Marul lupului: Tratament naturist pentru vindecarea ranilor

Marul lupului: Tratament naturist pentru vindecarea ranilor

Ranile grave, abcesele, furunculele infectioase si alte afectiuni grave pot fi tratate cu ajutorul unui tratament naturist.

Folosita in scopuri farmaceutice sub forma de tinctura, crema, cataplasma sau bai de sezut, marul lupului este planta tamaduitoare care vindeca o multime de rani.

Marului lupului se foloseste ca tratament extern, iar frunzele sale contin uleiuri volatile, acid aristolochic si flavonoide.

Tinctura
Tinctura de marul lupului se obtine din amestecul de frunze macinata cu alcool de 70 de grade, puse in borcan si lasate la macerat timp de doua saptamani. Tinctura astfel formata se aplica pe rani grave si purulente.

Crema
Crema de marul lupului poate fi cumparata de la plafar sau alt magazin de tratamente naturiste. Unguentul se obtine din 6 linguri de tinctura de marul lupului in amestec cu un sfert pachet de unt. Produsul se pastreaza la frigider. Crema de marul lupului trateaza abcesele, furunculele si eczemele infectioase. Unguentul poate fi aplicat local si pentru hemoroizi.

Cataplasma
Cataplasma se obtine din pulbere de marul lupului amestecata in parti egala cu pulbere de tataneasa. Peste pulbere se toarna apa calda, iar din amestecul acestor ingrediente se obtine o pasta. Cataplasma se aplica local pe locul bolnav printr-o bucata de tifon. Cataplasma de marul lupului combate durerile reumatice sau durerile provocate de diferite lovituri.

Tratamentul se repeta zilnic pana la vindecarea completa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Arsurile sunt cele mai frecvente rani, fiind adesea cauzate din lipsa de atentie sau din nestiinta de...
Durerile de brate sunt din ce in ce mai frecvente, odata cu inaintea in varsta. Iata cum...
Ideea de a folosi plante acompaniante pentru rosii nu este un concept de data recenta. Anumite plante...