort. Din nefericire, nu exista niciun tratament pentru raceala, aceasta trecand in timp.

Cu toate acestea exista niste remedii, prin care puteti diminua simptomele de scurta durata ale racelii, dupa cum urmeaza:

1

Decongestionarea sinusurilor. Folositi tratamente cu aburi, deoarece acestea sunt foarte folositoare la inlaturarea starilor de ameteala. Caldura din aburi fluidizeaza mucusul si umezeala din apa ajuta la hidratarea cailor respiratorii. Puteti face un dus sau o baie fierbinte, sau puteti face inhalatii, de-asupra unei oale cu apa fierbinte.

Luati expectorante. Aceste medicamente elibereaza sinusurile, prin fluidizarea mucusului si a flegmei. Veti putea astfel sa respirati mai usor si sa va simtiti mai bine.

Suflati-va nasul ori de cate ori simtiti nevoia.

Beti lichide calde. Acestea va dau o stare de bine, eliberand caile respiratorii si amelioreaza durerea din gat.

Folositi sprayuri nazale, deoarece acestea decongestioneaza caile respiratorii.

2

Relaxarea organismului.   

Luati-va cateva zile libere, deoarece daca duceti pe picioare o raceala, continuandu-va rutina obisnuita, aceasta va dura mai mult. Este indicat sa stati in casa, la caldura si sa luati o pauza.

Odihniti-va din plin. Atunci cand sunteti raciti, organismul se lupta cu virusi si are nevoie de cat mai multa energie pentru a se vindeca. Daca veti intreprinde diferite activitati fizice, atunci va veti prelungi raceala si va veti simti si mai rau. Dormiti cel putin 8 ore pe noapte si incercati sa dormiti si in timpul zilei.

Stati la caldura, acest lucru ducand la o vindecare mai rapida a racelii.
Consumati multe lichide. Beti multa apa, ceaiuri calde, mancati supe si consumati fructe si legume cu un continut ridicat de apa, cum ar fi: pepenele verde, rosiile, castravetii si ananasul.

Diminuati durerea in gat, facand gargara cu apa cu sare, care ajuta la hidratarea gatului, sarea avand un efect antiseptic, ce ajuta in lupta impotriva infectiei.

Folositi calmante, pentru a diminua durerea de cap, durerile musculare sau lacrimarea ochilor.

3

Remediile naturiste.  

Beti suc de soc, deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar, fiind un remediu cunoscut impotriva racelii.

Consumati cateva lingurite de miere, pe zi, aceasta ajutand in mod natural la intarirea sistemului imunitar, avand proprietati antivirale si calmand durerile in gat.

Mariti aportul de vitamina C din organism, prin consumul de suc de portocale, de capsuni, kiwi si de legume verzi.

Luati suplimente naturale, care ajuta la vindecarea racelii.

Consumati usturoi, acesta avand proprietati antimicrobiene, antivirale si antibiotice, ajutand la diminuarea simptomelor de raceala si scurtand perioada acesteia, intarind totodata sistemul imunitar, pentru a evita alte raceli.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...
Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem...
Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...